به گزارش روابط عمومي اداره كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي،حجت الاسلام سيد محمود مرويان حسيني در جمع روحانيان و مبلغان تربت جام گفت: تأكيد دوباره ما بر نيازمنديهاي فرهنگي بهويژه در مناطق حساس به لحاظ ديني است و روحانيان و مبلغان وظيفه دارند كه با ملاحظات و درنظر گرفتن تفاوتهاي فقهي واجتماعي مباحث ديني را مطرح كنند.
وي،افزود: اسلام نگاه انسان شناسانه و توحيدي دارد، همه معارف اسلامي جوهره توحيدي دارد، معاد و امامت نيز تجلي توحيد است به همين دليل عيد قربان پر معنا است، بيان معارف توحيدي در جامعه ،ما را به حقيقت ولايت و امامت متصل مي كند چون امام انساني كامل و جلوه تام اسماء خداوند است.
حجت الاسلام مرويان با بيان اينکه يكي از دغدغه هاي اصلي اولياي خدا ضعف فرهنگي مردم است، افزود: در قرآن بيش ازهر پيامبر ديگري در مورد حضرت موسي و قوم بني اسرائيل 130 بار بحث شده است به اين دليل كه داستان آنان، آيينه فراز و فرودي براي اقوام و ملل و تمدنهاي ديگر است.
وي افزود: موسي زماني كه با قوم خود از دست فرعونيان مي گريخت و به رود نيل رسيدند ،بني اسرائيل گفتند كه امواج دريا درپيش روي ما و فرعونيان درپشت سر ما هستند، موسي (ع) نترسيد و گفت خدايم با من است و مرا را هنمايي ميكند ولي درقرآن درسوره طه نقل ميشود كه وقتي ساحران درمقابل فرعون طنابها را انداختند و آنان به شكل مارهايي ظاهر شدند موسي درآنجا احساس ترس كرد.
مدير کل تبليغات اسلامي خراسان رضوي عنوان کرد: حضرت علي (ع) مي فرمايند موسي براي خودش نترسيد بلكه ترسش به اين دليل بود كه مبادا جهل و ناداني و جوسازي غوغا سالاران همه چيز را عوض كند و مردم نتوانند بين معجزه خدا و سحرفرق بگذارند يعني ضعف فرهنگي برآنان عارض شده و بين اصل و فرع و حقيقت ومجاز نتوانند تمايز قائل شوند.
حجت الاسلام مرويان افزود: در ماجرا ي غدير نيز پيامبر ص نگران بود كه مردم نفهمند كه امامت و ولايت فقط از سوي خداوند است خداوند درپاسخ مي فرمايند: كه ما تو را از مردم حفظ ميكنيم، امروزه نيز اين نگراني وجود دارد كه مردم نتوانند درك كنند كه روحانيت استمرار نظام امامت و ولايت است.
وي افزود: اين كار در دو جلوه تحقق مي يابد اول با دين شناسي يعني همان اجتهاد، تحصيل، تحقيق و فقاهت و دوم تبليغ و ترويج و تبيين معارف اسلامي، فرهنگ قرآن و عترت، اين دو محور اصلي روحانيت شيعه است و اين دو مرحله لازم و ملزوم يكديگر هستند و كساني ميتوانند خوب دين خود را معرفي کنند كه معارف ديني خود را به خوبي بشناسند و دائماً با عرصه تبليغ، تدريس، مطالعه و تحقيق مرتبط باشند.
وي گفت: تأ كيد دوباره ما بر نيازمنديهاي فرهنگي به خصوص در مناطق حساس به لحاظ ديني است و شايسته است كه فضلاي حوزه با درنظر گرفتن تفاوتهاي فقهي واجتماعي مخاطبان در مناطق تلفيقي ،مباحث ديني را مطرح كنند.
وي خطاب به روحانيان و مبلغان افزود: تلاش كنيد كه وحدت و توحيد با قرائت صحيح آن و با يك ظرافت كار تبليغاتي در منطقه تبيين شود.
وي افزود: اين سيره بزرگان دين مابوده است و بايد مبلغين ما دين خود را نسبت به نيازهاي فرهنگي واجتماعي مردم ادا كنند و اين را در نظر داشته باشند كه رقباي ما در زمينه تبليغات آرام نمي نشينند وشما دانش آموختگان حوزه اصيل ترين منبع براي فعاليت هاي فرهنگي و تبليغي هستيد.
دوشنبه 29 مهر 1392 - 10:13