گزارش
بابك راكخواه
دوازدهمين همايش تجليل از پيشكسوتان قرآني با عنوان «عمري با قرآن جمعه چهارم مرداددر سالن همايشهاي برج ميلاد تهران با حضور رئيس سازمان تبليغات اسلامي و همچنين جمعي از مسئولان قرآني كشور برگزار شد.
بنابر اين گزارش، در اين مراسم كه از ساعت 18 آغاز شد، در ابتدا احمد ابوالقاسمي، قاري بينالمللي كشورمان به تلاوت آياتي از كلامالله وحي پرداخت و در ادامه گروه همخواني «هدي» دو قطعه اجرا كرد. پس از آن تصاوير معرفي سه نفر از افرادي كه قرار بود در اين مراسم تجليل شوند، پخش شد، در اين بخش معرفي زندگينامه و صحبتهاي حسين طرقي، پروانه مهدوي و ولي ياراحمدي براي حاضران در سالن پخش شد.
در ادامه اين مراسم علياكبر توپچي، رئيس فرهنگسراي قرآن در سخنان كوتاهي برگزاري همايش تجليل از پيشكسوتان قرآني با عنوان «عمري با قرآن» را يك همايش سالانه معرفي كرد و گفت: اين برنامه از سوي سازمان فرهنگي، هنري شهرداري تهران و فرهنگسراي قرآن برگزار ميشود.
وي افزود: كار تهيه مقدمات برگزاري اين همايش از ابتداي امسال كليد خورد و با گرفتن مشاورههاي بسيار از فعالان بخشهاي مختلف به افرادي كه قرار است امروز تجليل شوند، رسيديم. در اين همايش استادان رشتههاي مختلف تجليل ميشوند كه از جمله آنها ميتوان به رشتههاي قرائت قرآن كريم، حفظ، آموزش، داوري، ترجمه و تفسير و پژوهشهاي قرآني اشاره كرد.
رئيس فرهنگسراي قرآن با اشاره به اينكه علاوه بر همه اين رشتهها هر سال از يكي از بانوان فعال قرآني نيز تجليل ميشود، اظهار كرد: اميدواريم در سال آينده در همه بخشها از بانوان فعال قرآني نيز تجليل شود.
توپچي با تأكيد بر اينكه از سال گذشته همايش تجليل از پيشكسوتان قرآني دچار تغييراتي شد، خاطرنشان كرد: سال گذشته تجليل از يك خانواده قرآني به برنامهها اضافه شد و امسال در اين بخش از خانواده مرحوم استاد بيوك محمدياصل تجليل خواهد شد. استاد بيوك محمدياصل از جمله افرادي بود كه همه عمر و مال خود را در راه آموزش قرآن كريم گذاشت، وي داراي جلسات روزانه قرآن كريم بود.
رئيس فرهنگسراي قرآن در پايان اظهار كرد: سازمانهاي زيادي در برگزاري اين همايش ما را ياري كردهاند و اميد ما اين است كه جامعه قرآني به دور از همه مسائل حاشيهاي در راه ارائه خدمات قرآني به جامعه فعالتر از گذشته باشد، همچنين تأكيد رئيس سازمان فرهنگي، هنري شهرداري تهران بر اين است كه مراسم «عمري با قرآن»، مراسم فرهنگسراي قرآن نيست، بلكه متعلق به شهرداري و سازمان فرهنگي، هنري شهرداري است.
در ادامه اين مراسم بخش دوم معرفي افرادي كه قرار بود تجليل شوند، پخش شد، در اين بخش معرفينامهاي از زندگي و خدمات، مهدي سيف، علياكبر حشمتي و غلامعلي حدادعادل ارائه شد. پس از پخش اين تصاوير، آئين تجليل از اين پيشكسوتان برگزار شد و به ترتيب، غلامعلي حدادعادل، علياكبر حشمتي، ولي ياراحمدي، مهدي سيف، حسين طرقي و پروانه مهدوي به روي صحنه رفتند و لوح يادبود خود را دريافت كردند.
ماه رمضان فرصت مناسبي براي عامل شدن به قرآن است
سخنراني سيدمهدي خاموشي، رئيس سازمان تبليغات اسلامي بخش ديگري از برنامههاي دوازدهمين همايش تجليل از پيشكسوتان قرآني بود، وي در سخنان كوتاه خود به مناسبتهاي پيش رو و نيز ماه مبارك رمضان اشاره كرد و گفت: قرآن با زبان كلام وحي تعاريف زيبايي از خود ارائه كرده است.
وي در ادامه با اشاره به اينكه آيه «إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ» گفتن اين نكته است كه ما نزول دفعي قرآن كريم را داشتهايم و در اين جلسه امكان اينكه نزول دفعي و تدريجي قرآن كريم را شرح دهم نيست، ولي در اهميت ليلةالقدر همين كافي است كه قرآن به صورت دفعي نازل شده است و يكي ديگر از جنبههاي اين شبها اين است كه خداوند متعال فرموده كه «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِيَ أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ...» و در واقع شأن ماه مبارك رمضان به خاطر نزول قرآن كريم در اين ماه است.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي در ادامه با ارائه تعاريفي همچون، وحي مُنزل بودن قرآن و كلامالله بودن قرآن كريم، تصريح كرد: قرآن كريم كتابي است كه گفتوگوي خداوند متعال با بندگانش از طريق پيامبر گرامي اسلام(ص) است، فضيلت قرآن با ساير كلامها مانند فضيلت خداوند بر بندگان خود است، يعني خدا قيوم است و بندگان قيام به غير دارند.
حجتالاسلام خاموشي اظهار كرد: كلام الهي داراي چنان رفعت و مرتبتي است كه بايد براي عملي كردن اين كلام اهتمام و تلاش ويژه از خود نشان دهيم و در عمل كردن به اين كلام در زندگي خود تلاش كنيم. جامعه اسلامي بايد يك جامعه قرآني باشد، يعني زماني كه مقام معظم رهبري ميگويند بايد 10 ميليون حافظ قرآن كريم داشته باشيم، به اين معنا است كه بخشي از جامعه ما قرآني هستند و همه اين گونه نيستند.
وي با اشاره به اينكه خداوند در قرآن كريم فرموده است، اگر اين قرآن را بر كوه نازل ميكرديم، تحمل پذيرش آن را نداشت و متلاشي ميشد، خاطرنشان كرد: خداوند قرآن را براي ما نازل كرده است تا به آن جامه عمل بپوشانيم و در عمل كردن به فرامين آن از همديگر سبقت بگيريم.
رئيس سازمان بتليغات اسلامي در ادامه با ذكر روايتي از امام حسن مجتبي(ع) در مورد فضيلت تلاوت قرآن كريم، گفت: حضرت امام حسن مجتبي(ع) فرمودهاند كه «اگر در دنيا غير از اين قرآن باقي نمانده باشد، پس شما آن را به صورت امام و پيشواي خود قرار دهيد، بهترين مردم نسبت به قرآن كسي است كه عمل به قرآن ميكند و دورترين مردم به قرآن افرادي هستندكه به قرآن عمل نكند، اگر چه قرآن را قرائت كنند».
حجتالاسلام خاموشي خاطرنشان كرد: بايد بدانيم كه مهمترين وصفي كه امام حسن مجتبي(ع) در اين روايت ارائه كردهاند اين است كه به قرآن جامعه عمل بپوشانيم. قرآن ما را به قوام و به لقاءالله ميرساند.
وي در پايان سخنان خود با اشاره به اينكه ماه مبارك رمضان فرصت مناسبي براي فهم و درك بيشتر قرآن كريم است، تصريح كرد: امام خميني(ره) در اين ماه مبارك بيش از سه بار قرآن كريم را ختم ميكردند و بايد تلاش كنيم كه در ماه مبارك رمضان عامل به قرآن بودن خود را بيشتر كنيم.
سخنراني غلامعلي حداد عادلي يكي ديگر از برنامههاي اين همايش بود، وي گفت: امروزه در همه مجالس رسمي و در طليعه آن مجالس قرآن كريم تلاوت ميشود، اما بسياري از افرادي كه در آن مجالس حضور دارند متوجه معنا و مفهوم آيات نميشوند. بنده به قاطعيت ميتوانم بگويم تنها پنج يا 10 درصد افراد متوجه ترجمه آيات ميشوند.
حدادعادل اين امر را جفا به قرآن و جفا به جامعه عنوان كرد و افزود: زماني در محضر مقام معظم رهبري بوديم كه بحث به سمت قرآن كشيده شد و ايشان فرمودند «نميدانم چرا در مجالس ما قرآن تلاوت ميشود، ولي ترجمه آن قرائت نميشود» و بنده عنوان كردم كه اين درد دل من نيز هست. از آن موقع به بعد به فكر چارهاي براي اين كار افتادم.
وي در بخش پاياني سخنان خود گفت: چون اكثر حاضران در اين مجلس دستاندركاران برنامههاي قرآني هستند اين سخنان را مطرح كردم و از همه تقاضا دارم زماني كه قرآن تلاوت ميشود، سعي كنند ترجمه آيات را نيز قرائت كنند تا به تدريج اين پرده از روي قرآن كنار رود. يقين دارم اگر جامعه ما معاني قرآن را دريافت كند، گفتمان محافل ديني نيز تغيير خواهد كرد، گفتمان محافل ديني ما در حال حاضر قرآني نيست و با راهاندازي نهضت ترجمهخواني قرآن كريم در ايجاد كردن اين گفتمان تلاش كنيم.
تلاوت زيباي احمد شحات، قاري مصري پايان بخش دوازدهمين همايش تجليل از پيشكسوتان قرآني كشور بود كه تا ساعت 20:30 جمعه، چهارم مردادماه ادامه داشت.
يكشنبه 6 مرداد 1392 - 13:29