گزارش
آرش معظمي
مراسم تقدير و بزرگداشت امير ادبيات انقلاب اسلامي، اميرحسين فردي با حضور محسن مومني شريف، سعيد بيابانکي، محمد حمزهزاده، علي داوودي، ناصر فيض، مريم فردي دختر زندهياد اميرحسين فردي، سعيد چگيني داماد وي، محمد ناصري، محمدعلي قرباني، محمد حسني، ابراهيم زاهدي مطلق، جواد کامور بخشايش و جمعي از اهالي ادب و اهالي رسانه در خبرگزاري فارس برگزار شد.
مؤمني: نگاه فردي به ادبيات بر پايه وظيفه و جهاد بود
محسن مومني شريف رييس حوزه هنري در اين مراسم گفت: رحلت اميرحسين فردي خسارت بزرگي براي ادبيات انقلاب اسلامي به بار آورد. در اين پنج ماه كمتر روزي و ساعتي بر ما گذشته كه به يادش نباشيم.
وي ادامه داد: اميدوارم شاگردان فردي بتوانند جاي خالي او را پر كنند كه البته فردي انساني با ويژگي هاي منحصر به خود بود و كسي نمي تواند مانند او باشد.
وي با بيان اين كه فردي در حوزه فعاليت خود، نمونه اي ممتاز از انسانهايي بود كه انقلاب اسلامي را معرفي كرد، گفت: فردي از شمار آن گونه انسانهاي آرماني كه قرآن كريم آنان را با صفاتي مانند خدا دوستي، تواضع در برابر مؤمنان و گردن فرازي در برابر بيگانگان، مجاهدت در راه خدا و واهمه نداشتن از سرزنش و نيشخند سرزنشگران و معاندان توصيف كرده است. همه اين ويژگيها در پيام رهبر معظم انقلاب اسلامي در وصف آقاي فردي آمده است. همانطور كه ايشان فرمودهاند، به راستي او هنرمند و نويسنده متعهد و مجاهد بود. مؤمن و سختكوش بود.
رئيس حوزه هنري با بيان اينكه فردي از شمار برجستگاني بود كه نهال پر طراوت هنر انقلاب را در برابر دشمنان عنود و بعضي همراهان سست عنصر، با انگيزه و ايمان راسخ خويش پاسداري كردند و به شكوفايي و باروري امروزي رساند، خاطرنشان كرد: نگاه ايشان به ادبيات و هنر از سر ذوق آزمايي و تفنن نبود بلكه به عنوان وظيفه و جهاد بود مخصوصا در اين اواخر روي جهاد تأكيد ويژه داشتند. چون رهبر معظم انقلاب در شروع به كار مديريت جديد حوزه فرموده بودند «فرهنگ عرصه جهاد است. كساني كه در اين ميدان جهاد فرهنگي حضور دارند بايد حق جهاد را به جا آورند.» ايشان با اين اعتقاد مسئوليت مركز آفرينشهاي ادبي حوزه هنري را پذيرفتند و عليرغم بيماري تا روز آخر مجاهدانه كار كردند.
وي زنده ياد فردي را انسان لطيفي دانست و تصريح كرد: وي به انسانها و هم نوعان خود محبت ميورزيد و حتي با پرندگان و درختان و سبزه و گياه هم همزباني و دوستي داشت. بنده و بعضي دوستان به ياد دارند وقتي عازم سفر به مناطق محروم استان كهگيلويه و بويراحمد بوديم، از زبانش در رفت كه صبح رفته و با درختان پاركشهر خداحافظي كرده است. اما همين انسان لطيف و رئوف هنگامي كه ميشنيد كسي نسبت به انقلاب و رهبري جفايي كرده بسيار خشن و پرخشاگر ميشد.
مومني شريف افزود: وقتي آن عنصر روسياه خسرة الدنيا و آلاخرة كه از قديم با آقاي فردي سابقه دوستي داشت و چرب و شيريني دنيا او را فريفت و در مقابل انقلاب و آرمانهاي سابق خود ايستاد، در فتنه 88 به نظام اهانت كرده بود، آقاي فردي با ادبياتي متفاوت به او پاسخ داد.
وي ادامه داد: بعضي از دوستان و شاگردان، از اينگونه به ميدان آمدن ايشان نگران بودند و ميترسيدند معلم ادبيات انقلاب به كارهاي سياسي ژورناليستي به زعم آنها بيفتد و آسيب ببيند. ظاهرا بعضي از اينها در همين زمينه با ايشان گفتوگويي هم داشتهاند. ايشان از اين توصيه آنها تعجب كرده بودند. يك بار پيش بنده درد دل ميكردند كه مگر ما از انقلاب مهمتر داريم؟ اين آبرو را از انقلاب گرفتهايم و الان وقت خرج كردن آن است.
حسني: اميرحسين فردي نسبت به ذخائر دنيا بي تفاوت بود
محمد حسني مدير بنياد ادبيات داستاني يکي از افراد ديگري بود که در اين مراسم به ايراد سخنراني پرداخت و گفت: در جامعه کنوني دو نياز مهم وجود دارد که بايد مورد توجه قرار بگيرند و اين دو خصلت در آقاي فردي بسيار بروز داشت. يکي اينکه اميرحسين فردي نسبت به ذخائر دنيا خيلي بي تفاوت بود و دنيا گرايي و دنياپرستي نداشت و گويا از دوران کودکي هواي نفس را در خود کشته بود. اگر ميخواستي به او هديهاي بدهي قبول نميکرد و بايد به لطايفالحيلي آن را مي داد. البته اين مسئله به دليل تمکن مالي وي نبود بلکه اميرحسين فردي به مال دنيا بي توجه بود و زندگي سادهاي داشت.
وي افزود: اين روزها بحث از اعتدال مي شود و حلقه مفقودهاي هست و جامعه نياز به آن دارد و جامعه ما سالهاست که از افراط و تفريط ضربه خورده است. اميرحسين فردي هم فردي معتدل بود و نگاه انقلابي داشت. براي افرادي که در موضع سياسي ايشان نبودند احترام قائل بود و هيچگاه اسير هواي نفس نشد.
مدير بنياد ادبيات داستاني در پايان سخنان خود گفت: اگر خودمان را اصلاح نکنيم اثر گذار نخواهيم بود و اميرحسين فردي هم از خودش شروع کرده بود و نمونه مناسبي براي الگوي مديريت فرهنگي در بخشهاي مختلف بود.
شفيعي: فردي مانند رودخانهاي شفاف بود
کمال شفيعي شاعر و نويسنده کودک هم در پايان خاطرنشان کرد: هرکسي اميرحسين فردي را ميشناخت ميدانست وي مانند رودخانهاي شفاف است. آشنايي من هم با وي به زمان کودکيام که کيهان بچهها را از کيوسک روزنامه فروشي خريداري ميکردم، باز ميگردد. من که در شهرستان زندگي ميکردم هميشه اين دغدغه را داشتم که بتوانيم با تهران و جلسات داستان نويسي ارتباط بگيريم و اميرحسين فردي به اين موضوع توجه ويژهاي داشت.
وي افزود: به گواهي تاريخ اولين تغييري که پس از مديريت اميرحسين فردي در رويکرد مرکز آفرينشهاي ادبي حوزه هنري به وجود آمد در تغيير داوران و نگاه به آثار شهرستانيها بود. همچنين کتابخانههايي در مناطق دورافتاده ايجاد کرد.
اين شاعر و نويسنده کودک با بيان اينکه اميرحسين فردي هم خيلي وسيع و هم خيلي کوچک بود، تصريح کرد: کودکي در اميرحسين فردي نزديک بود. براي سفري باهم سوار هواپيمايي شديم وايشان ابراز کرد که دوست دارد در کنار پنجره بنشيند، در تمام راه به روستاها نگاه ميکرد.
شفيعي در پايان سخنان خود گفت: اگر چيزي را بعد از انقلاب اسلامي در حوزه ادبيات کودک و نوجوان داريم به گمانم به دليل ژرفنگري اميرحسين فردي بود. دهه 60 دهه طلايي ادبيات کودک و نوجوان است ولي ديگر ادبيات کودک و نوجوان نداشتيم و در چند سال اخير به دليل اهتمامي که اميرحسين فردي به حوزه ادبي داشت ظهور و بروز کرد.
چگيني: مخاطبان با شخصيت و آثار فردي بيشتر آشنا مي شوند
سعيد چگيني طراح سايت اميرحسين فردي و داماد او با بيان اين كه فعاليت هاي اين سايت در راستاي معرفي سبك و ابعاد گوناگون زندگي استاد اميرحسين فردي بوده است، اظهار كرد: سعي مي شود تا موجبات آشنايي هر چه بيشتر باشخصيت و آثار پدر ادبيات داستاني انقلاب فراهم گردد. از بعد از فوت اين مرحوم تصميم به راهاندازي اين وب سايت گرفتيم تا پايگاه رسمي اطلاعات ايشان باشد. چون مطالبي كه در سايتهايي مانند ويكيپديا آمده است بعضا ايراداتي دارند.
وي افزود: از زمان فوت ، اطلاعات و عكسها را جمعآوري كرديم و تا امروز بخشهاي زيادي از آنها آماده و منتشر شده است. در زمينه اخبار از منابع مختلف استفاده كرديم و براي گالري از بخشهاي زيادي كمك گرفتيم و در حال تكميل آن هستيم. همينجا از همه كساني كه اطلاعات يا عكسهايي از اميرحسين فردي دارند درخواست ميكنيم در اختيار ما بگذارند.
چگيني با اشاره به اينكه براي نيل به هدف آشنايي هرچه بهتر با فردي قسمتهاي مختلفي از جمله زندگينامه، معرفي آثار شامل كتابها، دست نوشتهها و مقالات، گالري عكس و … گردآوري شده و به مرور زمان كامل تر نيز ميگردد، خاطرنشان كرد: بخشهايي از اين مطالب از سايتها جمعآوري شده است و مصاحبه و سخنرانيهاي وي را شامل ميشود. در كنار اين بخشها، رويدادها و خبرهاي مرتبط نيز از طريق اين پايگاه اطلاع رساني ميگردد. در بخش كتابها هم تصوير جلد كتاب و خلاصه كتاب آورده شده است. در بخشي هم تصوير دستخطهاي اميرحسين فردي منتشر شد كه فلا به صورت تايپي بر روي سايت قرار دارد.
وي با اشاره به بخش استاد به روايت ديگران، توضيح داد: سعي داريم از منظر چشم اساتيد، اصحاب قلم، دوستان، شاگردان و همكاران، تصوير و تجسمي از منش اميرحسين فردي ترسيم كنيم. در اين بخش تاكنون نزديك به 50 عنوان مطلب جمعآوري كرديم. دفتر يادبود هم به انتشار نوشته هاي كاربران ميپردازد كه به يادگار در اين پايگاه باقي مي ماند. افراد مختلف ميتوانند خاطرات خود از اميرحسين فردي را در اين بخش در اختيار ما بگذارند تا به نامه خودشان ثبت شود.
داماد اميرحسين فردي كه طراحي اين سايت را برعهده داشته است، خاطرنشان كرد: قسمت اصلي اين پايگاه گالري عكسها است كه بر اساس دهههاي زندگي وي آماده شدهاند و درصدد تكميل كردن آن هستيم
وي در پايان خاطرنشان كرد: در جهت گردآوري يادگاريهاي به جا مانده از استاد، در صورتيكه هر گونه مطلب اعم از نوشته، فيلم، عكس، دستخط و … از زنده ياد اميرحسين فردي در اختيار داريد، خواهشمنديم از طريق فرم تماس به ما اطلاع داده تا ترتيب دريافت اصل يا رونوشت آن فراهم گردد.
در اين مراسم از وب سايت اميرحسين فردي رونمايي شد.
در ادامه مريم فردي دختر اين نويسنده ارزشي و انقلابي شمعهاي کيک تولد پدر را خاموش و کيک را بريد تا ياد اين معلم زنده بماند.
در اين مراسم خبرگزاري فارس از فرزند و داماد اميرحسين فردي تقدير کرد.
گفتني است اين وب سايت به آدرس: amirhossinfardi.ir قرار دارد و علاقهمندان ميتوانند با مراجعه به سايت به اطلاعاتي پيرامون اين نويسنده دسترسي داشته باشند.
دوشنبه 8 مهر 1392 - 8:38