گزارش
سيدرضا آباقي
مراسم رونمايي از تاليفات جديد سازمان دارالقرآنالكريم با حضور محمد مهدي بحرالعلوم معاون آموزش و پژوهش اين سازمان و جمعي از اصحاب رسانه برگزار شد.
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الكريم در ابتداي اين مراسم به طرحهاي اجرا شده توسط اين سازمان در سال جاري اشاره كرد و گفت: معاونت آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الكريم در حوزه محتوايي آثار و کتابهاي تاليف شده قرآني فعاليت ميكند که در اين زمينه با همکاري برخي از فعالان قرآني ادارات دارالقرآن در استانها و بخشي از موسسات مردمي فعاليتهاي خوبي انجام شده است.
طرحهاي قرآني دهه 60 را احيا ميكنيم
وي ادامه داد: طرحهاي گوناگوني از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي ايران آغاز شده است که خوشبختانه با حمايت فعالان قرآني در حال ارتقا است. امسال چند حوزه جديد را و حوزههايي که کمتر به آنها پرداخته ميشد، به جريان انداختيم که يکي از آنها آموزش استعدادهاي درخشان قرآني است.در سال 91 که جشنواره نغمههاي قرآني با حضور بيش از 4 هزار استعداد درخشان قرآني پسر از سنين 12 تا 18 سال برگزار شد، نوجوانان قرآندوست تلاوتهاي تقليدي خود را براي سازمان دارالقرآن فرستادند که از اين تعداد 400 نفر در مرحله اول گزينش و وارد آموزشهاي تخصصي قرآن در استانها شدند.
وي در ادامه سخنانش اظهار داشت: طرح آموزش و پرورش استعدادهاي درخشان قرآني قصد دارد همچون طرحهاي قرآني دهه 60 که توسط استاد خدام حسيني تشکيل شده بود، فعالان قرآني را همگام با تربيت قرآني تربيت کند.
وي افزود: نخستين دوره آموزشي پرورش استعدادهاي درخشان قرآني از 26 تا 29 شهريورماه در در اردوگاه شهيد حقاني البرز برگزار شد و اردوي دوم تا پايان همين امسال در مشهد برگزار ميشود. در دوره نخست صد نفر از نوجوانان نخبه قرآني شركتكننده در جشنواره «نغمههاي آسماني» حضور داشتند.استعداديابي نخبگان قرآني و بالفعل كردن اين استعدادهاي قرآني و پرورش استعدادهاي درخشان قرآني از جمله اهداف برگزاري اين اردو بوده است.
بحرالعلوم تاكيد كرد: در طول برگزاري اين دوره آموزشي كه با حضور نوجوانان 12 تا 18 سال برگزار شد، نوجوانان شركتكننده در اين دوره در كلاسهاي تخصصي صوت و لحن، تجويد، مفاهيم ، وقف و ابتدا و تربيت قرآني شركت كردند.
يكي از اهداف ما تربيت الگوهاي قرآني است
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الكريم اضافه كرد: پس از اتمام اولين دوره اردوي استعدادهاي درخشان قرآني ما اين افراد را به صورت غيرحضوري و نظارت از راه دور تحت آموزش و ارزيابي قرار داديم تا بتوانيم در افقي 9 ساله که شامل سه دوره سه ساله است آنها را تحت آموزش و تربيت قرآني قرار دهيم که در پايان اين دورهها افرادي قرآني و مبتکر در حوزه قرائت و حفظ قرآن که از نظر شخصيتي نيز از الگوهاي قرآني محسوب شوند، تربيت کرده باشيم.
وي همچنين از برگزاري اردوهاي استعدادهاي درخشان قرآني براي خواهران خبر داد و افزود: برگزاري اين اردوها و ايجاد موج قرآني در بين بانوان فعال قرآني نيازمند کارشناسي و تامين بودجه است که اميدواريم بتوانيم اين امر را در سال آينده محقق كنيم.
بحرالعلوم به برگزاري جلسات ثابت و محوري حفظ قرآن به منظور تحقق فرمايشات مقام معظم رهبري مبني بر تربيت 10 ميليون حافظ قرآن اشاره كرد و يادآور شد: اين طرح طي ماه گذشته با برگزاري همايشي با حضور اساتيد مجرب حفظ قرآن كريم برگزار شد كه حضور پررنگ نهادهاي مردمي و شركت قرآنآموزان در اين كلاسها بيش از پيش نياز به تبليغ و ترويج دارد تا جلسات سنتي حفظ قرآن كريم با گسترش بيشتر مبدل به يك فضاي آموزشي الگوساز براي برآورده كردن تقاضاي حافظان قرآن كريم در سطوح مختلف شود.
وي اضافه كرد: كلاسهاي سنتي حفظ قرآن كريم ويژه آقايان برگزار ميشود كه چگونگي تشكيل اين كلاسها ويژه بانوان نيز در سالهاي آينده مورد بررسي قرار ميگيرد. اين كلاسها در روزهاي مختلف هفته از جمله روزهاي جمعه برگزار ميشود و افراد ميتوانند با برنامهريزي مناسب زماني را براي شركت در اين كلاسها انتخاب كنند.
دورههاي تربيت مدرس قرآن در 6 استان کشور برگزار ميشود
بحرالعلوم به ممزوج كردن مضامين آيات قرآن كريم و حفظ موضوعي قرآن در كلاسهاي سنتي حفظ اشاره كرد و گفت: توجه به تربيت حافظان كيفي و گنجاندن مباحث جامعه و موضوعي قرآن كريم از مهمترين اهداف تشكيل جلسات سنتي حفظ قرآن بوده كه آموزش حفظ را در نگاهي جامع و كامل بررسي ميكند.
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآنالکريم در ادامه با تاكيد بر اين كه دورههاي تربيت مدرس قرآن در 6 استان کشور برگزار مي شود، افزود: ما براي تربيت اساتيد قرآني و خودباوري در بين فعالان قرآني دورههاي تربيت مدرس قرآن را در 6 استان کشور برگزار خواهيم كرد که مقدمات اجراي آن در حال بررسي است.
وي در بخش ديگري از سخنانش گفت: سازمان دارالقرآن الكريم از 3 سال گذشته تأليف كتب و نرمافزارهاي قرآني را در دستور كار خود قرار داده و در اين زمينه جهش خوبي داشته است. در حال حاضر شوراي تأليف خوبي با حضور استاد مجيد معارف، ميرباقري، پرويز و احمد حاجيشريف تشكيل شده و اين شورا كتابها را تدوين و ساماندهي ميكند.
بحرالعلوم تاكيد كرد: يکي از فعاليتهاي ما در معاونت آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن ورود به سطوح مختلف سني و تحصيلي براي آموزش قرآن است که براي سه مقطع سني 3-4، 4-5 و 5-6 ساله کتبي طراحي شده است که امروز مجموعه 6 جلدي «بچه هاي آسمان» ويژه گروه سني 3-4 سال رونمايي شد.
وي با اشاره به اهميت ترويج سبک زندگي قرآني در راستاي منويات رهبر معظم انقلاب ادامه داد: ما ورود جديدي به موضوع سبك زندگي قرآني داشتهايم كه هم حوزه جذابي است و هم ظرافتهايي دارد كه براي تأليف آن را مورد بررسي قرار داده ايم و در پي انتشار آثاري در مورد خانواده قرآني هستيم. افرادي نيز از گروههاي روانشناسي اضافه شدهاند و براي سال آينده كتابهايي در اين حوزه خواهيم داشت.
کتابهايي را براي ايجاد هماهنگي آموزش قرآن به کودکان طراحي و تأليف كردهايم
در ادامه اين مراسم حسين تقيپور مدير پژوهش سازمان دارالقرآن با بيان اين كه براي آموزش قرآن به کودکان پيش دبستاني کتابهاي متنوعي وجود داشت که اين امر سبب پراکندگي آموزشها بود،گفت: بر همين اساس سازمان دارالقرآن تصميم گرفت کتابهايي را براي ايجاد هماهنگي آموزش قرآن به کودکان طراحي و تأليف کند.
وي ادامه داد: پس از بررسي و مطالعات لازم کتابهاي آموزش قرآن براي سه مقطع سني 3-4 با عنوان«گروه بهارستان»، 4-5 سال با عنوان« گروه گلستان» و 5-6 سال با عنوان «گروه بوستان» طراحي شد که براي هر کدام از اين گروه ها 6 جلد کتاب با عنوانهاي «قرآن يار مهربان 1 و 2»، «قرآن دوست بچهها 1 و 2» و «قرآن شهر خوبيها 1 و 2»طراحي شده است که امروز سه جلد از کتابهاي گروه سني بهارستان رونمايي شد.
تقيپور با بيان اينکه در هر کدام از اين کتابها حفظ يک سوره و پنج آموزه در قالبهاي داستان، نمايش، شعر، بازي، مسابقه و کاردستي به کودکان آموزش داده ميشود، تصريح کرد: در اين بسته آموزشي که شامل 6 جلد کتاب آموزشي است و براي سه ترم در نظر گرفته شده، کودکان در 9 ماه با همکاري معلم و والدين خود سورههاي «کوثر»، «ناس»، «فلق»، «توحيد»، «عصر» و«حمد» را حفظ ميکنند، همچنين با 27 داستان روايي و موضوع قرآني در قالب داستان سيره اهلبيت(ع) به زبان حيوانات، شعر و سرود آشنا خواهند شد.
وي اضافه كرد: در اين داستانهاي کاربردي به کودکان نکاتي اخلاقي درخصوص رحمت و نعمت خداوند آموزش داده ميشود که احسان به والدين، شکرگزاري نعمتهاي الهي و رفتارهاي اخلاقي متناسب با دين اسلام و قرآن از مهمترين اين نکات است.
مدير پژوهش سازمان در ادامه دارالقرآن به ديگر تاليفات جديد اين سازمان پرداخت و گفت: کتاب« قرآن در کلام مقام معظم رهبري» حاوي انتظارات و توصيه هاي قرآن ايشان به مردم و دستگاه هاي متولي مباحث قرآني است که از سال 68 تا اواسط 91 سخنان ايشان را در حوزه مباحث قرآني در برمي گيرد ضمن اينکه يکسري از سخنراني هاي ايشان در زمان رياست جمهوري و اوايل انقلاب در مورد قرآن نيز منتشر شده است.
وي اضافه كرد: کتاب« انسان شناسي از منظر قرآن» يکي ديگر از تأليفات سازمان دارالقرآن با رويکرد طرحهاي آموزشي است. اين کتاب يک تفسير موضوعي قرآني است که توسط دکتر حميد حسنزاده در 8 فصل تأليف شده است.کتاب«درسنامه قرآنشناسي» نيز به تبيين قرآن از منظر قرآن ميپردازد و در 16 گفتار به صورت تفسير موضوعي تدوين شده است.
شنبه 20 مهر 1392 - 8:41