گزارش
سيدرضا آباقي
حجتالاسلام والمسلمين محسن قرائتي، رئيس ستاد اقامه نماز كشور، چهارشنبه ششم شهريور در نشست خبري بيست و دومين اجلاس سراسري نماز كه با عنوان «نماز و سبك زندگي با رويكرد سلامت اقتصادي» 13 و 14 شهريور ماه در استان لرستان برگزار ميشود، با اشاره به اينكه برخي از عبادتها بايد همراه با هياهو باشند، گفت: نماز نيازمند تبليغ، روابط عمومي و ترويج است.
رئيس ستاد اقامه نماز كشور در اين نشست خبري در خصوص انتظار خود از دولت جديد گفت: كارهايي كه دولتهاي قبلي در خصوص نماز انجام ندادهاند را دولت جديد انجام دهد؛ كارهاي بر زمين مانده در خصوص نماز زياد است.
وي برگزاري اجلاسهاي نماز را نوعي از هياهو و تبليغ براي نماز عنوان و اظهار كرد: در زمانهاي مختلف هياهوها نيز مختلف است و در زمان حاضر اجلاسها موجي از تبليغ و هياهو براي نماز ايجاد ميكند.
حجتالاسلام قرائتي به قرائت پيام مقام معظم رهبري و حضور رؤساي جمهور وقت و يا معاون اول آنها در اجلاسهاي نماز اشاره و اظهار كرد: آمدن رئيسجمهور به استان موجب فعال شدن مسئولان آن استانها در خصوص نماز ميشود و سازمانهايي مانند اوقاف، شهرداري، مركز رسيدگي به امور مساجد و ... نيز بررسي ميكنند تا ببينند چه اقداماتي ميتوانند براي نماز انجام دهند.
نماز حزب و بودجه ندارد و بايد با همين اجلاسها آن را برجسته كرد
وي با تأكيد بر اينكه در اين اجلاس بيشتر قانونگذاران، نويسندگان، شاعران، محققان و افرادي كه ميتوانند براي نماز كاري انجام دهند دعوت ميشوند، گفت: نماز حزب و بودجه ندارد و بايد با همين اجلاسها آن را برجسته كرد.
قرائتي ساخت 700 مسجد بينراهي در جادهها، برپايي نماز ظهر عاشورا و برپايي 30 تا 40 هزار نماز جماعت در آموزش و پرورش را از جمله نتايج برپايي اجلاسهاي نماز برشمرد.
وي نسبت نماز به ساير اعمال را نسبت سوزن به نخ عنوان كرد و گفت: اگر بهترين نخها را داشته باشي اما سوزن در پارچه فرو نرود، لباسي دوخته نميشود، نماز سوزن اعمال است كه موجب قبولي ديگر اعمال ميشود و هيچ چيزي جاي نماز را نميگيرد، يعني كسي نميتواند بگويد به جاي نماز خواندن مثلاً به فقرا كمك ميكنم.
رئيس ستاد اقامه نماز كشور در ادامه اين نشست در پاسخ به سؤال خبرنگاري مبني بر اينكه تعداد نمازخوانان كشور افزايش داشته يا كاهش، گفت: هم ريزش داشتهايم و هم رويش؛ افرادي داريم كه كاهل نماز شدهاند و افراد ديگري هم داريم كه عاشق نماز شدهاند.
وي علت كاهل شدن به نماز را خواستههاي نفساني عنوان و اظهار كرد: برخي با مشكلي مواجه ميشوند، به خدا اولتيماتوم ميدهند، او را تهديد ميكنند و فكر ميكنند ضرري به خدا ميرسد و نماز را ترك ميكنند، برخي ديگر هم اسرار نماز را نميدانند و گاهي نيز خانوادهها مذهبي نيستند.
قرائتي ادامه داد: برخي از افراد قدرت تحليل ندارند، مثلاً با خود فكر ميكنند كشورهايي كه نماز نميخوانند هواپيما ميسازند، اما كشورهايي كه نماز ميخوانند دوچرخه هم نميتوانند، بسازند، اما اين مسئله را در نظر نميگيرد كه قرآن فقط «اقم الصلاة» ندارد بلكه به علم و عمل هم تأكيد كرده و مشكل از جاي ديگر است نه از نماز.
وي افزود: ممكن است اين كشور پيشرفت كرده چون درس خوانده است، ويتامين درس، هواپيماست و ويتامين عبادت، ياد خداست. آنها هواپيما ساختهاند ولي براي بمباران. هواپيما بدون دين بمباران است، دين بدون هواپيما هم ميشود افغانستان. بايد هر دو باشد هم نماز و هم تحصيل.
وي در پاسخ به سؤالي در خصوص اينكه بهتر نيست سازماني براي اقامه نماز ساخته شود، گفت: سازمانها از ما موفقتر نيستند و فقط مديركل و نانخور دارند و هر كاري دولتي شود موفق نميشود.
قرائتي در خصوص انتظار خود از دولت جديد، گفت: كارهايي كه دولتهاي قبلي در خصوص نماز انجام ندادهاند را دولت جديد انجام دهد؛ كارهاي بر زمين مانده در خصوص نماز زياد است، مسكن مهر ساخته شده اما مسجد در آنها ساخته نشده است؛ «واوان» 120 هزار نفر جمعيت دارد اما فقط در آن سه مسجد ساخته شده است.
روحاني خانواده هم بايد داشته باشيم
وي افزود: مدام در مورد سرانه ورزش، سرانه فضاي سبز و ... صحبت ميشود اما آيا كسي از خود پرسيده است كه سرانه مسجد براي هر فرد چه قدر است؟ ما پزشك خانواده داريم، روحاني خانواده هم بايد داشته باشيم و اين روحاني بايد هر شب به سؤالهاي خانوادهها پاسخ دهد.
حجتالاسلام قرائتي تصريح كرد: دولت و ملت بايد خيز جدي براي نماز بردارند، شهرداري و وزارت مسكن هم در هر منطقه بايد محلي براي مسجد در نظر بگيرند.
وي در پايان سخنانش از خبرنگاران خواست عامل تبليغ دين شويد نه فتنه و افزود: تيتري انتخاب نكنيد كه به كسي برخورد و مجبور به پاسخگويي شوند و بعد ما مجبور شويم جواب آنها را بدهيم.
شنبه 9 شهريور 1392 - 15:22