نظام پيشنهادات
سيد داوود تديني
مسئول اطلاع رساني كارگروه نظام پيشنهادها
لحظهاي تفکر و انديشه نماييد:
«براي کارهايت هميشه طوري تصميم بگير که گويي تو خود به تنهايي مالک کل سازمان هستي.»
قسمت اول:
دگرگوني و تغييرات وسيع سازمانها، سيستمها و مکانيزمهاي اجرايي را نيز وادار به همسويي و همخواني با اين تغييرات کرده است.
امروزه در سراسر دنيا سازمانها دريافتهاند که تنها تغييرات تدريجي راهگشاي مشکلات کنوني آنان نيست و گاهي براي بقاي سازمان، در سيستمها و مکانيزمهاي موجود لازم است تغييراتي بنيادي و زيربنايي ايجاد شود.
نظام پيشنهادها نيز به عنوان يک سيستم پويا و نظامي که خود به دنبال تغيير است، نياز به بازنگريهاي مستمر دارد و گاهي در برخي سازمانها به علت نداشتن کارايي و خروجي مطلوب و مورد انتظار، نياز اساسي به طراحي مجدد فرآيندها، روشها، مکانيزمها و ساز و کارهاي آن احساس ميشود.
مهندسي مجدد:
مهندسي مجدد يعني آغازي دوباره، فرصتي ديگر براي بازسازي فرآيندها و دوباره سازي روشهاي کار.
مهندسي مجدد شکستن فرضيات و قواعد قبول شده داخل سازمان است. اساس مهندسي مجدد بر بررسيهاي مرحلهاي و حذف مقررات کهنه و تصورات بنياديني استوار است که زمينه ساز عملکرد کسب و کار کنونياند. اکثر سازمانها از مقررات نانوشتهاي انباشته هستند که از دهههاي پيشين بر جاي ماندهاند. اين مقررات بر پايه فرضهايي درباره فناوري، کارمندان و اهداف سازمان به وجود آمدهاند که ديگر کاربردي ندارند؛ تا هنگامي که اين سازمانها اينگونه مقررات را از سر خود باز نکنند هرگونه بازسازي و نوسازي بيتأثير بوده و همانند گردگيري ميز و صندليها در ساختمانهاي ويرانه خواهد بود.
تاريخچه مهندسي مُجدد:
پيش زمينه مهندسي مجدد طرح مطالعاتي مديريت در دهه نود دانشگاه انستيتوي تکنولوژي ماساچوست (mit) بوده است. مايکل هم نخستين نظريه پردازي است که مفهوم مهندسي مجدد را مطرح کرد. او با مقاله «اتوماسيون کارساز نيست؛ فعاليتهاي زايد را حذف کنيد.» در مجله harvard business review در سال 1991، مهندسي مجدد را به جهان دانش مديريت معرفي کرد.
ويژگيهاي مهندسي مُجدد:
1- تغييرات ناگهاني و ريشهاي ايجاد ميکند.
2- فرآيندهاي جديد و نو ايجاد ميشود.
3- هزينهها به طور بسياري کاهش مييابد.
4- مزاياي آن زياد است.
5- کار مجدداً به صورت بنيادي ساختار مييابد.
6- قوانين فعلي را ميشکند.
7- درصد ريسک آن بالاست.
ادامه دارد ...
«و من الله التوفيق و عليه التکلان»
دوشنبه 17 تير 1392 - 12:31