به گزارش روابط عمومي اداره کل تبليغات اسلامي خراسان شمالي،حجتالاسلام والمسلمين حسن فروتن، از مدرسان حوزه و دانشگاه، بيان كرد: عيد غدير، عيد اللهاكبر و از ارزشمندترين و والاترين اعياد اسلامي است، بطوريكه در طول سال هيچ روزي فرخندهتر از اين روز در نزد شيعيان اهل بيت نيست.
وي بيان كرد: نعمت بزرگ اسلام كاملتر نميشود مگر با حضرت علي (ع) كه در اين روز حضرت محمد(ص) از سوي خدا موظف شد رسالت خود را با ابلاغ ولايت علي (ع) به عنوان ولي خدا به اتمام برساند.
فروتن با اشاره به سخني از امام صادق(ع) گفت: روز عيد غدير در ميان سه اعياد فطر، قربان و جمعه مانند درخشندگي ماه در ميان ستارگان است، تشبيه عيد غدير به ماه به اين معناست كه خداوند در اين روز بزرگ اعلام كرده است كه امروز دين را بر شما تكميل كردم و نعمتم را بر شما به اتمام رساندم.
وي از اعمالي كه در روز عيد غدير بر مسلمانان سفارش شده است را روزه گرفتن بيان و اظهار كرد: ثواب روزه گرفتن در اين روز برابر با صد بار حج عمره است و در روايتي آن را كفاره 60 سال گناه دانستهاند.
وي گفت: عمل ديگري كه در روايات براي روز عيد غدير سفارش شده است قيام است كه اصطلاحا زنده نگه داشتن اين روز با نماز و دعا و استغفار ميباشد و همچنين ممكن است قيام به معناي استقامت و پايداري در راه حق و مقابله با دشمنان اسلام و مسلمين باشد.
فروتن ديد و بازديد و اطعام نمودن برادران با ايمان را از ديگر ويژگي هاي ايام عيد به ويژه عيد سعيد غدير است، در روايات آماده است كه در اين روز هنگامي كه برادران مومن به يكديگر رسيدند اين روز را به يكديگر تبريك و تهنيت بگويند و شكر خدا را به جا آورند كه آنان را از متوسلين و پيروان حضرت علي(ع) قرار داده است.
وي عقد اخوت را از ديگر اعمال معتبر اين روز بيان كرد و گفت: در مفاتيح الجنان آداب و جاري شدن خطبه عقد اخوت در اين روز در بين برادران ديني بيان شده است، پيام عقد اخوت در بين برادران به معناي اين است كه حقوق يكديگر را محترم بشمارند.
فروتن ادامه داد: ديدن سيدها در اين روز يك تكليف شرعي نيست بلكه يك سنت حسنه اي است كه از قديم در بين مسلمانان مرسوم بوده است، تاكيد و توصيه به ديدن سيدها در اين روز شايد از اين باب باشد كه مومنين رابطه عاطفي بيشتري با اهل بيت پيدا كنند و عهد و پيمان با ولايت به اين وسيله مستحكم شود
پنجشنبه 2 آبان 1392 - 18:31