گزارش
بابك راكخواه
گزارشي از نشست خبري رئيس سازمان دارالقرآن الكريم در يزد
مهدي قره شيخلو، در جمع خبرنگاران استان يزد اظهار داشت: يکي از وظايف دارالقرآن در سازمان تبليغات اسلامي، ساماندهي مشارکتهاي مردم در حوزه فعاليت هاي قرآني است و تشکيل خانه هاي قرآن روستايي نيز در همين راستا صورت گرفته است.
وي با اشاره به فعاليت دو هزار و 400 خانه قرآن روستايي و 1900 موسسه قرآني در کشور بيان داشت: مجوز اين مراکز از سوي دارالقرآن سازمان تبليغات اسلامي صادر شده و تلاش شده براي توسعه کيفي اين مراکز از مشارکتهاي خيرين قرآني استفاده شود.
ايجاد انجمن خيران قرآني در دستور کار سازمان تبليغات اسلامي
قره شيخلو با بيان اينکه راه اندازي انجمن خيران قرآني در دستور کار اين سازمان است، افزود: اين بحث سال آينده به طور جدي تري مورد توجه قرار مي گيرد زيرا معتقديم دولت به تنهايي قادر به حمايت فعاليت هاي قرآني نيست و در شرايط سخت اقتصادي، اين فعاليت ها به حاشيه مي روند اما در صورت مشارکت مردم، فعاليت هاي قرآني هميشه زنده و پويا خواهند بود.
وي با بيان اينکه کمکهاي خيرين حتما نياز نيست، بزرگ و چشمگير باشد، عنوان کرد: معتقديم اگر يک درصد مردم ايران يعني حدود 750 هزار نفر، هر کدام فقط ماهانه هزار تومان به فعاليت هاي قرآني کمک کنند، سالانه 9 ميليارد تومان کمک جمع آوري مي شود که با اين رقم ديگر نيازي به حمايتهاي دولتي نيست.
قره شيخلو با بيان اينکه سايتي براي ثبت نام خيرين راه اندازي شده است، بيان کرد: اين سايت به نشاني qurankhayerin.ir در دسترس مردم قرار دارد و مي توانند با عضويت در آن به هر ميزان که در توان آنهاست، به فعاليت هاي قرآني کمک کنند.
وي افزود: در حال حاضر هزار نفر در اين سايت ثبت نام کرده اند که اگر اين امر در کشور فرهنگ شود، مي توانيم بودجه اي عظيم براي فعاليت هاي قرآني جذب کنيم و کارهاي بزرگي در اين زمينه انجام دهيم.
مخالف صدور مجوزهاي قرآني از سوي وزارتخانه ها و سازمانهاي مختلف هستيم
قره شيخلو در بخش ديگري از سخنان خود در پاسخ به خبرنگار مهر در مورد علت صدور مجوزهاي دارالقرآن از سوي دستگاه هاي مختلف از جمله وزارت ارشاد و سازمان تبليغات اسلامي اظهار داشت: صدور مجوزها اکنون تا حدي سازماندهي شده و در گذشته حتي استانداري ها و سازمان ملي جوانان نيز اقدام به صدور مجوز مي کرد.
وي عنوان کرد: معتقديم هر سازماني بايد حوزه فعاليت هاي خود را مشخص و شفاف کند و بر اساس دستورالعمل و وظايف خود عمل کند.
قره شيخلو بيان داشت: گرچه هدف يکي است اما خواستار نگاه جدي تر از سوي مسئولان امر به موازي کاري ها در سازمان ها هستيم.
50 هزار معلم قرآن در سراسر کشور دوره هاي آموزش قرآن برگزار مي کنند
وي در بخش ديگري از سخنان خود، توسعه آموزش هاي قرآني را يکي از اصلي ترين ماموريت هاي سازمان دارالقران تبليغات اسلامي برشمرد و افزود: در حال حاضر در کشور 40 عنوان دوره آموزشي برگزار ميشود که 50 هزار معلم قرآن آموزش ديده در سراسر کشور اين دورهها را برگزار ميکنند.
قرهشيخلو عنوان کرد: در دورههاي آموزشي دارالقرآن تبليغات اسلامي سالانه بين 350 تا 400 هزار نفر زير پوشش قرار ميگيرند.
قره شيخلو يادآور شد: يکي از ماموريتهاي سازمان تبليغات اسلامي، اعطاي مدرک به حافظان قرآن است که در اين راستا تاکنون 20 هزار حافظ قرآن در دورهها و آزمونها شرکت کردهاند که دو هزار نفر از آنها موفق به دريافت مدرک از معادل ديپلم تا معادل دکترا شدهاند.
صدور 70 هزار گواهي تربيت معلم قرآن در سراسر کشور
وي در مورد نحوه پذيرش و تاييد صلاحيت مربيان قرآني نيز اظهار داشت: براي اين منظور دورههاي تربيت معلم قرآن در کشور برگزار ميشود و در طول 30 سال گذشته، 70 هزار گواهي صادر شده که دو سوم اين تعداد هماکنون در کشور فعال هستند.
وي عنوان کرد: مربيان پس از گذراندن دوره هاي ورودي، 180 ساعت تخصصي را نيز طي مي کنند و در پايان نيز با شرکت در آزمون و موفقيت در آن، مدرک دريافت ميکنند و ميتوانند در مساجد، حسينيهها، مدارس، دالقرآنها و ... کلاس قرآني برگزار کنند.
چهارشنبه 18 بهمن 1391 - 13:12