نقد و تحليل
روابط عمومي اداره كل تبليغات اسلامي استان اصفهان
با دست پر از عشق و دعا مي آييم با پرچمي از حماسه ها مي آييم
در خط سياسي- اقتصادي فردا با لشکريان شهدا مي آييم
سال 1391 با همه ي خوبي ها و چالشهايش تمام شد و سال 1392 با چشم انداري پر فراز و نشيب آغازشد سالي که همه بايد در آن حماسه گر باشند چه در سياست و چه در اقتصاد و چه در شاخه هاي ديگر....
پس ياعلي از همين حالا حماسه را شروع کن برادر و خواهر عزيز....
مردم ايران حماسه گرند
اي برادر مسلمان ، هم جنس حضرت علي (ع) شو.... حضرت علي (ع) در زمان پيامبر(ص) به هيچ وجه ولي خود را که پيامبر بود تنها نگذاشت....حتي بعدها در کوفه همه سختي ها و ناسزا ها را تحمل کرد ولي ارزش هايش را کنار نگذاشت ....
واي خواهر مسلمان ، هم جنس حضرت فاطمه(س) شو ... ظاهرت را و حتي رفتارت را هم فاطمي کن ... حضرت فاطمه ( س) هماني ست که از حس کردن بوي خود توسط يک نامحرم از خدا ميترسيد... پس خواهرم از بي بي دو عالم مدد بگير و حماسه کن...
برادر و خواهر ؛ اصلا همه ي ما مگر نه اينکه هر کدام به شکل خود بايد تابع و سرباز امام زمانمان باشيم؟ پس بيا در خوشي ها و گردش ها و ديد و بازديدمان هم به دستورات اسلام عمل نمائيم مبادا در شوخي هايمان .... اعمال و رفتارمان.... زياده روي کنيم...
و اين اولين حماسه ي ما مردم ايران است در ابتداي سال 1392 هجري شمسي....
عزت ملي – شرافت ملي زمينه ساز حماسه سياسي و حماسه اقتصادي
ايران عزيز و سرافراز ما کشوري است به قدمت تاريخ، به قدمت فرهنگ و تمدن بشري و به قدمت همه آنچه دستاوردهاي بشري شناخته مي شود. ما اينجاييم، هزاران سال است که اينجاييم، هزاران سال تمدن و فرهنگ و يکتاپرستي خود را با اسلام ناب گرفته از اهل بيت پيامبر گره زده ايم و در روزها و سالهاي سخت ، تن و جان و روح و روانمان را صيقل داده ايم و چونان فولاد آبديده از غرش و تلاطم موجهاي خروشان هراسي نداريم.
چون ناخدايي داريم باخدا که در روزهاي سخت با امواج خروشان مبارزه کرده و نيک مي داند که گرداب کدام سو است و ساحل آرامش در کدام جهت، ملواناني داريم از جنس مردم و اميدي که هرگز نا اميد نخواهد شد که ” اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ (التغابن۱۳)
گو اينکه در تاريخ گوشه هايي تاريک از ظلم و بيداد خودکامگان وطن فروش ديده مي شود ولي هرگز اين ملت زير بار ظلم و بيداد نرفته است. خون داديم ولي شرافت و عزت نداديم. گو اينکه چشمان ما در طي ۲۰۰ سال گذشته جدا شدن بخشهاي زيادي از خاک ميهن در جنگ با روسها، پذيرش عهدنامههاي ننگين ترکمانچاي و گلستان،
جداسازي بخشي از خاک کشور با يک تهديد توخالي انگليسيها، از دست دادن بحرين در سال ۱۳۵۰ و… را شاهد بوده و خون گريسته ولي ثابت کرديم که هرگاه حکام و رهبران از جنس اين آب و خاک باشند از ذره اي خاک وطن نمي گذريم حتي اگر ۸ سال طول بکشد.و تمام جهان در مقابلمان بايستد.هشت سال دفاع مقدس يکي از مصاديق عزت ملي و عزت نفس ما بود که با فداکاري و صحنههاي ايثار خود را نشان داد.
امام بزرگوار ما با دميدن روح عزت ملي و زنده کردن عزت نفس ايرانيان در چهار چوب ارزشهاي اسلامي ، نويد بخش مسيري تازه در حرکت اين فرهنگ و تمدن شد. ايشان خود مصداق بارز عزت و شرافت بود.
ملت ايران با احساس عزتي که از امام آموخت توانست توانايي هاي خود را کشف کند و با چشم خود شاهد تحقق بسياري از وعده هاي الهي از جمله غلبه مستضعفين بر مستکبرين باشد. عزتي که نمود آن در تمامي عرصه هاي نظام اسلامي نمايان و قابل ردگيري است.
امام ما با تأکيد بر احياي روح عزت ملي، فرهنگ ما مي توانيم را در عمق جان ما نهادينه کرد. و سبب ساز پيشرفتي همه جانبه در عرصه هاي گوناگون مادي و معنوي همچون آزادي، عدالت، آباداني و اعتلاي اخلاقي شد و ايران ما به الگويي محسوس و واقعي در شاخص هاي پيشرفت تبديل شد تا نه تنها بتواند بر همه چالشهاي سياسي، نظامي، امنيتي و اقتصادي که با هدف از بين بردن نظام اسلامي، طراحي و اجرا شد، غلبه کند، بلکه انديشه اي تأثيرگذار بر تحولات منطقه اي و جهاني باشد
شاخص هاي فراواني در مسير پيشرفت ايران ما به دست آمده است و همه نتيجه افزايش عزت ملي و شرافت ميهني ما است. شاخص هايي همچون :
* خدمات عمراني و آباداني وسيع و مستمر ، طراحي و ساخت پيچيده ترين کارخانه ها و صنايع.
* رشد علمي کشور که براساس گزارش هاي علمي مراکز بين المللي، رکورد ۱۱ برابر متوسط جهاني را ثبت کرده است.
* يکي از پيشرفته ترين کشورها در زمينه هايي همچون هسته اي، نانو، سلولهاي بنيادي، هوافضا و زيست فنآوري .
* مردم سالاري مستمر و درخشان به ويژه برگزاري ده انتخابات رياست جمهوري و آغاز به کار ۹ دوره مجلس بدون حتي يک روز تأخير .
* در سالهاي بعد از انقلاب هيچ حادثه سياسي، امنيتي و هيچ تهديد نظامي نتوانسته است روند پر شکوه مردمسالاري را مورد خدشه قرار دهد.
* زنده بودن انگيزه ها وشعارهاي انقلاب و برگزاري شورانگيز و پر نشاط جشنهاي پيروزي انقلاب اسلامي در همه سالها .
- و …اينک که در آغازين ساعات سال ۱۳۹۲ قرار داريم و توسط مقام عظماي ولايت سال ۱۳۹۲ ، سال حماسه سياسي و حماسه اقتصادي نام گرفته است ، آرزو داريم که عزت و شرافت ملي ما سبب ساز حماسه هاي سياسي و اقتصادي شود .
امروز پرچم عزت ملي ايران در دست پر قدرت رهبري قرار دارد که موقعيتشناسي و شجاعت ايشان، کشور را از تنگناها و بحرانهاي مختلف به سلامت عبور خواهد داد.
درپيام نوروزى امام خامنه اي(مد ظله العالي) به مناسبت آغاز سال فرمودند :
(در زمينهي امور سياسي، کار بزرگ سال ۹۲، انتخابات رياست جمهوري است؛ که در واقع مقدرات اجرائي و سياسي، و به يک معنا مقدرات عمومي کشور را براي چهار سال آينده برنامهريزي ميکند. انشاءالله مردم با حضور خودشان در اين ميدان هم خواهند توانست آيندهي نيکي را براي کشور و براي خودشان رقم بزنند. البته لازم است هم در زمينهي اقتصاد، هم در زمينهي سياست، حضور مردم حضور جهادي باشد. با حماسه و با شور بايد وارد شد، با همت بلند و نگاه اميدوارانه بايد وارد شد، با دل پر اميد و پر نشاط بايد وارد ميدانها شد و با حماسهآفريني بايد به اهداف خود رسيد. با اين نگاه، سال ۹۲ را به عنوان «سال حماسهي سياسي و حماسهي اقتصادي» نامگذاري ميکنيم و اميدواريم به فضل پروردگار، حماسهي اقتصادي و حماسهي سياسي در اين سال به دست مردم عزيزمان و مسئولان دلسوز کشور تحقق پيدا کند).
کمي دقت لازم است
رهبرا ! ، ما همه سرباز جان برکف شما هستيم... و از اين امت طلب شجاعت و دليري نما...از امتي که سابقه اي درخشان در خلق حماسه دارند...
وقطعا امسال هم خالق حماسه خواهند بود ، حماسه اي از جنس 9 دي ، حماسه اي در سياست ، در اقتصاد..
حماسه سياسي و به خصوص حماسه اقتصادي را مي توان فرآيندي بسيار مهم و دليرانه دانست که از مسير اصلاح الگوي مصرف، همت و کار مضاعف، جهاد اقتصادي ، کار و توليد ملي گذشته و در پرتو همدلي و همکاري تمام ايرانيان ،حاصل مي گردد.
(حماسه سياسي و اقتصادي) پادزهر سناريوهاي سياسي و اقتصادي دشمن براي سال 92
سال 92 سال نتيجه گرفتن و بهرهوري مردم انقلابي ايران از مقاومت و استقامت در برابر توطئههاست .
سناريوي اقتصادي بر مسئله تحريم اشاره دارد يعني فشار روي بدنه جامعه از طريق تحريم بهمنظور جدايي مردم از حاکميت و ولايت فقيه.
دشمن با فشار سياسي دنبال بهرهوري از نتايج تحريم است وهدف آنها از تحريمهاي اعمال شده شکستن صبر و مقاومت مردم است.
سناريوي ديگر دشمن سناريوي سياسي است . استکبار با فشار سياسي دنبال بهرهوري از نتايج تحريم است و بر اين اساس انتخابات ايران را نزديکترين و سريعترين راهحل براي ايجاد بحراني ديگر در کشور ميبينند.
دشمن دنبال سربازگيري از عناصر داخلي است/شعار سال پادزهري بر نقشههاي دشمنان
استکبار جهاني در انتخابات (رياستجمهوري دهم) روي تعدادي از افراد بحرانزا انگشت گذاشت و فتنه 88 را رقم زد و امروز نيز دنبال پيدا کردن يک قدرتطلب سياسيگراي ديگر در داخل کشور است و از هماکنون دنبال سربازگيري از عناصر داخلي مي باشند.
لذا نامگذاري سال 92 بهنام "حماسه سياسي و حماسه اقتصادي" از سوي مقام معظم رهبري (مد ظله العالي) پادزهري بر همه سناريوهاي دشمنان مي باشد .مقام معظم رهبري با هوشمندي نقشه راه مردم و مسئولان را برابر توطئههاي دشمنان در سال جاري ترسيم کردند و ملت ايران بار ديگر "نه" بزرگي را بر پيشاني نظام سلطه خواهند کوبيد و با حضور شکوهمندانه خود در انتخابات بهسمت گفتمان رهبري و امام حرکت خواهند کرد.
حماسه سياسي و اقتصادي مهمترين راهبرد حفظ و تداوم انقلاب است
دو رکن اساسي(حماسه سياسي و حماسه اقتصادي) در حقيقت مهمترين راهبرد حفظ انقلاب و تداوم آن با تکيه بر پيشرفتها و حفظ همه ارزشهاست.در صدر اسلام مسلمانان در شعب ابيطالب با همه مشکلات 3 سال تمام مقاومت کردند و توانستند با رهبري الهي پيامبر اعظم (ص) و انقلابشان پايداري کنند و در نهايت زمينه حاکميت ديني را در شبهجزيره عربستان رقم زدند و الآن هم چهارچوب ما نيز همين است.
ما اوج ايثار را در حادثه کربلا ديديم و جايي که امام حسين(ع) در برابر عرفيترين نياز انسان يعني آب مقاومت کرد و اکنون ما نيز بايد مرور کنيم که آيا چنين آمادگي را در برابر عرفيترين نيازها خواهيم داشت يا خير؟ بهاعتقاد من همه اين حماسهها براي تکتک ما درس عبرت است. ما در انقلاب اسلامي 34 سال در يک نبرد تمامعيار با دشمن و نظام سلطه هستيم.
ويژگيهاي نبرد با استکبار
بهحول و قوه الهي ملت ايران در عرصه مقابل با دشمنان تا کنون ايستاده و در آينده هم خواهند ايستاد و اين ايستادگي تبديل به يک حماسه باشکوه و ماندني در تاريخ نبرد ذاتي نيروهاي الهي و نيروهاي شيطان ميشود.
مردم ايران با حضور در انتخابات خردادماه نهتنها حماسه سياسي را در نبرد با جبهه استکبار رقم خواهد زد بلکه زمينهها را براي پيروزي نهايي نيز هموار خواهند کرد.
خلق "حماسه سياسي"، قدرت چانهزني نظام در عرصههاي بينالمللي را افزايش ميدهد
خلق حماسه سياسي توسط ملت بصير ايران در سال جاري ، قدرت چانهزني نظام در عرصههاي بينالمللي را افزايش ميدهد. با توجه به پيشرو بودن دو انتخابات رياست جمهوري يازدهم و شوراهاي اسلامي شهر و روستا درسال جاري و تلاش دشمنان انقلاب براي کنار زدن مردم از صحنه انقلاب اسلامي، حضور گسترده و حماسي ملت بصير انقلاب در عرصه سياسي، دشمنان را دلسرد و حماسه تاريخي ديگري را رقم خواهند زد. ومانبايد به دو انتخابات آتي همچون انتخاباتهاي عادي نگاه کنيم و فقط انتظار مشارکتي معمولي را از مردم داشته باشيم بلکه بايد حضور ما پرشور، گسترده و حماسهساز باشد.نگاه دشمنان نظام اسلامي به انتخاباتهاي نظام جمهوري اسلامي است و آنان براساس ميزان مشارکت مردم در انتخابات استراتژيهاي خود عليه کشورمان را تهيه ميکنند بنابراين در اين دوره همانگونه که رهبري فرزانه انقلاب فرمودند، بايد حضور حماسي باشد. از بعد داخلي و بينالمللي خلق حماسه سياسي ميتواند نشان دهنده بصيرت، آگاهي، شعور سياسي و زمانشناسي ملت بصير ايران باشد.
شرکت پرشور مردم در انتخابات رياست جمهوري قدرت چانه زني نظام در عرصههاي بينالمللي را افزايش خواهد داد .زمان شناسي ملت ايران برگ برنده نظام جمهوري اسلامي ايران پاي ميز مذاکرات هستهاي خواهد بود.
توجه به مولفههاي اقتصاد مقاومتي، اصلاح ساختار نظام بانکداري در راستاي حمايت از توليد، رونق توليد ملي، حمايت از توليد كنندگان، فرهنگسازي در راستاي مصرف توليدات داخلي، كيفيسازي توليدات داخلي از جمله مباحثي است که در خلق حماسه اقتصادي موثر خواهد بود.
سال 91 به نام سال حمايت از توليدات داخلي نامگذاري شده بود اما اين شعار آنگونه که بايد عملي ميشد، اجرا نشد، بنابراين مقام معظم رهبري با بکار بردن واژه حماسه اقتصادي اعلام کردند که همچنان در مسير اقتصاد به حرکتهاي جدي، گسترده و همراه با شور و نشاط نياز داريم.
"حماسه سياسي و حماسه اقتصادي" در سايه وحدت و باهم بودن شکل ميگيرد
اولين رمز و قدم براي ساختن "حماسه سياسي و حماسه اقتصادي"، وحدت، اجتماع و با هم بودن است چرا که اين حماسه جز در سايه ايمان و اعتقاد و با هم بودن شکل نخواهد گرفت.با توجه به اينکه انتخابات رياست جمهوري را پيش رو داريم و همه در تلاش هستيم که از آن به نفع سعادت نظام و مصالح کشور بهره ببريم، دشمنان اسلام مانند گرگها دهان باز کردهاند تا از اين فرصت سوءاستفاده و به قول خود تابستان 92 را داغتر از تابستان 88 کنند و لذا اين امر هوشياري بيش از پيش مردم و مسئولان را ميطلبد.
بعد از امر وحدت بايد اميد را در دلهاي مردم روشن ساخت، چرا که با اميد افقهاي روشني پيشرو خواهد بود و همه مسئولين بايد در راستاي تقويت اميد تلاش کنند و ياس و نااميدي را از دلها بيرون کنند.
همه بايد با نگاه اميدوارانه به آينده نگاه کنيم چرا که موتور محرکه سعادت، توسعه و پيشرفت، اميدواري است و همه ابتدا بايد با ايمان و اعتقاد و اراده حرکت کرده و تلاش خود را در اقدام عملي نشان دهيم.
توجه به اولويتها و تفاوت قائل شدن بين مسائل اصلي و فرعي از ضروريترين اصلها است که در حل مشکلات بايد به کار گرفته شود و مسئولين کشور نبايد وقت خود را صرف مسائل جزئي کنند. نوشدارو بعد از مرگ سهراب فايدهاي ندارد و همه بايد براي آفريدن حماسه سياسي به موقع عمل کنند و اگر کسي احساس مسئوليت ميکند که بايد در انتخابات حاضر شود بايد قبل از انتخابات آنرا اعلام کند.
براي آفرينش حماسه سياسي بايد معادلات سياسي را بر مبناي فضايل اسلامي و اعتقادي قرار دهيم و در عرصه انتخابات به جاي رقابت، رفاقت را سرلوحه قرار دهيم و بعد از انتخابات اين رفاقت را تعميق بخشيم، چرا که زخمهايي که در دوران رقابت انتخاباتي بر يکديگر ميزنيم به سختي قابل جبران است.
خوشبختانه تحريمهاي به اصطلاح فلجکننده دشمن در مقابل اراده و اعتقاد ملت ايران، فلج شدند و ديوار اين تحريمها به زودي زود شکسته و فرو خواهد ريخت.
امروز فصل جهاد اقتصادي واقعي است و پژوهشگران اين حوزه بايد با ايماني چندصد برابر وارد ميدان شوند تا مسائل حوزه اقتصاد حل و فصل شود. ملت ايران با اراده و برنامهريزي صحيح نتيجه خوبي خواهد گرفت و همه اينها زير چتر فرهنگ و مکتب حيات بخش اهل بيت و ولايت فقيه شدني است.
تحقق شعار "حماسه سياسي ، اقتصادي" تعامل مردم و دولتمردان را مي طلبد
تحقق شعار سال "حماسه ساسي، اقتصادي " تعامل مردم و دولتمردان را مي طلبد چرا که با هم بودن، هجمه ها و فتنه هاي دشمن در همه حوزه ها بر کشور را خنثي مي کند.
يکي از اهداف دشمن در سال جاري با توجه به شرايط حساس بودن آن اين است که حضور مردم را در انتخابات کمرنگ کند و نتايج انتخابات را به چالش بکشد بنابراين بايد مسئولين حساسيت لازم در اين امر را در دستور کار قرار دهند.
مردم در طول 34 سال گذشته با موفقيت و سربلندي از همه موانع و مشکلات و هجمه هاي دشمن عبور کردند، مردم باز هم از اين امتحان سر بلند بيرون خواهند آمد. ملت ايران به نظام وو خون شهدا وفادار هستند و هرگز حاضر نيستند در اين مسير کوتاه بيايند ودر مقابل دشمن تسليم شوند. در راستاي تحقق شعار سال و با توجه به شرايط حساس سياسي و اقتصادي ، کشور در حال جنگ اقتصادي است بنابراين بايد دولتمردان توليد را در کشور حمايت کند.
توليد کشور زماني توسعه مي يابد که مردم و مسئولين با هم بوده و مشکلات بر سر راه توسعه کشور را رفع کنند. مردم با حضور پرشور خود در انتخابات به فرمايشات مقام معظم رهبري(مدظله العالي) لبيک خواهند گفت.
حماسه سياسي و حماسه اقتصادي يک شعار نيست بلکه يک فرمان است
پيامهائي که مقام معظم رهبري در ابتداي هر سال ميدهند، فرمان هستند نه شعار و بايد مسئولين و دست اندرکاران، قوه مجريه ، قوه مقننه، و اجرايي دستور رهبري را به عنوان يک فرمان سرمشق سال قرار دهند و همه امکانات و توانايي کشور را در مسير تحقق آن هدف قرار بدهند.
مقام معظم رهبري براساس افق چشم انداز 1404 هر سال يک هدف ميان مدت را مطرح ميکنند و براي رسيدن به آن مسئولين را هدايت و رهبري ميکنند.
امسال 2 مسئله اصلي يکي بحث مسائل سياسي و يکي بحث مسائل اقتصادي مطرح است که مقام معظم رهبري در واژهاي به نام حماسه مطرح کردهاند و به نظر ميرسد که کشور تمام هم و غم خودش را براي حل مسائل سياسي و مسائل اقتصادي کشور بسيج کند .
و با توجه به نزديک بودن انتخابات رياست جمهوري و شوراها در خردادماه امسال يکي از کارهاي مهمي که بايد انجام بشود اين است که ما بتوانيم در يک حرکت حماسي بسيج مردم براي مشارکت سياسي و تعيين نظام اجرايي کشور را دنبال کنيم و اين مسئله را عادي ندانيم.
در مسائل اقتصادي هم با توجه به فرمانهايي که مقام معظم رهبري در سال گذشته مبني بر توليد و سرمايه ايراني دادند ما امسال بايد يک حرکت جهش گونهاي را در مسائل اقتصادي، جلوگيري از گراني و همت براي توليد کشور انجام دهيم. مقام معظم رهبري 2 تکليف براي نظام مشخص کردهاند که اگر ما به اين اهداف ميان مدت برسيم به راحتي ميتوانيم به آن چشم انداز 1404 هم برسيم.
دو فرآيند وابسته و موازي با هم
حماسه سياسي و حماسه اقتصادي را مي توان دو امر يا دو فرآيند وابسته و موازي با هم دانست که وقوع و تثبيت هر کدام به وقوع و رشد ديگري وابسته مي باشد. هر چند که نمود عيني و شاخص حماسه سياسي در سال ۱۳۹۲ را مي توان در انتخابات هاي خردادماه اين سال مشاهده نمود، اما بايد دانست که منظور و مقصود رهبري از حماسه سياسي در سال جديد ،بسي فراتر از انتخابات هاي مهم پيش رو است.
به نظر مي آيد منظور رهبري از حماسه سياسي ،حرکت مردم و مسئولين ،جناح ها و گروه هاي سياسي ،اجتماعي و… در راستاي اهداف بلند انقلاب و به خصوص برقراري وحدت ميان آحاد ايرانيان باشد. وحدت کلمه اي که تاکنون رمز پيروزي ايران اسلامي در صحنه هاي مختلف داخلي و خارجي،اقتصادي ، سياسي و بين المللي بوده است.
حماسه سياسي ايران در ابعاد داخلي آن را مي توان همان وحدت ،همدلي و همبستگي مردم و مسؤلين و سپس شرکت باشکوه و گسترده مردم در انتخابات ها دانست.
اين اتحاد ، همدلي و همکاري ايرانيان موجب مي گردد تا منافع و پرستيز ايران در سطح بين المللي نيز حفظ و تثبيت شده و ايران بتواند منافع خود را در مناطق تحت نفوذ يا همان حوزه هاي مانور ايران مانند بحرين، عراق، افغانستان ، سوريه و حتي آذربايجان و … ، دنبال نموده و به حداکثر برساند.
اگر به پيام هاي نوروزي و نامگذاري هاي ساليان اخير توسط رهبرمعظم انقلاب توجه گردد ،متوجه مي شويم که حضرت آيت الله خامنه اي در بحث اقتصاد، فرآيندي را به صورت پله به پله و تدريجي به مسؤلان و مردم سفارش نموده اند. اولين پله اين فرآيند توسعه اقتصادي را مي توان همان شعار سال ۱۳۸۸ يعني اصلاح الگوي مصرف دانست. طي اين فرآيند بود که امسال رهبر معظم به حماسه اقتصادي اشاره نموده اند.
بايد توجه داشته باشيم که حماسه در معناي لغوي آن ، فرآيندي يا کاري است که توسط دليران، پهلوانان و بزرگان انجام گرفته و عملي است قهرمانانه و بسيار بزرگ و مهم. بنابراين حماسه سياسي و به خصوص حماسه اقتصادي را مي توان فرآيندي بسيار مهم و دليرانه دانست که از مسير اصلاح الگوي مصرف، همت و کار مضاعف،
جهاد اقتصادي ، کار و توليد ملي گذشته و در پرتو همدلي و همکاري تمام ايرانيان ،حاصل مي گردد. حماسه اقتصادي و سياسي ايرانيان در سال ۱۳۹۲ که مد نظر رهبر معظم انقلاب مي باشد را بايد مرحله اي مهم و نقطه عطفي دانست که مي تواند ايران و ايرانيان را در مقابل دسيسه ها و حوادث سال هاي آينده ،بيمه نموده و از آسيب هاي احتمالي دشمنان در امان بدارد.
سال حماسه سياسي- حماسه اقتصادي چگونه تحقق خواهد يافت ؟
ويژگي هاي حماسه:
حماسه معمولا با ايام و لحظات خاصي از حيات ملي يک قوم يا ملت در ارتباط است. وحماسه در لغت به معناي دلاوري و شجاعت آمده است، توصيف اعمال پهلواني و يا افتخارات و بزرگي هاي قومي يا فردي است.در حماسه سخن از جنگها و مبارزاتي است که يک ملت براي ادامه حيات و يا استقلال و شکست توطئه هاي دشمن خود انجام داده است.از اين رو حماسه هر ملتي نمايانگر آرمانهاي آن ملت است . و اما چه کنيم که شعار سال 1392 را بخوبي و آنگونه که مد نظرحضرت آقا است اجرايي کنيم. اگر ملتي بخواهد جهت حفظ استقلال خويش افتخار آفريني (حماسه آفريني)کند بايستي عوامل موثر در موفقيت حماسه را بشناسد و بر آن اساس برنامه ريزي و عمل نمايد.
و آن عوامل عبارتند از :
1 - وعده الهي براي پيروزي مستضعفين
2 - انگيزه الهي در خلق حماسه
3 - نقش رهبري حماسه
4 - نقش مسئولين و مردم
الف- وعده الهي :
خداوند در قرآن مي فرمايد:(و نريد ان نمن علي الذين استضعفوا في الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثين)بشارت پيروزي قومي که مورد ظلم و استضعاف قرار گرفته را پس از بپا خاستن و خلق حماسه مي دهد.مطمئنا ملت مسلمان ايران هم در سال1392 مطمئن است که همچون گذشته مورد لطف و عنايت خداوند در مباحث سياسي و اقتصادي خواهد بود.
ب- انگيزه الهي:
وقتي هر حرکت و اقدامي براي رضاي خدا آغاز شود مطمئنا پيروزي را در پي خواهد داشت.وقتي ما به حماسه عظيم عاشوراي حسيني نگاه مي کنيم،مي بينيم امام حسين(ع)و ياران باوفاي ايشان در اين حماسه عظيم در معرض سخت ترين آزمايشات و امتحانات الهي قرار گرفتند. اما با ايمان راسخ خود به خدا در هيچ يک از اين آزمايش ها و سختي ها دچار ذره اي ترديد نسبت به هدف و راهي که انتخاب کرده بودند نشدند.لذا ملت مسلمان ايران هم انشاء الله با انگيزه الهي و اعتقاد راسخ به کمک و امداد خداوند "فاستقم کما امرت"در سال 1392 حماسه ي عظيم سياسي و اقتصادي را در پرونده مبارزات خويش ثبت خواهد کرد.
ج- نقش رهبري:
بدون شک مرکز ثقل هر حماسه وحرکتي رهبري آن مي باشد.رهبري نظام، با تدبيري بجا و شايسته امسال را سال حماسه سياسي و اقتصادي اعلام نمودند و مطمئن هستيم که مردم به تبعيت از آن امام و مقتداي خويش حماسه اي ديگر مي آفرينند تا الگويي براي ديگر کشور ها و حتي آيندگان در مبارزه با استعمار و استثمارباشد و فتح بابي شوند براي پيمودن و فتح قله هاي رفيع سعادت و کمال.
د- نقش مسئولين و مردم:
معمولا در هر انقلاب و نهضتي اين مردم هستند که با پيروي از دستورات رهبرشان باعث پيروزي در هدف مورد نظرشان هستند لذا هم مردم و هم مسئولين با تاسي به زندگاني و مبارزات ائمه اطهار در پشت سر رهبري معظم انقلاب به خلق حماسه اي ديگر پرداخته و با ايثار و فداکاري و از خودگذشتگي ،آزادگي-عزت-شرف-دينداري-شهامت-شجاعت-صبر و گذشت حماسه هاي ديگري را در ابعاد سياسي و اقتصادي خواهند آفريد .در سال جديد کشور ما با رويداد هاي داخلي و خارجي مختلفي مواجه مي باشد. در داخل انتخابات رياست جمهوري و شوراهاي اسلامي شهر و روستا و در بعد خارجي ،استمرار و نقش ايران در بيداري اسلامي و بخصوص بحث هسته اي.
در عرصه سياسي مهمترين مسائل پيش روي عبارتند از:
1 - انتخابات رياست جمهوري که سرنوشت ملت را براي 4 سال با انتخاب رئيس جمهور رقم مي زند بسيار مهم است و دشمنان چندين سال است که منتظرند تا از اين
رخداد مهم سياسي کشور به نفع خود بهره ببرند،لذا امت اسلامي ايران بايستي از هم اکنون خود را براي حضور در صحنه و خلق حماسه اي ديگر و انتخاب رئيس جمهوري از جنس مردم ،ولايي، مدير و مدبر خود را اماده کنند.
2 - پيگيري منطقي موضوع انرژي صلح آميز هسته اي که ملت ايران به عنوان حق مسلم خود خواهان آن هستند و در عرصه سياسي انشاءالله که حق مسلم کشور ما يعني پيروزي در موضوع انرژي هسته اي در اثر صبر و استقامت ملت و رهبري نتيجه خواهد داد و حماسه اي به ياد ماندني خلق خواهد شد. و اما در عرصه اقتصادي که غرب سعي کرده با اعمال تحريم هاي فلج کننده(به قول خودشان)فشار هاي زيادي را به ملت ما وارد کنند الحمدالله مي بينيم که مردم ايران اسلامي اگر چه با مشکلات عديده اي رو برو شده اما با استقامت و پايداري در برابر اين توطئه دشمنان ايستادگي نمودند و اميدواريم که در سال جاري در اين عرصه(اقتصادي)با خود اتکايي به داخل و خود باوري و حل مشکلات و افزايش توليد ملي و زمينه سازي بستر براي فعاليت هاي اقتصادي حماسه اي ديگر آفريده شود.
چرا «حماسه» اقتصادي؟
حماسه اقتصادي نشان دهنده اهميت اقتصاد در کنار سياست در تفکر رهبر انقلاب است و ايشان با اذعان به سختي هاي اقتصادي که در سال 91 بر ملت ايران بار شد، با اين نام گذاري درجه اهميت اقتصاد را در برهه حساس کنوني ياد آور شدند.
هرچند سالهاي قبل نيز محور شعارهاي رهبر معظم انقلاب اقتصاد بود، اين سال با عنوان سال «حماسه» اقتصادي در شعار ايشان تجلي ميابد. دليل حماسه سازي در سال 92 اما چيست؟ سال 91 که شروعش با آثار تورم و به دنبال آن افزايش نرخ ارز و در نهايت تحريم هاي همه جانب دشمنان ايران بود، تا پايان شاهد انواع و اقسام موجها و شوک هاي اقتصادي به خصوص براي قشر متوسط و ضعيف جامعه ايران بود. شوک هاي اقتصادي که هر کدام از آنها يک به يک بر بدنه اقتصاد کشور فرود آمد و همراه شد با دستپاچگي و بي برنامگي مسئولان دولت و مجلس در برخورد با اين شوک ها.
رهبر انقلاب نيز در پيام نوروزي خود به اين مسئله به شکلي کاملا شفاف و واضح اشاره کردند و فرمودند: در زمينهي اقتصاد البته بر مردم فشار وارد آمد، مشكلاتي ايجاد شد؛ بخصوص كه اشكالاتي هم در داخل وجود داشت؛ برخي از كوتاهيها و سهلانگاريها انجام گرفت كه به نقشههاي دشمن كمک كرد. بدون شک از منظر رهبر انقلاب مجموعه سهل انگاري ها و سوء مديريت هاي اقتصادي در سال 91 پنهان نمانده است و ايشان به خوبي درجه اهميت و تاثير اين دست از سوء مديريت ها را بر بدنه جامه و اقتصاد بيان کرده اند.
اما شعار امسال تا حد زيادي متفاوت با شعارهاي اقتصادي سال گذشته است. اين سال، سال «حماسه» است و دليل آن تا حد زيادي واضح است. شوک ها و سختي هاي اقتصادي که در سال 91 بر کشور بار شده است به راستي نيازمند يک حماسه سازي براي عبور دادن کشور از گردنه بحران اقتصادي است. آنچه اهميت دارد اين است که حماسه اقتصادي در کنار حماسه سياسي از ديد رهبر انقلاب بيان شده است و با توجه به اشاراتي که رهبر انقلاب در پيام نوروزي خود به مسئله انتخابات رياست جمهوري داشتند، گويا اينطور به نظر ميرسد که بخش اعظمي از اين حماسه آفريني اقتصادي بر گردن و به دوش دولت بعدي است.
رهبر انقلاب اشاره کرده اند که: لازم است هم در زمينهي اقتصاد، هم در زمينهي سياست، حضور مردم حضور جهادي باشد. با حماسه و با شور بايد وارد شد، با همت بلند و نگاه اميدوارانه بايد وارد شد، با دل پر اميد و پر نشاط بايد وارد ميدانها شد و با حماسهآفريني بايد به اهداف خود رسيد. بدون شک ميتوان گفت حماسه سازي اقتصادي از هر دو جبهه – مردم و مسولان – بايد مد نظر واقع شود. در جبهه مردم همانگونه که رهبر انقلاب اشاره کرده اند، نگاه اميدوارانه و همت بلند لازمه حضور جهادي است و در جبهه مسئولان نيز با توجه به تجربياتي که از سال 91 به دست آمده است، برنامه ريزي دقيق، پرهيز از برخوردهاي دفعتي و تصميم گيريهاي خلق الساعه و مديريت فضاي اقتصاد کشور به شکل روشمند و هوشمندانه است.
شعار امسال تفاوتي فاحش با شعارهاي سال گذشته دارد زيرا در دل خود اهميت و بزرگي اقداماتي که بايد براي حماسه سازي صورت پذيرد را جاي داده است. حماسه سازي يک شرط اساسي دارد، و آن همدلي همياري کساني است که قرار است حماسه بسازند.
با اين شرط، بايد مسئولان با مديريت صحيح و علمي، مردم را با برنامه هاي خود و مسير تحول اقتصادي کشور در اين برهه حساس همراه سازند و بر اساس تغيير شرايط مسير حرکتي اقتصاد کشور را تغيير دهند. و اين وظيفه اي است که هم بر دوش دولت فعلي است و هم بر دوش دولت آينده.
چرا حماسه سياسي؟
امسال ايران اسلامي انتخابات مهم و سرنوشت سازي را برگزار خواهد کرد. انتخاباتي که نيازمند حضور حماسي مردم است. حاشيه ها و جنجال هايي که استکبار جهاني و برخي همدستان داخلي آنان در انتخابات رياست جمهوري گذشته در کشور ايجاد کرده اند هنوز از اذهان مردم پاک نشده است.
به بيان ديگر جهان، انتخابات رياست جمهوري آينده ايران که حدود سه ماه ديگر برگزار خواهد شد را رصد مي کند.مخالفين و معاندين جمهوري اسلامي نيز از مدت ها قبل تمامي برنامه ريزي هاي خود را براي کمرنگ کردن حضور مردم در انتخابات پيش رو انجام داده اند.
قطعا حضور همه جانبه و حماسي ملت ايران پاي صندوق هاي راي مي تواند مشت محکمي بر دهان تمامي ياوه گويان و حاميان آنان در داخل و خارج کشور زده و تاييدي ديگر بر حقانيت نظام مقدس جمهوري اسلامي و مشروعيت آن باشد. البته نبايد از انتخاب فرد اصلح و بر تر نيز غافل بود.
آنچه که در سخنان رهبر انقلاب نهفته بود انتخاب فردي اصلح و توانمند براي رياست جمهوري آينده متناسب با برنامه هاي سند چشم انداز 1404 مي باشد. به بيان ديگر مقام معظم رهبري شان و منزلت رياست جمهوري را از آنِ فردي دانستند که بتواند با اجراي دقيق سند چشم انداز حماسه اي در سياست و اقتصاد کشور ايجاد کند.
در حقيقت حضور حماسي ملت ايران پاي صندوق هاي راي و انتخاب کانديداي اصلح براي به دست گيري رياست جمهوري در سال هاي آينده مي تواند کشور را بيش از پيش به سمت توسعه و پيشرفت رهنمون سازد.
بنابراين حضور حماسي ملت در دو مقوله مهم و حساس سياسي و اقتصادي و همچنين قرار گرفتن آنان در کنار مسئولين، تضمين کننده پيشرفت و ثبت حماسه اي بزرگ در تاريخ ايران بوده و به همين خاطر رهبر معظم انقلاب سال 92 را سال «حماسه سياسي و حماسه اقتصادي» نام نهادند.
حماسه اقتصادي عليه جنگ اقتصادي
شکي نيست که جنگ دشمنان انقلاب اسلامي ايران در مقطع کنوني، جنگ اقتصادي است و اعلام تحريمهاي اقتصادي پيدرپي و صدور قطعنامه عليه ايران نيز گواه روشن بر موضوع و مسئله ميباشد. قدرتهاي ظالم جهاني از راههاي سياسي و نظامي نتوانستهاند اراده ملت ايران را از پا درآورند، لکن آنان در آسيبشناسي وضعيت ايران به اين نتيجه رسيدهاندکه با گذشت بيش از سه دهه از پيروزي انقلاب اسلامي، مردم ايران نتوانستهاند آرمان اقتصادي مطلوب و تصريحشده در قانون اساسي خود را محقق سازند.
وابستگي اقتصاد ايران به نفت و دولتي بودن آن مانع از تحقق اقتصاد توليدي و جهش در فضاي کسبوکار ميباشد. دشمن ميداند اين وضعيت نقطه تهديدي براي کشور و نظام ماست. راه برونرفت از وضع موجود، رسيدن به اهداف سند چشمانداز بيست ساله کشور و حماسه اقتصادي است. حماسه برخورد پر صلابت و برخاسته از نوعي قدرتمندي است و تا جامعه اسلامي سطحي از قدرتمندي را نداشته باشد قادر به تغيير وضع موجود نمي باشد. پيامبر گرامي اسلام (ص) به دليل عدم توانايي و قدرتمندي در شرايط زماني و مکاني خود سه سال اول بعد از بعثت مردم را بهطور مخفي دعوت مي کرد و سپس به صورت علني و بعد از مهاجرت از موضع قدرت در قالب جهاد و حماسه دعوت به اسلام مي نمودند.
لذا نپذيرفتن و تغيير وضع موجود مستلزم داشتن سطحي از قدرت است. زماني که اين قدرت حاصل شد ميتوان گفت: " وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّ ه"( و آماده کنيد براى کار زار با ايشان هر چه را مىتوانيد از نيرو و از اسبان بسته شده که بترسانيد با آن دشمن خدا و دشمن خود را )- (انفال 60)
در حماسه اقتصادي نيز تا اقتصاد جامعه مراحل مختلف ارتقاء و توانمندي را طي نکرده و پايههاي اقتصادي کشور استوارتر نگردد، به يک باره نمي تواند به حماسه و جهش بزرگ اقتصادي نايل شود و در جنگ اقتصادي و تحريم هاي موجود منطقه و بينالملل با شکست و چالش جدي مواجه خواهد شد.
اقتصاد ايران طي سه دهه فراز و فرود و کسب تجربيات بسياري از مديران ارشد اقتصادي و مدل هاي اقتصادي مختلف به حدي از اقتدار اقتصادي رسيده است. مانند کاهش وابستگي کشور به نفت و صادرات کالاهاي غيرنفتي، کاهش حجم دولت و... لذا مي تواند وارد جهش بزرگ و حماسه اقتصادي شود و مهم ترين نتيجه اين جهش بزرگ، اشتغال زايي (بزرگترين دستاورد اقتصادي-اجتماعي) است. زيرا بيکاري که عامل بسياري از آسيب هاي جامعه از قبيل طلاق، ازدواج پايين، اعتياد، فقر و غيره است.
با بررسي سير تاريخي اقتصاد ايران، مسير رشد و توسعه را بخش هاي مختلف آن مشاهده مي کنيم. لذا در موقعيت کنوني، يکي از نقاط قوت آن، بهينه سازي ظرفيت هاي معادن و انجام عمليات تبديلي در مواد اوليه و معادن است. همچنين حوزه ديگر که کشور ما مزيت نسبي دارد، کشاورزي و دامداري است.
باتوجه به نعمت هاي خدادادي کشورمان در اين دو حوزه، بايد با اجراي طرح هاي آبياري صنعتي و با صنعتي کردن کشاورزي کوشيد. لذا ميتوان در کشاورزي و دامداري تحول اساسي ايجاد کرد و ايران از صادر کنندگان عمده محصولات کشاورزي و دامداري باشد. پس اقتصاد ايران با توانايي تغييري که دارد، مي تواند طرح هاي عظيم کالبد شکافي و اصلاح و تحول اقتصادي را پذيرا باشد.نکته ديگر تجربياتي است که مديريت بحران جنگ تحميلي و برنامه ها و مدل هاي اقتصادي دوران سازندگي و بعد آن بهدست آورده است. اين دستاوردهاي ذي قيمتي است که بهاي سنگيني اقتصاد ما براي بهدست آوردنش پرداخت نموده است.
لذا ايجاد انگيزش براي توليد ثروت و پرهيز از سستي و تنبلي، تشويق به خلاقيت و ابتکار، استفاده از تخصص، مهارت و تجربه علمي و عملي ديگر ملتها براي رونق اقتصادي، بهرهوري صحيح از مواهب طبيعي و خدادادي، تنظيم درست رابطه کارگر و کارفرما، دريافت ماليات از ثروتمندان در جهت استيفاي حقوق دولت و ملت، رعايت الگوي مصرف و انضباط اقتصادي، رعايت وجدان کاري و بسياري از امور ديگر، چيزهايي است که در طراحي انديشه اقتصاد اسلامي منظور شده است.
دولت و ملت ايران ميدانند که مکاتب مادي جواب گوي اين امر نبوده و بنبست پيشآمده در اقتصاد کمونيستي و ابهامات فراوان در اقتصاد سرمايهمحور غربي گواه روشني بر اين مدعاست.
راه درست و نجاتبخش، محور قرار دادن الگوي اقتصاد اسلامي است که پيشرفت و عدالت را به همراه دارد و تحقق آن از راه حماسه اقتصادي امکانپذير است. امري که در رهنمودهاي امامان معصوم عليهم السلام بر آن تأکيد شده است. بر اين اساس است که در سياست گذاري ها نهايت دقت را مي نمايند تا مبادا از اصول اساسي نظام اقتصادي اسلام فاصله گيرند. رسيدن به اين نکته که تنها مدل هايي که در راستاي توسعه عدالت محور و همگام با نظام اقتصاد اسلامي است قادر به تعالي جامعه ما است، راه را براي تسريع حماسه اقتصادي براي صيانت نظام اقتصادي کشور در برابر جنگ هاي اقتصادي و مالي منطقه و بين المللي هموار مي سازد و مداخله و اميد دشمن به شکست ملت و نظام را تبديل به يأس مينمايد.
دستاوردهاي نامگذاري سال ۹۲ به عنوان سال حماسه سياسي و اقتصادي
نامگذاري سال ۹۲ به عنوان «سال حماسه سياسي و حماسه اقتصادي» منشاء برکات فراوان از جمله تحکيم سبک زندگي اسلامي و الگوي اسلامي – ايراني و پيشرفت خواهد بود.و موجبات تحکيم و سرافرازي جمهوري اسلامي ايران را در مناسبات سياسي و اقتصادي جهان و شور و نشاط وصفناپذير و عزم بزرگ ملت ايران رادر خلق دو حماسه عظيم سياسي و اقتصادي رقم خواهد زد.
حماسه سياسي به معناي بيداري و امحاء کامل توطئههاي سياسي داخل و خارجي و حضور پرشور، آگاهانه و حداکثري مردم در انتخابات رياست جمهوري و شوراهاي اسلامي و حماسه اقتصادي به معني شکست کامل توطئههاي اقتصادي دشمن و تداوم کار، تلاش و رشد توليد ملي با اتکا به منابع داخلي و تمرکز بر الگوهاي مصرف اسلامي و جلوگيري از اسراف و تبذير است. (به نقل از خبرگزاري فارس بر اساس سخنان آقاي کارخانهاي عضو کميسيون انرژي مجلس)
نامگذاري سال جديد تحت عنوان «حماسه سياسي و حماسه اقتصادي» همانقدر که براي دوستان انقلاب اميدبخش و نشاط آور است، براي دشمنان و بدخواهان نظام اسلامي شکننده و نااميدکننده است که در ذيل به برخي از پيامدها و برکات سياسي و فرهنگي و اقتصادي اين نامگذاري بزرگ و مبارک اشاره ميشود.
1-موجبات اقتدار و عزم راسخ ملت بزرگ ايران را در مواجهه با توطئههاي سياسي و اقتصادي دشمن فراهم و بر وحدت کلمه و همدلي ملت سلحشور ايران خواهد افزود.
2- هوشمندي و درايت پيش دستانه رهبر معظم انقلاب در خنثيسازي توطئههاي داخلي و خارجي دشمن را به اثبات ميرساند.
3- تمام دستگاههاي اجرايي کشور را همراه با مردم براي تحقق اين دو حماسه بزرگ بسيج خواهد کرد.
4- برتري نظام مردمسالاري ديني را در مواجهه با برون رفت از توطئههاي سياسي و اقتصادي در مقابل نظامهاي ليبرال و سکولار به منصه ظهور ميرساند.
5- با حضور آگاهانه و دهها ميليوني مردم پاي صندوقهاي راي، حماسه حضور بيسابقه مردم در راهپيمايي عظيم 22 بهمن تکميل ميشود.
6- توطئههاي دشمنان خارجي را بياثر و رؤياهاي کجانديشان داخلي و تشنگان سراب قدرت را نقش بر آب خواهد ساخت.
7- بر اقتدار سياسي و اقتصادي جمهوري اسلامي ايران در مذاکرات 1+5 خواهد افزود.
8- موجبات بياثر کردن تحريمها و دلگرمي ملتهاي مسلمان را در مواجهه با استکبار جهاني فراهم ميسازد.
9- موجبات تغيير رويکرد فرهنگي در مناسبات بينالمللي از انفعال به پيشتازي و افزايش قدرت رقابتپذيري جمهوري اسلامي ايران در معادلات سياسي و اقتصادي جهاني را فراهم خواهد ساخت.
10- موجبات ارتقاء کيفيت توليد و افزايش بهرهوري سرمايههاي مادي و انساني را فراهم ساخته و به کاهش واردات کالاهاي مصرفي و بهبود تراز بازرگاني کشور ميانجامد.
11- موجبات توسعه و ايجاد فرهنگ کار حداکثري و مصرف بهرهورانه و در حد نياز را که رمز شکوفايي اقتصاد نظام اسلامي است را فراهم ميآورد.
12- بر مشروعيت مردمي و امنيت همه جانبه و کارآمدي نظام در عرصههاي سياسي و اقتصادي خواهد افزود.
13- موجبات تقويت و تحکيم امنيت فضاي کسب و کار و تحکيم همه جانبه بنيانهاي توسعه و پيشرفت کشور را در راستاي رشد توليد ملي فراهم ميسازد.
14- موجبات عزم عمومي ملت سرافراز ايران در دفاع از سه عنصر ارزشمند امنيت ملي، منافع ملي و وحدت ملي در تحقق اين دو حماسه بزرگ فراهم خواهد ساخت.
15- خط قرمز ملت هوشيار ايران را در مواجهه با هر نوع جريان سياسي در برابر توطئههاي خارجي مشخص خواهد کرد.
16- بر درخشش و اقتدار جمهوري اسلامي ايران در عرصه معادلات سياسي جهان افزوده و ريشه هر نوع فتنه خارجي و داخلي را قبل از جوانه زدن بر پيکره نظام خواهد خشکاند.
17- موجبات رسوايي هر نوع جريان سياسي و جناحي که بخواهد بر عزم و اراده ملت بزرگ ايران در خلق دو حماسه سياسي و اقتصادي خللي وارد کند، فراهم خواهد ساخت.
18- موجبات حيرت و نااميدي دشمن در طراحي توطئههاي جديد عليه جمهوري اسلامي و اميدبخشي از شور و نشاط ملت بزرگ ايران را در عرصه معادلات سياسي داخلي و خارجي فراهم ميسازد.
19- با اين نامگذاري هوشمندانه هر جريان سياسي که بخواهد بر وحدت کلمه مردم در خلق حماسه سياسي و اقتصادي خللي وارد نمايد، مطرود ملت سلحشور ايران و محکوم به همکاري با دشمنان انقلاب اسلامي خواهد بود.
20- تحکيم سبک زندگي اسلامي و الگوي اسلامي - ايراني پيشرفت از برکات اين نامگذاري مبارک خواهد بود.
وانشاء الله مردم با حضور حماسي در عرصه اقتصاد، به طور قطع کاري خواهند کرد که دشمن از اميدي که به نقشههايش بسته، نا اميد خواهد شد و اين جز با مجاهدت بِاَموالِهِم و اَنفُسِهِم ميسّر نخواهد شد.
پيام مقام معظم رهبري يک پيام مبارک است و قطعاً مردم در سال 92 لبيکگوي ايشان خواهند بود و بهتر از مسئولان از پس برآورده کردن مطالبات ايشان برخواهند آمد. تأکيد هميشگي امام و رهبري حضور باشکوه مردم در صحنههاي مختلف انقلاب اسلامي بوده و از آنجا که رهبر ما هم مرجعيت شيعيان را برعهده داشته و هم سخنان ايشان فصلالخطاب است در مقاطع مختلف مردم لبيک گفتند.
در ايام 8 سال دفاع مقدس ديديم که با يک فرمان حضرت امام سپاه 100 هزار نفره حضرت محمد (ص) تشکيل ميشد و يا در ايامالله مختلف، حضورهاي مهم بعد از فتنه 88 و 22 بهمن امسال مردم نشان دادند که چگونه به فرمان رهبر و مقتدايشان لبيک ميگويند.
امسال شايد به مراتب بيشتر از 35 سال گذشته اين حماسه رقم بخورد: استنباط اين است که بيش از 80 درصد مردم در انتخابات خرداد 92 حضور خواهند يافت و اين لبيکي به نداي رهبري خواهد بود. ممکن است جريانات مختلف سياسي بخواهند از حضور مردم به نفع خود استفاده کنند اما مردم در ايام مختلف ثابت کردهاند که حضورشان در راستاي لبيک به نداي رهبري بوده است.
حدود 5 سال است که مقام معظم رهبري جلوتر از نخبگان و حتي مديران اجرايي مسائل و مشکلات اقتصادي را پيشبيني کردهاند اما متأسفانه آنگونه که بايد و شايد مطالبات ايشان محقق نشد و اکنون در نامگذاري سال 92 به نظر ميرسد تأکيد مقام رهبري به گونهاي است که به جاي مديران از مردم ميخواهند که وارد عرصه اقتصادي شوند و قطعاً حضور پرشور مردم در عرصهاي اقتصادي نويد بسيار خوبي براي کشور خواهد داشت. وانشاءالله با حضور جدي مردم در عرصه اقتصادي ميتوانيم به افق ترسيم شده از سوي مقام معظم رهبري يعني تبديل ايران به قطب اول خاورميانه برسيم.
تاثير حماسه سياسي بر عملکرد سوريه ،عراق و...
در حالي که کشورهاي فراتر از منطقه سعي در مصادره انقلابهاي منطقهاي دارند، حماسه سياسي در انتخابات داخلي ما ميتواند به عنوان مصداق مردمسالاري ديني اثر مثبتي بر روي عملکرد کشورهايي مانند سوريه، عراق، افغانستان و فلسطين داشته باشد.
حماسه سياسي براي سال جديد ناظر بر اهميت انتخابات رياست جمهوري و انتخابات شوراهاست.
«انتخابات به عنوان عرصه حضور مردم بخشي از نامگذاري سال جديد را به خود اختصاص داده است» مردم با حضور همهجانبه در انتخابات با توجه به شرايط خاص ملي، منطقهاي و بينالمللي ايران ميتوانند توطئهها و دشمنيها عليه کشورمان را خنثي کنند.
دشمن عليرغم اينکه توانسته است يکسري مشکلات را براي ملت ايران به وجود بياورد، اما با توجه به حضور پرشکوه مردم در حماسه 22 بهمن سال 91 متوجه اين مساله شده است که فشارهاي وارد شده به مردم نميتواند آنها را از نظام نااميد کند، هرچه حضور مردم در انتخابات پرشکوهتر باشد، اقتدار بيشتري براي کشور به بار خواهد آمد و براساس همين رويکرد جمهوري اسلامي ميتواند به اهداف خود دسترسي پيدا کند.
نايب رييس کميسيون اقتصادي مجلس ادامه داد: در حال حاضر شرايط منطقه به گونهاي است که کشورهاي مختلف چشم به اتفاقات داخلي ايران دوختهاند. در حالي که کشورهاي فراتر از منطقه سعي در مصادره انقلابهاي منطقهاي دارند، حماسه سياسي در انتخابات داخلي ما ميتواند به عنوان مصداق مردمسالاري ديني اثر مثبتي بر روي عملکرد کشورهايي مانند سوريه، عراق، افغانستان و فلسطين داشته باشد.
رهبري سالهاست که بر اولويتداشتن مسائل اقتصادي در نظام تاکيد ميکند. سال 91 هم عليرغم همه مشکلاتي که به واسطه سختيها و بيتدبيريهاي برخي مسوولان به وجود آمد و عليرغم همه مشکلات، تورم و فشارهايي که به مردم تحميل شد و با وجود کاهش ارزش پول ملي که منجر به افزايش تورم شد، اما يکسري مزيتهاي صادراتي را براي کشور به دنبال داشت.
در نتيجه افزايش قيمت دلار در سال 91 و تاثير آن بر ارزش پول ملي، قيمت کالاهاي وارداتي افزايش پيدا کرد و ما شاهد کاهش واردات بوديم. با اين وجود نيازهاي کشور در حوزه واردات برطرف نشد در نتيجه در نيمه دوم سال 91 تقاضا از توليد ملي براي برطرف کردن نيازهايي که تا پيش از اين از طريق واردات برطرف ميشد افزايش پيدا کرد.
اگر در سال 90 صادرات يک بسته کالا به قيمت 100 دلار مبلغي معادل 100 هزار تومان را براي صادرکننده به همراه ميآورد، در سال 91 صادرات يک بسته کالاي 100 دلاري مبلغي معادل 300 هزار تومان را براي صادر کننده به همراه ميآورد، در نتيجه مزيت صادراتي ما در سال 91 افزايش پيدا کرد.
افزايش قيمت دلار و کاهش ارزش پول ملي به کاهش واردات و افزايش مزيت صادراتي منجر شد و جهت به سمت توليد ملي تغيير کرد؛ يعني اگر در سال آينده برنامهريزي مناسبي براي حمايت از توليد ملي انجام شود، ميتوانيم حجم صادرات را افزايش دهيم و نيازهاي داخلي کشور را هم مديريت کنيم.
اگر بتوانيم حمايتهاي مناسبي از توليد ملي انجام بدهيم، تا يکي دو سال آينده ميتوانيم شاهد کاهش تورم و افزايش اشتغال در کشور باشيم.
بازخواني پيامهاي نوروزي رهبر انقلاب از سال ۶۹ تا ۹۱
حضرت آيتالله خامنهاي (مد ظله العالي)در نخستين دقايق آغاز سال نو، در پيامي به ملت شريف ايران، با تشريح اوضاع مهم «سال ِ قبل»، چارچوب كلي و افق پيش روي ملت و مسئولان جمهوري اسلامي را در سال ِ پيش ِ رو، ترسيم ميكنند. بخشهايي از پيامهاي نوروزي ايشان از سال ۶۹ تا ۹۱ را در زير ميخوانيد:
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 69
ما امسال عيد نوروز را در حالى برگزار ميكنيم كه خداى متعال با فقدان بزرگ رهبر عظيمالشأنمان، امتحان سختى از ما كرد و دوران سختى را بر ما گذراند. آن فقدان، محنت بزرگى بود. اميدواريم كه خداى متعال، روح آن بزرگمرد را با ارواح مقدسهى انبيا و اوليا محشور كند و او را از ما راضى نمايد و ما را در راه او، مستمر و مستدام بدارد. اميدواريم كه خداوند، نظر لطف و محبت خود را كه در طول اين يازده سال همواره بر اين ملت و بر اين
نظام داشته است، باز هم آن را بر ما مستمر بگرداند و ما بتوانيم به كمك خدا و با حركت در راه او و با استغفار و توبهى الىاللَّه، متاع حَسَن و قدرت و قوّت و عزت الهى را براى خودمان و براى اين ملت بزرگ و فداكار تأمين كنيم.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 70
شما ملت عزيز ما توانستيد با كمكهاى خودتان به دولت و به مردم آسيبديدهى كشور، كارى بكنيد كه در طول تاريخ گذشتهى ما بيسابقه بود. ما زلزلههاى بسيارى را ديدهايم؛ حوادث طبيعى بسيارى را در گذشته از نزديك شاهد بودهايم؛ حادثهيي با عظمتِ زلزلهيى كه در شمال
پيش آمد، بعضاً در گذشته هم اتفاق افتاده بود؛ ليكن هيچوقت نشده بود كه آثار و عوارض آن حوادث تلخ، به اين سرعت به سمت بهبودى پيش برود كه در اين بار اتفاق افتاد. البته كمبودها در آن مناطق زياد است؛ ليكن آنچه كه از پيشرفت امور و كمك به زلزلهزدگان و آسيبديدگان و تأمين مسكن و غير اينها اتفاق افتاد، به بركت همكارى و همدوشى مردم با دولت و تلاش فراوان ملت و دولت در اين زمينه بود.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 71
يكى از اين حوادث سال گذشته، از هم پاشيده شدن امپراتورى بزرگ و كشور اتّحاد جماهير شوروى و زوال يك ابر قدرت بود كه حقيقتاً حادثهاى بزرگ در زمان و تاريخ ما به حساب مىآيد. اين حادثه از چند نظر حائز اهميت است: اوّلاً از اين نظر كه موجب شد در خلال كشورها و ملتهايى كه استقلال و آزادى خودشان را به دست آوردند، كشورها و ملتهاى مسلمان نيز به اين امتيازات برسند. ميليونها مسلمان در اين منطقه و در همسايگى ما توانستند آشكارا و با صراحت، آرزوها، آرمانهاى اسلامى و فرهنگ خود را بر زبان بياورند و آن را مطرح كنند؛ در حالى كه دهها سال از اين حقّ طبيعى محروم بودند.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 72
آنچه كه من به برنامهريزان و مسؤولين دولتى مؤكّداً سفارش مىكنم، اين است كه در اين برنامه توجّه كنند كه هدف اصلى، كمك به طبقات محروم جامعه باشد. اين، چيزى است كه ما را به «عدالت اجتماعى» نزديك مىكند. هدف اصلى در كشور ما و در نظام جمهورى اسلامى، عبارت از تأمين عدالت است و رونق اقتصادى و تلاش سازندگى، مقدّمه آن است. ما نمىخواهيم سازندگى كنيم كه نتيجه اين سازندگى يا نتيجه رونق اقتصادى، اين باشد كه عدّهاى از تمكّن بيشترى برخوردار شوند و عدهاى فقيرتر شوند. اين، به هيچوجه مورد رضاى الهى و رضاى اسلام و مورد قبول ما نيست.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 73
تذكّرى كه مىخواهم عرض كنم اين است كه از آغاز سال جديد، دو شاخص را به عنوان شعار براى خودمان قرار دهيم: اين دو شاخص، عبارت است از «وجدان كار» و «انضباط اجتماعى». اين دو شاخص، براى همه ما، در هر جا كه هستيم بسيار مهم است. «وجدان كار» يعنى اينكه اگر كارى را به عهده گرفتيم و انجام آن را تعهّد كرديم - چه اين كار، براى شخص خودمان يا خانواده خودمان؛ جهت نان درآوردن باشد، و چه كارى اجتماعى و مردمى و مربوط به ديگران باشد آن را خوب و كامل و دقيق و تمام انجام دهيم. به تعبير معروف، براى آن كار، «سنگ تمام بگذاريم». اگر ملتى داراى «وجدان كار» باشد، محصول كار او خوب خواهد شد، و وقتى محصول كار نيكو شد، وضع اجتماعى، به طور قطع بهبود پيدا خواهد كرد.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 74
من عرض مىكنم امسال هم ميخواهم دو توصيه بكنم. يك توصيه اين است كه آن دو شعار [شعارهاي سال 73] را زنده نگه داريم... توصيه دوم كه آن هم براى جامعه ما بسيار مهم است، «انضباط اقتصادى و مالي» است. من اين را از آحاد ملت و مسؤولين كشور و مأمورين
دولت، امسال تقاضا دارم. انضباط اقتصادى و مالى يعنى مقابله با ريخت و پاش، زياده روى و اسراف. ريخت و پاش مالى و زياده روى در خرج كردن و زياده روى در مصرف، به هيچ وجه صفت خوبى نيست. نه اسمش جود و سخاست و نه كرم و بزرگ منشى است. فقط اسمش «بىانضباطى اقتصادى و مالى» است.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 75
من همه را به رعايت منابع مالى كشور توصيه مىكنم... اسراف در ثروت عمومى و موجوديهاى اين كشور و منابع طبيعى و نيز در آنچه كه با زحمت زياد به دست مىآيد و اسراف در نان و
آب و انرژى و نيروى انسانى، همه اينها بد است. اسراف، نقطه مقابل آن توصيهاى است كه ما در سال گذشته و سالهاى قبل از آن عرض كرديم كه عبارت از «انضباط» است. اگر بخواهيم با اسراف مبارزه كنيم، بايد براى اين كار برنامهريزى انجام گيرد و آن را مسؤولان دولتى انجام دهند. بنابراين، توصيه اوّل من، مبارزه با اسراف و زيادهروى و نابود كردن اموال عمومى و اموال شخصى است؛ چون اموال شخصى هم، به نحوى به اموال عمومى برمىگردد.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 76
من امسال مىخواهم مثل سالهاى قبل، به همه مردم يك سفارش بكنم. بحمداللَّه سفارشهايى كه شده، مورد توجّه قرار گرفته است. هم مردم توجه كردهاند و هم مسؤولان، و من توقّعم از هر دو است؛ هم از مردم و هم از مسؤولان. من ميخواهم به مردم عزيزمان عرض كنم كه امسال همه سعى كنند اسراف را كنار بگذارند. متأسفانه در زندگيهاى ما اسراف وجود دارد. اسراف يعنى تضييع نعمت الهى؛ يعنى نشناختن قدر نعمت الهى. البته بيشتر، مخاطب ما در اين سخن، افراد متمكّنند. افرادى كه تهيدتست يا متوسّطند، به نظر مىرسد كه كمتر اسراف مىكنند... كنار گذاشتن اسراف در چيزهايى كه به نظر كوچك ميآيد؛ مثل اسراف در مصرف بيرويّه آب، ضرورى است.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال نو 77
امسال توصيه مهمّ من عبارت است از صرفهجويى. دولت هم بايد صرفهجويى كند؛ ملت هم بايد صرفهجويي كند. دولت، علاوه بر صرفهجويى بايستى راههاى صرفهجويى را هم به مردم تعليم دهد. تا وقت نگذشته است - تا ماههاى اوّل سال، سپرى نشده است - بايستى فهرستى از انواع صرفهجوييهايى را كه مردم مىتوانند بكنند - در آب، نان، بنزين و در مصارف گوناگون و همه چيزهايى كه براى صرف آنها مجبوريم از سرمايههاى كشور و نفت مصرف كنيم و راههاى صرفهجويى در آنها را به مردم تعليم و نشان دهند؛ مردم هم جدّاً سعى كنند كه صرفهجويى نمايند.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 78
سالى كه در اين ساعت و در اين روز آغاز مىشود، سالى است با اميدها و با امكانات فراوان و انشاءاللَّه با توكّل به خدا، سالى متناسب با خواستها و ارزشهاى ملت ايران است. از مهمترين خصوصيات امسال اين است كه مصادف با صدمين سال ولادت امام بزرگوار ماست. به همين مناسبت جا دارد كه اين سال را سال امام خمينى (رحمةاللَّهعليه) بدانيم و بناميم. فقط هم ناميدن و عنوان، كافى نيست. بايد انشاءاللَّه همه سعى كنند شخصيت بزرگوار امام خمينى را با همان ابعاد عظيم، به درستى بشناسند و خصوصيات آن را انشاءاللَّه در زندگى خود و زندگى ملت و عرض و طول معنوى كشور، اِعمال و پياده كنند.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 79
سال جديدى را در پيش رو داريم و همان طور كه مىدانيد، امسال، هم در آغاز و هم در پايان خود، مزيّن به عيد مبارك غدير است؛ يعنى سال 1379، دو عيد غدير دارد. بسيار مناسب است كه ما اين سال را به اين مناسبت، «سال امام اميرالمؤمنين، علىبنابىطالب عليهالسّلام» بدانيم و بناميم و خودمان را به آن بزرگوار نزديك كنيم... اميرالمؤمنين عليهالسّلام در زندگى حكومتى خود، نسبت به عدالت، نسبت به حقوق ضعفا و درماندگان و پابرهنگان، بىاغماض و بىگذشت بود. ماهم بايد همينطور باشيم. آن حضرت نسبت به حقّ خود و به سهم خود، بسيار پرگذشت بود؛ همه ما نيز بايد همينگونه باشيم.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 80
در زمينه آنچه كه ما در سال 80 بايد به عنوان شعارهاى اساسىِ خودمان به آن نگاه كنيم، من دو نقطه مهم را مطرح مىكنم: نقطه اوّل، اقتدار ملى است. اقتدار ملى براى يك كشور، حفظ كننده هويت او، مايه عزّت او و وسيله رسيدن او به آرمانهاست. نكته دوم و نقطهى اساسى ديگر مسأله اشتغال است. سال را بايد از آغاز تا پايان، سالِ تلاش براى ايجاد اشتغال مفيد و مولّد قرار دهيم. در مطالعات عميق و بررسيهاى همهجانبه اقتصادى، به اين نتيجه مىرسيم كه نقطه عزيمت و شروع، عبارت است از تلاش براى اشتغال. براى جامعه ما شايسته نيست كه جمع بزرگى از مردم –جوانان- از اشتغال مفيد و مولّد محروم باشند.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 81
امسال، سال شمسى ما، هم در فروردين و هم در آخر سال در اسفند، با عاشوراى حسينى مقارن و مصادف است. بنابراين جا دارد كه ما امسال را «سال عزّت و افتخار حسينى» بدانيم. اميدواريم ملت عزيز ما با تمسّك به معنويتِ حسينبنعلى عليهالسّلام و با آشنايى بيشتر با آن بزرگوار، عزّت و افتخار و سربلندى را براى خود كسب كند؛ همچنان كه بحمداللَّه به بركت آن حضرت و به بركت اسلام و قرآن، از عزّت و افتخار معنوى برخوردار بوده و هست.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 82
نكتهاى كه امسال اضافه مىكنم و به آن تأكيد مىورزم، اين است كه همهى مسؤولان در سه قوّه، بايد نهضتى را براى خدمترسانى به مردم شروع كنند. ممكن است ما انواع و اقسام كارها و برنامهها را در پيشرو داشته باشيم و اجرا كنيم؛ بايد در ميان آنها آنچه خدمترسانىِ عميقتر و ماندگارتر و زودبازدهتر محسوب مىشود، اولويّت پيدا كند. به ويژه اين كارها بايد بيشتر در خدمت قشرهاى مستضعف و محروم و محتاج جامعه صورت گيرد... مسؤولان بايد مردم را در قبال يك گزارش درست و متقن، مختار به قضاوت كنند تا مردم بتوانند كارآمدىِ نظام را به چشم ببينند و نسبت به آن قضاوت نمايند. نهضت خدمترسانى به مردم يك مبارزهى بزرگ و سنگين است؛ زيرا خدمت رساندن به عموم مردم با منافع بعضى گروههاى خاص تضاد پيدا مىكند و اينجاست كه بايد با مبارزه و همّت و عزم راسخ وارد ميدان شد.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 83
سال 83 آخرين سال دولت خدمتگزار كنونى است؛ همچنانكه مدت مسؤوليت پنج سالهي اول رئيس قوهي قضائيه و مجلس ششم شوراى اسلامى دوران مسؤوليت خود را به پايان مىبرند. آنچه كه در اين سال مناسب و لازم است كه انجام بگيرد، اين است كه مسؤولان بخشهاى مختلف به مردم گزارش بدهند كه در دوران مسؤوليتى كه در حالِ پايان يافتن است يا پايان يافته، چه خدمت بزرگ و چه كار شايستهاي را براى مردم انجام دادهاند. دولت خدمتگزار، قوهي قضائيه و مجلس شوراى اسلامى به مردم پاسخ دهند كه آنچه را كه به عنوان شعار كار خود بر زبان آوردهاند و همچنين آنچه را كه مطالبات عمدهي رهبرى در اين سالها بوده است، چگونه تحقق بخشيدهاند. درواقع سال 83، سال پاسخگويى سه قوه به ملت ايران است.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 84
آنچه براى مردم و مسؤولان - هر دو - حايز اهميت است، عبارت است از همكارى و حفظ وحدت ملى و همبستگى عمومى ملت در قبال آنچه مسؤولان موظفند انجام دهند. ادامهى اين راه از يك طرف، و همكارى مردم و مسؤولان از سوى ديگر، مىتواند ما را در پيشرفت عمومى» مىتواند شعار بزرگ ملت ايران باشد. يقيناً مشاركت عمومى مردم - چه در انتخابات و چه در مسائل گوناگونى كه اين دولت و همچنين دولت آينده در پيشرو دارد - و همبستگى ملى آنان خواهد توانست به پيشرفت برنامهها كمك كند.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 85
در اين مقطع زمانى، ياد و نام مبارك پيامبر اعظم از هميشه زندهتر است؛ و اين يكى از تدابير حكمت و الطاف خفيّهى الهى است. امروز امت اسلام و ملت ما بيش از هميشه به پيغمبر اعظم خود نيازمند است؛ به هدايت او، به بشارت و انذار او، به پيام و معنويت او، و به رحمتى كه او به انسانها درس داد و تعليم داد. امروز درس پيغمبر اسلام براى امتش و براى همهى بشريت، درسِ عالم شدن، قوى شدن، درس اخلاق و كرامت، درس رحمت، درس جهاد و عزت، و درس مقاومت است. پس نام امسال به طور طبيعى، نام مبارك پيامبر اعظم است. در سايهى اين نام و اين ياد، ملت ما درسهاى پيغمبر را بايد مرور كند و آنها را به درسهاى زندگى و برنامههاى جارى خود تبديل كند.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 86
ملت ما بايد هشيار باشد. تلاش براى سازندگى كشور و عمدهتر و مهمتر از آن، تلاش براى اتحاد كلمه و يكپارچگى ملى و اتحاد امت اسلامى ادامه يابد. عاقلانه، هوشيارانه، خردمندانه و مدبرانه بايستى اين اتحاد را حفظ كرد و روزبهروز تقويت كرد. من به همين جهت به مسألهى اتحاد كلمهى ملتمان اهميت مىدهم. و به نظر من امسال، سالِ «اتحاد ملى و انسجام اسلامى» است؛ يعنى در درون ملت ما اتحاد كلمهى همهى آحاد ملت و قوميتهاى گوناگون و مذاهب گوناگون و اصناف گوناگون ملى؛ و در سطح بينالمللى، انسجام ميان همهى مسلمانان و روابط برادرانهى ميان آحاد امت اسلامى از مذاهب گوناگون و وحدت كلمهى آنها.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 87
من براي اين سال دو چيز را انتظار ميبرم... در اين سال بايد نوآوري فضاي كشور را فرا بگيرد و همه خود را موظف بدانند كه كارهاي نو و ابتكاري را ـ در سايهي مديريت صحيح و تدبير درست ـ در فعاليت كشور وارد كنند. انتظار دوم اين است كه فعاليتهايي كه در سالهاي گذشته انجام گرفته است، كارهايي كه دولت كرده است، سرمايهگذاريهاي بزرگي كه مسئولان گوناگون و آحاد مردم در بخشهاي مختلف ـ چه سرمايهگذاري مادي، چه سرمايهگذاري معنوي ـ انجام دادهاند، اينها به شكوفايي برسد و مردم نتايج آن را در زندگي خود حس كنند. لذا من امسال را «سال نوآوري و شكوفايي» مينامم و انتظار دارم كه انشاءالله هم در زمينهي نوآوري و هم در زمينهي شكوفايي، ملت ما شاهد نتايج شيريني باشند.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 88
ما بايستى الگوى مصرف را اصلاح كنيم. ما بايستى به سمت اصلاح الگوى مصرف حركت كنيم. مسئولين كشور در درجهى اول - چه قوهى مقننه، چه قوهى مجريه، و چه ساير مسئولين كشور؛ قوهى قضائيه و غير آنها - و اشخاص و شخصيتها در رتبههاى مختلف اجتماعى، و آحاد مردم ما از فقير و غنى، بايستى به اين اصل توجه كنند كه بايد الگوى مصرف را اصلاح كنند. اينجور مصرف كردن در همهى زمينهها - در امور ضرورى زندگى، در زيادىهاى زندگى - مصرف كردن بى رويّه و بدون منطق و بدون تدبير عقلانى، به ضرر كشور و به ضرر آحاد و اشخاص ماست. من از عموم مردم و بخصوص از مسئولين درخواست ميكنم، خواهش ميكنم كه در اين زمينه فعاليت خودشان را در اين سال زياد كنند، افزايش بدهند و براى اصلاح الگوى مصرف برنامهريزى كنند. لذا من اين سال را، سال «حركت مردم و مسئولين به سوى اصلاح الگوى مصرف» ميدانم.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 89
امسال براى اينكه ما بتوانيم آنچه را كه در اين دعاى شريف به ما تعليم داده شده است و وظيفهى ماست، انجام بدهيم، براى اينكه بتوانيم بر طبق اقتضائات كشور و ظرفيتهاى كشور حركت كنيم، احتياج داريم به اينكه همت خودمان را چند برابر كنيم؛ كار را متراكمتر و پرتلاشتر كنيم. من امسال را به عنوان سال «همت مضاعف و كار مضاعف» نامگذارى
ميكنم. به اميد اينكه در بخشهاى مختلف، بخشهاى اقتصادى، بخشهاى فرهنگى، بخشهاى سياسى، بخشهاى عمرانى، بخشهاى اجتماعى، در همهى عرصهها، مسئولين كشور به همراه مردم عزيزمان بتوانند با گامهاى بلندتر، با همت بلندتر، با كار بيشتر و متراكمتر، راههاى نرفتهاى را بپيمايند و به هدفهاى بزرگ خود انشاءاللَّه نزديكتر شوند. ما به اين همت مضاعف نيازمنديم. كشور به اين كار مضاعف نيازمند است.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 90
همين تحريمهائي كه دشمنان ملت ايران زمينهسازي كردند يا آن را بر عليه ملت ايران اعمال كردند، به قصد اين بود كه يك ضربهاي بر پيشرفت كشور ما وارد كنند و آن را از اين حركت شتابنده باز بدارند. البته خواستهي آنها برآورده نشد و نتوانستند از تحريمها آن نتيجهاي را كه انتظار داشتند، بگيرند و تدابير مسئولان و همراهي ملت بر ترفند دشمنان فائق آمد؛ اما دنبال ميكنند. لذا اين سال جاري را كه از اين لحظه آغاز ميشود، ما بايستي متوجه كنيم به اساسيترين مسائل كشور، و محور همهي اينها به نظر من مسائل اقتصادي است. لذا من اين سال را «سال جهاد اقتصادي» نامگذاري ميكنم و از مسئولان كشور، چه در دولت، چه در مجلس، چه در بخشهاي ديگري كه مربوط به مسائل اقتصادي ميشوند و همچنين از ملت عزيزمان انتظار دارم كه در عرصهي اقتصادي با حركتِ جهادگونه كار كنند، مجاهدت كنند. حركت طبيعي كافي نيست؛ بايد در اين ميدان، حركت جهشي و مجاهدانه داشته باشيم.
پيام به ملت شريف ايران، به مناسبت حلول سال 91
اگر ما توانستيم توليد داخلى را رونق ببخشيم، مسئلهى تورم حل خواهد شد؛ مسئلهى اشتغال حل خواهد شد؛ اقتصاد داخلى به معناى حقيقى كلمه استحكام پيدا خواهد كرد. اينجاست كه دشمن با مشاهدهى اين وضعيت، مأيوس و نااميد خواهد شد. وقتى دشمن مأيوس شد، تلاش دشمن، توطئهى دشمن، كيد دشمن هم تمام خواهد شد.
بنابراين همهى مسئولين كشور، همهى دستاندركاران عرصهى اقتصادى و همهى مردم عزيزمان را دعوت ميكنم به اين كه امسال را سال رونق توليد داخلى قرار بدهند. بنابراين شعار امسال، «توليد ملى، حمايت از كار و سرمايهى ايرانى» است.
و اينک سال 1392 سال حماسه سياسي و حماسه اقتصادي
تهيه کننده: حجت الاسلام سميع الله مردان
رئيس اداره تبليغات اسلامي شهرستان آران و بيدگل
چهارشنبه 4 ارديبهشت 1392 - 10:41