به گزارش روابط عمومي سازمان تبليغات اسلامي، «كالك هاي خاكي» خاطرات شفاهي سرلشکر پاسدار محمدعلي جعفري (عزيز) فرمانده کل سپاه، با حضور حجت الاسلام سيد مهدي خاموشي، محسن مومني شريف، سردار فضلي جانشين سازمان بسيج مستضعين، صفار هرندي و جمعي از شخصيت هاي فرهنگي،هنري و لشكري در تالار سوره حوزه هنري رونمايي شد.
حجتالاسلام والمسلمين خاموشي رئيس سازمان تبليغات اسلامي در اين مراسم با اشاره به توطئههاي صورت گرفته عليه ايران از بعد از پيروزي انقلاب اسلامي به ويژه تشکيل گروهکهاي متعدد و تحميل جنگ براي براندازي نظام اسلامي گفت: اين کتاب به ما ميگويد بسيج و سپاه چگونه از بطن مردم شکل گرفتند و با دشمنان مقابله کردند.
حجتالاسلام خاموشي با اشاره به کتاب کالکهاي خاکي و مروري بر زندگي و مبارزات سرلشکر جعفري گفت: همه افراد حاضر در جنگ خاطراتي دارند که بايد آن خاطرات را جمعآوري کنيم و پروژه خاطرات شفاهي به اين کار جامه عمل ميپوشاند چون نقل خاطرات دفاعمقدس به نوعي زاويه ديد افراد را به آن دوران نشان ميدهد.
وي اظهار کرد: يکي از ويژگيهاي کالکهاي خاکي اين است که به نوعي نقشه راه به ما نشان ميدهد و فقط خاطره محض نيست. از سوي ديگر فکر ميکنم سرلشکر جعفري مطالبي را بيان کرده است که براي آيندگان مثمر ثمر خواهد بود در واقع با چاپ اين کتاب يکي از صدفها را کشف کردهايم.
در ادامه اين مراسم حسين يکتا فرمانده قرارگاه خاتمالاوصيا گفت: بعضي از کتابها خوردني هستند نه خواندني و کتاب کالکهاي خاکي هم خوردني است و نياز نسل جواني را برآورده ميکند.
وي ادامه داد: با خواندن اين کتاب ميتوان مرد را از نامرد تشخيص داد چون امروزه شيپور جنگ نرم نواخته شده و بايد مراقب باشيم و سرلشکر جعفري که زماني در جبههها با دشمن ميجنگيد امروزه در صحنه فرهنگ و جنگ فرهنگي مبارزه ميکند.«کالکهاي خاکي» به نيازهاي جوان امروز پاسخ ميدهد.
يکتا ادامه داد: امروزه شهدا فتحالفتوح ميکنند بنابراين گاهي يک خط خاطره شهدا ممکن است زندگي يکي را متحول کند.
وي در ادامه گفت: سرکنسول ايران در آلمان ميگفت در زمان قبل از انتخابات اخير وقتي با چند تن از سرمايهداران ايراني مقيم آلمان درمورد مسايل سياسي صحبت ميکردم اصلا قانع نميشدند. اما وقتي از دفاعمقدس و برادر شهيدم خاطرهاي گفتم تحت تاثير قرار گرفتند و اين يعني اين که براي شناساندن رشادتهاي دوران دفاع مقدس کارهاي انجام نشده بسياري داريم.
يکتا به نقش خاطرات دفاع مقدس در الگودهي به زندگي جامعه اشاره کرد و گفت: تبديل خاطره به سبک زندگي امروزي با الهام از زندگي شهدا ضرورت دارد.
محمدحسين صفار هرندي عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز در اين مراسم گفت: با خواندن اين کتاب ميتوان فهميد يک اتفاق بزرگ چگونه از دل حوادث کوچک ايجاد ميشود و سرلشکر جعفري به عنوان يکي از ستارگان اين اتفاق بزرگ به عنوان الگو به جامعه خدمت ميکند. سرلشکر جعفري به عنوان يکي از ستارگان عرصه انقلاب اسلامي مثل ساير جوانان زندگي کرده است. دانشآموز زبلي بوده که بعضي وقتها حتي مدرسه را هم به اصطلاح امروزيها «دودر» ميکرده است اما بعدها در کنار بزرگان اصلي انقلاب اسلامي قرار گرفت.
صفار هرندي ادامه داد: سردار جعفري به عنوان فرمانده کل سپاه، روزي براي عضويت در سپاه پشت در معطل مانده و حتي در مقطعي از عضويت در سپاه محروم ميشود اما با گذشت زمان و در کوره حوادث به يک عنصر فعال و مؤثر تبديل ميشود و گردنکشان براي سرش جايزه تعيين ميکنند.
صفارهرندي يادآور شد: رازآلود بودن زندگي سردار جعفري نشان ميدهد که هر يک از عناصر فعال انقلاب خاطراتي مشابه و البته متفاوت دارند بنابراين هر يک اين فعالان بايد دفتر خاطرات خودشان را باز کنند تا نا اهلان دفاع مقدس را روايت نکنند. نبايد مثل برخيها که زماني ميگفتند اين قدر از امام نگوييد تا اين چشمه نخشکد، بايد هر قدر ميتوانيم حوادث و شخصيتهاي انقلاب را مکررا بازگو کنيم.
در بخش ديگر اين مراسم، حسين بهزاد که مصاحبه بخشي از خاطرات سرلشکر جعفري را انجام داده است با ارائه گزارشي از روند تدوين اين کتاب گفت: مصاحبه با سردار جعفري شش ماه زمان برد. نکته قابل توجه در اين باره اين است که سردار جعفري با وجود مشغلههاي زياد همواره سر ساعت براي محل انجام مصاحبه حاضر ميشد حتي يک بار با يک موتور سيکلت و در اوج سرماي زمستان خود را به محل مورد نظر رساند تا بدقولي نکند.
وي ادامه داد: در يکي از ديدارها به سرلشکر جعفري گفتم اگر من اختيار داشتم همه فرماندهان دفاع مقدس را در محل کارشان حبس ميکردم و تا تخليه تمام خاطراتشان اجازه خروج به آنها نميدادم.
بهزاد به اهميت جمعآوري خاطرات دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: با از دست دادن يک فرمانده جنگ فقط يک شخص را از دست ندادهايم بلکه بخشي از تاريخ دفاع مقدس را از دست دادهايم به عنوان مثال با شهادت سرلشکر احمد کاظمي، تاريخ تاسيس، شکوفايي و عملکرد «لشکر 8 نجف اشرف» را هم از دست داديم.
بهزاد در مورد علت تعيين نام کالکهاي خاکي براي اين کتاب گفت: پدر سرلشکر جعفري معمار بوده و خودش هم در دانشگاه در رشته معماري تحصيل کرده است. کالک ابزار دانشجويان رشته معماري است و زماني که سردار جعفري به جبهه رفت نقشه سوسنگرد را برروي کالکها ترسيم کرد.
گلعلي بابايي نويسنده کتاب کالکهاي خاکي هم گفت: در طول تاليف اين کتاب با خاطرات سردار جعفري زندگي کردم. سرلشکر جعفري به خاطراتي پرداخته است که تازگي داشت و حتي در مواردي براي من قابل هضم نبود. البته تلاش کردم دخل و تصرفي در خاطرات نکنم و اگر زيرنويس بعضي از خاطرات زياد است براي اين است که سرلشکر جعفري اصرار داشت با سند و مدرک حرف بزند.
در پايان اين مراسم، کتاب «کاکهاي خاکي»، خاطرات شفاهي سرلشکر پاسدار محمدعلي جعفري (عزيز) فرمانده کل سپاه رونمايي و از گلعلي بابايي و حسين بهزاد به عنوان نويسنده و مصاحبهگر بخشي از خاطرات سرلشکر جعفري تقدير شد.
پنجشنبه 20 تير 1392 - 13:21