به گزارش خبرنگار روابط عمومي سازمان تبليغات اسلامي: در اين نشست كه با حضور جمع كثيري از هنرجويان و علاقهمندان به موسيقي برگزار شد استاد كيوان ساكت گفت: موسيقي ايراني با وجود تمام قداست و ظرافتش بر روي آن كار علمي نشده است. وي گفت: موسيقي هم مثل ساير هنرهاي ديگر بيان و زبان خودش را دارد و بايد از ابزارهاي امروزي و مدرن استفاده نمايد. موسيقي بايد از زمان خودش عقب نماند تا مخاطبش را از دست ندهد.
وي افزود: امروز جوانان ما به موسيقي ملي كم علاقه هستند چون نيازهاي روحي آنان را برآورده نميكند. لذا موسيقي بايد زبان امروزي داشته باشد و نيازهاي امروز جامعه را بگويد چون نيازهاي روحي امروز، آينده و گذشته ملت متفاوت است و اگر موسيقي حرف و زبانش امروزي نباشد محكوم به فنا و نابودي است.
ساكت بيان داشت: امروز موسيقي، موسيقي محفلي نيست و بايد به جهان و جهاني شدن موسيقي خودمان فكر نماييم. همانطور كه در همه دنيا به حافظ، مولانا، باخ و موتسارت احترام ميگذارند، ما بايد به اين سمت حركت كنيم و از كار تقليدي بپرهيزيم.
وي گفت: آيا شخصي با حفظ كردن غزليات حافظ ميتواند ادعا نمايد كه شاعر است و در محافلي كه از او دعوت ميشود شعر حافظ بخواند يك نوازنده هم با تقليد از گذشتگان و تكرار آنچه آنها نواختهاند نميتواند ادعاي موسيقي نمايد زيرا فقط نواختههاي ديگران را از بر كرده است. لذا ما بايد مفاهيم را ياد بگيريم و با تلاش و كوشش روزافزون سره را از ناسره تشخيص دهيم.
وي در پايان اذعان داشت كه هر كس در هنر بايد شخصيت، زبان و بيان خود را داشته باشد.
سهشنبه 8 آذر 1384 - 10:1