گزارش
نيما نوربخش
گزارشي از مراسم گشايش نمايشگاه عكس و پوستر «دلديده»
مديرعامل خانه هنرمندان ايران اظهار كرد: هنگامي كه برخي تصور ميكردند اسلام مخالف فرهنگ و هنر است، امام(ره) توانست در جامعه هنر آرامش بيافريند؛ امام(ره) گفتمان جديدي در هنر بود اما كمتر توانستيم نظرات ايشان را تبيين كنيم.
به گزارش خبرگزاري ايكنا، مراسم گشايش نمايشگاه عكس و پوستر «دلديده» با محوريت شخصيت امام خميني(ع) شب 11 خردادماه، با تجليل از شش هنرمند با حضور مجيد سرسنگي مديرعامل خانه هنرمندان، خسروي معاون پژوهشي موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني(ره)، و عارفنيا قائم مقام ستاد برگزاري مراسم ارتحال امام (ره) در خانه هنرمندان ايران برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم امين عارفنيا، قائم مقام ستاد برگزاري مراسم ارتحال امام (ره) اظهار كرد: حضرت امام(ره) بنيان حركتي را گذاشتند كه زمينهساز بيداري تمام ملتهاي جهان و فرصتي شد تا هنرمندان در پي نشان دادن رويكردهاي انقلاب با خلق آثار ارزشمند در قالب هنر متعهد؛ دين خود را به حركت او ادا كنند.
وي افزود: «دلديده» در راستاي همين حركت به همت ستاد برگزاري مراسم ارتحال امام (ره)، و با همكاري سازمان زيباسازي شهرداري تهران و خانه هنرمندان ايران برگزار شد و خانه هنرمندان نقش قابل توجهي در اين حركت داشت.
عارفنيا عنوان كرد: فراخوان «دلديده» ارديبهشتماه اعلام شد و با وجود مهلت محدود ارسال آثار، بيش از 700 عكس و 340 پوستر به دبيرخانه رسيد كه از اين ميان 36 پوستر و 45 عكس براي نمايشگاه انتخاب شد.
وي در پايان خاطرنشان كرد: اميدواريم «دلديده» حركتي مستمر و فرصتي موثر براي هنرمندان باشد تا آثارشان را به طور موثرتر به نمايش بگذارند.
در ادامه اين مراسم مديرعامل خانه هنرمندان گفت: هر چند سالها از اين جدايي ميگذرد، اما ياد امام(ره) باقيست. در طول تاريخ بشريت رهبران متعددي حضور داشتند، اما بعيد است هيچ رهبري به اندازه رهبر انقلاب اسلامي تا اين حد اثرگذار و حركتآفرين باشد؛ يكي از علتهاي اين موضوع چند بعدي بودن شخصيت امام (ره) است.
وي ادامه داد: برخي رهبران وجوه سياسي دارند، برخي مذهبي و برخي مردمي؛ امام(ره) چندين وجه و خصلت ويژه را بهطور يك جا داشتند. همانطور كه انقلاب را با صلابت پيش بردند، هم رهبر ديني مردم بودند و هم مرجع ديني. همين عامل سبب شد تا امام انقلاب را برپايه فرهنگ جديدي پيريزي كنند.
سرسنگي عنوان كرد: بهترين راه براي معرفي امام(ره) ترسيم تصوير درستي از ايشان است. در اين صورت است كه براي نظام جمهوري اسلامي گامي موثر برميداريم. توجه به خانواده، مباني فرهنگي و اقتدار در مقابل سياستهاي داخلي و خارجي و اقتدار و مقابله با تهاجم بيگانگان در شخصيت امام به همه ما در معرفي نظام كمك ميكند.
سرسنگي افزود: خوشحالم كه اين گردهمايي در خانه هنرمندان ايران برگزار شده اما برگزاري اين برنامهها در قياس با شخصيت امام خميني(ره) كافي نيست، فرهنگ و هنر مديون امام(ره ) است؛ در حالي كه برخي تصور ميكردند اسلام مخالف فرهنگ و هنر است. امام(ره) توانستند در جامعه هنر آرامش بيافريند، امام گفتمان جديدي در هنر بود اما ما كمتر توانستيم ايشان را تبيين كنيم.
چنانچه از ارزشهاي كلام ايشان استفاده كنيم در جهان معاصر حرفهاي زيادي براي گفتن خواهيم داشت. اميدوارم هنرمندان دين خود را به كسي كه همه مردم را به كمالگرايي سوق داد ادا كنند.
در ادامه اين مراسم حجتالاسلام محمدعلي خسروي معاون پژوهشي موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني(ره)، درباره امام خميني(ره) گفت: يكي از پيروان پيامبر(ص) كه توانست راه ايشان را زنده كند و ملتي را از زير بار ظلم نجات دهد امام(ره) بود؛ امام(ره) وحدت كلمه را شعار خود قرار دادند و پيروز شدند؛ چراكه خود را نميديد و خدا را ميديد.
وقتي هدف انسان نفس اوست؛ خود را گم ميكند و خدا را نيز هم. امام مردم را ميديد و مردم پيرو او بودند چراكه تصور ميكردند سخن او سخن يكايك آنهاست.
وي در پايان ابراز اميدواري كرد كه همه بتوانند راه امام را دنبال كنند و هنرمندان بتوانند در مقاصد الهي خود موفق باشند.
در بخش پاياني مراسم گشايش نمايشگاه پوستر و عكس «دلديده»، شش برگزيده اين نمايشگاه معرفي و تجليل شدند.
در بخش پوستر، به ترتيب وحيد بهرامي، مسعود شكيبايي و سيد مهدي موسوي رتبه اول تا سوم را كسب كردند. در بخش عكس، اسحاق آقايي، مونا غفاري و مرضيه حيدرزاده به ترتيب رتبه اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
گفتني است هيئت داوران در بخش پوستر متشكل از آقايان علي وزيريان، مسعود نجابتي و كوروش پارسانژاد و در بخش عكس متشكل از آقايان ايرج تقيپور، رسول اوليازاده و اميرعلي جواديان بودند و آثار منتخب جهت بازديد تا 17 خردادماه در خانه هنرمندان ايران پذيراي بازديدكنندگان است.
/p
دوشنبه 13 خرداد 1392 - 8:33