به گزارش روابط عمومي سازمان تبليغات اسلامي، حجت الاسلام و المسلمين سيد مهدي خاموشي، در گفتوگويي درباره اينكه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي خود را از نظارت بر قرآنهايي كه در بازار نشر عرضه ميشود، مبرّا ميداند، گفت: نظارت بر چاپ و نشر قرآن كريم در شرح وظايف سازمان تبليغات اسلامي ـ براساس ابلاغيهاي كه از ناحيه دفتر رهبر معظم انقلاب اعلام شد ـ به اين سازمان واگذار شده است.
وي با بيان اين كه قرآن با كتابهاي ديگر متفاوت است، افزود: در نظارت بر چاپ و صحت قرآنهايي كه به چاپ ميرسند، ابتدا نسخه مورد نظر را ارائه ميكنند و سپس نسخه از نظر اعرابگذاري و لغت مورد بررسي قرار ميگيرد.
رييس سازمان تبليغات اسلامي افزود: تطبيق قرآن با نسخههاي اصلي، افتادگي حروف، كلمات و اعراب نيز مورد بررسي قرار ميگيرد و چنانچه قرآن داراي مشكل باشد، به ناشر در آن مورد تذكر داده ميشود.
وي تأكيد كرد: چنانچه قرآن داراي اشكال باشد، ناشر موظف است كه در مرحله فيلم و زينك نيز براي بار دوم كار را به سازمان تبليغات براي نظارت ارائه كند تا پس از بازنگري دوباره و چاپ صحيح آيات قرآن، اين كتاب را به بازار نشر عرضه كند.
حجتالاسلام والمسلمين خاموشي در ادامه سخنانش گفت: ناشر موظف است كه پس از چاپ نيز نسخههاي چاپ شده را به سازمان ارائه كند و به نظر ميرسد مراحلي را كه سازمان دارالقرآن الكريم از سوي سازمان تبليغات اسلامي متولي انجام آن است، به درستي انجام ميدهد.
رييس سازمان تبليغات اسلامي با يادآوري مسئوليت اين سازمان نسبت به نظارت بر چاپ قرآن كريم، اظهار كرد: اغلب قرآنهايي كه به چاپ ميرسد، فاقد اغلاط است و يا در صورتي هم كه دچار اغلاط باشد، تعداد آنها نادر است.
حجتالاسلام والمسلمين خاموشي افزود: چنانچه در قرآنهايي كه در بازار نشر عرضه شدهاند، اغلاطي مشاهده ميشود، بايد به سراغ قرآنهاي ديگري برويم كه توسط مراكز ديگر منتشر شدهاند و از سازمان دارالقرآن الكريم مجوز چاپ دريافت نكردهاند.
وي با تأكيد بر اين كه در چاپ قرآن بايد به اين مركز مراجعه شود، ادامه داد: متخصصان چاپ و نظارت بر صحت قرآن كريم در اين سازمان مستقر هستند و آثاري كه در اين حوزه به چاپ رسيده است، داراي تاريخچه عظيمي از نسخههاي متنوع قرآني است.
حجتالاسلام خاموشي تأكيد كرد: سازمان دارالقرآن داراي تخصص بسيار بالايي در حوزه مصححان قرآن كريم است و تجربه ماندگاري را در اين حوزه بر جاي گذاشته است.
وي با اشاره به اين كه يكي از افتخارات جمهوري اسلامي ايران اين است كه قرآن بدون اغلاط را منتشر ميكند، افزود: بايد چاپ قرآن به گونهاي باشد كه نتوان در آنها اغلاط پيدا كرد. از اين رو اگر قرآن داراي غلطي به كوشش اين مركز در بازار ارائه شده باشد، اين سازمان بايد پاسخگو باشد.
حجتالاسلام خاموشي با تأكيد بر اين كه سازمان دارالقرآن بايد پيگير اغلاطي كه در قرآنها به چاپ رسيده است باشد، ادامه داد: البته وظيفه پيگيري حقوقي همه كتابها و قرآنهايي كه به چاپ رسيدهاند، برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است و با توجه به توانمندي كه در اين وزارتخانه به چشم ميخورد، از مسئولان آن انتظار ميرود كه نسبت به پيگيري اين گونه موارد دقت نظر بيشتري داشته باشد.
دوشنبه 9 خرداد 1390 - 8:5