گزارش
علي الله سليمي
مراسم ضيافت افطار سيد محمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اهالي چاپ و نشر و همچنين برخي اقليتهاي مذهبي در تالار وحدت برگزار شد.
وزير ارشاد در اين مراسم با تاکيد بر اقدامات صورت گرفته طي دوران وزارت او اظهار داشت: اميدواريم هر قدمي در اين چند سال در حوزه فرهنگ برداشته شده باشد مرضي درگاه خداوند و اگر کوتاهي داشتهايم مورد عفو قرار گيرد.
وي گفت: کتاب بوستان معرفت و خورشيد بي غروب است، آيينه تغيير است، هر چه درباره کتاب بگوييم کم است، کتاب پيوند آينده و گذشته را برقرار ميکند، دوست ماندگار و وفادار است، زنجيره آگاهي بوده و هر مقدار که درباره عظمت کتاب سخن بگوييم اندک است.
به گفته حسيني، در سالهاي اخير تلاشهايي انجام شد تا عرصه چاپ و نشر با رشد و بالندگي روبرو شود، چون هر مقدار نشر رشد پيدا کند، از شاخصهاي اساسي توسعه يافتگي محسوب ميشود و ما به آن شاخص نزديکتر ميشويم.
عاليرتبهترين مقام مسئول در وزارت ارشاد ضمن اشاره به ارائه مجوزها و انتشار کتاب خاطر نشان کرد: در سالهاي اخير در همه زمينههاي کتاب، نشريه، موسسات فرهنگي و... شاهد افزايش فعاليتها و افزايش نشر بودهايم؛ تا انشالله در آينده شاهد رشد و پويايي نشر کشور بيش از اين باشيم.
وي با اشاره به ايجاد کارگروههاي فرهنگي و برگزاري نمايشگاههاي کتاب استاني گفت: سالها است که ناشران، کتابفروشان و اهالي چاپ با وجود اينکه کار فرهنگي انجام ميدهند از معافيت مالياتي برخوردار نيستند، حتي در دورهاي اخذ ماليات از ناشران متوقف شد که البته به صورت مقطعي مسکني شد تا اينکه در ديدار اهالي چاپ و نشر با رئيس جمهور اين بحث مطرح، شد.
حسيني گفت: پيگيريهايي از سوي رئيس جمهور انجام گرفت تا معافيت مالياتي از سوي سازمان مالياتي کشور نهايي شد. اميدوارم اين موضوع موجب شود تعداد کتابخانهها و کتابفروشيها در کشور افزايش پيدا کند و کتاب در رسانه در دسترس همگان قرار گيرد.
وي ادامه داد: اين معافيت نهايي شده است و به اتحاديه ناشران واگذار ميشود، تا وقتي آنها تاييد کردند معافيت مالياتي ناشران و کتابفروشان اجرايي شود.
حسيني به ديگر اقدامات اشاره و تصريح کرد: استفاده از تسهيلات صندوق توسعه ملي از نکات ديگر است که براي اهالي چاپ جهت توسعه و نوسازي فراهم شده است. موضوع دوم مالکيت معنوي است که طي 150 جلسه اصلي و فرعي در کميسيون لوايح دولت پيگيري شده است و صاحبنظران از دستگاههاي مختلف نظرات خود را ابراز کردند که اميدواريم در روزهاي پاياني دولت نتايج آن را شاهد باشيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دولت دهم با اشاره به مورد آخر يعني تسريع در ارائه مجوزها از سوي اداره کتاب افزود: دوستان ما در اداره کتاب و معاونت فرهنگي يک همت مضاعف دارند و آن اين که برخي کتابها که با بلاتکليفي روبرو شده بودند را دوباره در دايره بررسي دادهاند تا کار مانده در روزهاي پاياني دولت وجود نداشته باشد.
اين مقام مسئول با به روز شمردن فعاليتهاي وزارت ارشاد تاکيد کرد: اکنون بروز هستيم و به سرعت در خواستها مورد بررسي قرار ميگيرد، در بحث کتاب هم اينگونه بايد باشد، کتابها را سريع بررسي ميکنيم؛ روزانه، يک هفتهاي و حداکثر 45 روزه تمام موارد تعيين تکليف ميشوند.
حسيني ابراز داشت: در بحث ضوابط کتاب مرزهاي اعتقادي و اخلاقي همچنين ملي را نميتوانيم ناديده بگيريم گاهي اوقات يک جمله ميتواند مانند آخرين جمله باشد. آزادي بيان در جاي خود اما حرمت افکار و انديشه بايد مورد دقت واقع شود چرا که حساسيتهاي خود را دارد.
علي اسماعيلي سرپرست معاون فرهنگي وزارت ارشاد نيز در سخناني به فعاليتهاي انجام شده در دولت دهم اشاره کرد و گفت: انتشار 64 هزار عنوان کتاب در سال 91 و 69 هزار عنوان کتاب در سال 90 بخشي از فعاليتهاي اين دوره بوده است.
مصطفي محدثي خراساني و عباس براتيپور نيز در اين مراسم شعرخواني کردند.
در اين ديدار از سوي برخي تشکلهاي نشر و معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به سيد محمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي هدايايي اعطا شد.
يكشنبه 6 مرداد 1392 - 11:15