گزارش
سيدرضا آباقي
اهميت جوانگرايي در فعاليتهاي هيئت و كانون خادم الرضا
تشکلهاي ديني ، فرهنگي ، اجتماعي، اگر مطابق فطرت جوانان و گرايشات دوره سني جواني ،طراحي و پايه گذاري شوند ،موفق به جلب اعتماد و استقبال آنان خواهند شد ، لازمه اين موفقيت ،شناخت صحيح و دقيق از روحيات و ويژگيهاي جواني ،گرايشات فطري ،تمايلات ذوقي جوانان است. آنگاه که برنامه ها ،طرحها و فعاليتها بر مبناي اين تفکر و با هوشياري صورت پذيرد ،جوان اعتماد پيدا ميکند ، پايگاهي دارد که به او اهميت ميدهد و براي شخصيت او ارزش قائل ميشود و به تواناييها و قابليت او باور و اعتقاد دارد ،آنگاه با اعتماد به نفس و با رغبت فراوان به عرصه وارد ميشود و جمع پذير و تشکل پذير ميشود و از مسئوليت پذيري در چنين تشکلي احساس لذت به او دست مي دهد و از مشورت و کار جمعي و حرکت در جمع مسرّت و نشاط مييابد و حاضر ميشود براي اهداف و وظايفي که تشکل تعيين کرده است با تمام وجود مايه بگذارد در چنين شرايطي ما شاهد حرکت بالنده و رو به رشد جوانان خواهيم بود، و شکوه و عظمت آن در حضور گسترده جوانان تجلي مي يابد.
هيئت و کانون خادم الرضا (ع) در قم از تشكلهاي شاخص جبهه فرهنگي انقلاب و مورد حمايت سازمان تبليغات اسلامي مصداق چنين دست آوردي است که در طول 15سال گذشته همه ساله رشد و ترقي و توسعه کمي و کيفي مضاعفي پيدا کرده است و توانسته است نقش الگويي و اسوه اي براي هيئات و تشکلهاي ديني و فرهنگي ايفا کند.اين هيئت و کانون با به کارگيري اصول صحيح برنامهريزي و مديريت جوانان و طراحي اصولي و علمي فعاليتهاي فرهنگي، مذهبي، علمي ،آموزشي،تربيتي، هنري، ادبي و ورزشي با توجه به لزوم تنوع و جاذبه و ارتقاي کيفيت و محتواي فعاليتها عرصه هاي مطمئن مفيد و تاثير گذاري را براي جوانان اعم از دختر و پسر ايجاد کرده و قريب به 20هزار نفر را به بهترين و جامع ترين شکل ممکن جذب و ساماندهي كرده است و پس از سالها فعاليت مطلوب و سازنده ارتباط مستمر و پيوستگي آنان را در سنين بعدي و بزرگسالي نيز با هيئت و کانون حفظ کرده است.
شاخصهاي هيئت و كانون خادم الرضا:
جذب صحيح و اصولي اعضاء و حفظ و نگهداري آنها دو عامل شاخص در ارزيابي موفقيت هيئت خادم الرضاست.
شاخص سوم بهرهگيري اين هيئت از ارشادات و رهنمودهاي مقام معظم رهبري، مراجع عظام، علما و بزرگان حوزه و دانشگاه و شخصيتهاي کشوري و ايجاد ارتباط و پيوند جوانان با آنان و ديگر نخبگان کشوري است که در الگوگيري و جهت گيري جوانان بسيار مؤثر بوده است.
شاخص چهارم در اين موفقيتها استفاده از فکر و سلايق و ابتکارات و خلاقيتهاي خود جوانان بوده است که با استفاده از ذوق و نبوغ جواني طرحها و ايدههاي نو ارائه کردهاند و خود در عملي ساختن آنها سهيم و شريک بودهاند و آنگاه که جوانان ديدند به فکر و ايده آنان بها داده ميشود، شوق و فعاليت و حضور و تلاش در آنها جوانه ميزند و به شکوفايي و باروري مي رسد.
شاخص پنجم را ميتوان ابتکار هيئت و کانون در جذب و جلب مشارکت و همکاري نهادهاي دولتي متولي امور فرهنگي و نهاد هاي مردم نهاد فعال در عرصه ديني و فرهنگي و تعامل سازنده با آنان دانست.
شاخص ششم که تأثير فراوان در توفيق يافتن و به ثمر نشستن کارهاي ديني و فرهنگي دارد ، نياز سنجي دائمي و نظر سنجي مستمر از مخاطبان است. توجه جدي و عملي به نيازها و نظرات اعضاء در هيئت و کانون خادم الرضا شاخص بسيار تأثيرگذاري است که رويکرد برنامهها بر اساس آن تعيين ميشود و طبق همين تفکر هيئت نيز با اعتماد به جوانان مسئوليتها را به خود آنان سپرده است و بزرگان و پيشکسوتان را راهنما و مشاور آنان قرار داده است .
شاخص هفتم سازماني و تشکيلاتي عمل کردن و ساماندهي نمودن 6 معاونت و 50 واحد فعال و غير تشريفاتي بصورت کار آمد و اجرائي کردن چارت و تشکيلات سازماني و تعيين هدف و وظيفه معين براي هر بخش از تشکل بوده است که اين امر با استفاده از علوم برنامهريزي و سازماندهي و به کار بردن تکنولوژي روز و رايانه در مديريت و برنامهريزي و تسهيل امر اطلاع رساني و گسترش دايره آن با ابزار مدرن روز همچون سامانه اينترنتي و نرم افزاري و پيام کوتاه و.... انجام ميشود. اما شاخص هشتم چيزي نيست جز اخلاص و ارادت و عشق ورزي مسئولين و دست اندکاران هيئت خادم الرضا به ساحت قدسي هشتمين کوکب ولايت و امامت حضرت علي ابن موسي الرضا و سرمستي ولايتمداران از شميم روح افزاي نام آن امام همام که هر چه حاصل شده است از لطف و کرم اوست و گرنه به قول حافظ :«ما که باشيم که به آن خاطر عاطر گذريم»
اهداف هيئت و کانون خادم الرضا (ع)
1ـ ايجاد ساماندهي تشکل غير دولتي جهت مشارکت جوانان در اجراي برنامههاي فرهنگي و مذهبي با اتکا به توانمندي جوانان .
2ـ جذب و به کارگيري استعدادهاي جوان در عرصههاي مختلف فرهنگي ،هنري ، ورزشي و اجتماعي و ايجاد زمينههاي رشد و شکوفايي توانمنديهاي نهفته آنان.
3ـ برنامهريزي جهت ارتقاي بينش و آگاهي و پيشرفت علمي و تخصصي جوانان و ايجاد روحيه مسئوليت پذيري در آنان.
4 ـ اهتمام به امور بانوان جوان و نهاد خانواده و ايجاد زمينههاي مشارکت فعال بانوان در فعاليتهاي اجتماعي ـ ديني با رويکرد تربيتي و فرهنگي و تحکيم نظام خانواده.
5 ـ برنامهريزي و اجراي آموزشهاي سازنده و تخصصي، مشاوره و راهنمايي جوانان در امور مختلف زندگي؛ از قبيل اشتغال ، ازدواج، تحصيلات، اعتقادات و پرهيز از مواد مخدر.
6 ـ آسيب شناسي اجتماعي و رواني و عقيدتي جوانان بر پايه تحقيقات علمي و تعيين و به کار گيري راهکارهاي مثبت و سازنده جهت جلوگيري از آسيب ها.
7ـ ترويج و احياي فرهنگ اصيل اسلامي و ايراني و الگو دهي به جوانان و نوجوانان جهت هويت يابي و تحکيم مباني اعتقادي و اخلاقي.
8 ـ تلاش جهت تقويت و گسترش اخلاق و معنويت و ارزشهاي اسلامي و ترويج روحيه بسيجي در عرصههاي مختلف.
9ـ همکاري و هماهنگي سازنده با نهادها ،سازمانها و ارگانهاي دولتي و دانشگاهي و حوزوي و تعامل و اطلاع رساني در امور فرهنگي و مذهبي.
10ـ تلاش در جهت تربيت جامع اعضا در ابعاد اعتقادي، اخلاقي، اجتماعي، عاطفي و فکري و اهتمام به تربيت بدني آنان در قالب طرحها و برنامههاي اجرايي متنوع.
11ـ اهتمام به برنامههاي متنوع فرهنگي جهت مقابله غير مستقيم با ناهنجاريهاي اجتماعي نظير اعتياد،انحرافات اخلاقي و...
12ـ توجه به نقش معرفت ديني جهت تعميق فعاليتها و برنامههاي فرهنگي با هدف برخورداري هر چه بيشتر جوانان از آموزههاي انسان ساز اسلام.
هيئت و کانون خادم الرضا (ع) که با اهداف و انگيزه هاي فوق شکل گرفته است با اتکا به خداوند و با عنايت اهل بيت (ع) موفق شده است که کانون گرمي براي جذب جانهاي مشتاق و فطرتهاي نو شکفته نوجوانان و جوانان طالب فضيلت و معنويت باشد و همواره در عرصه هاي ديني و فرهنگي و آموزشي در سايه نام با برکت امام حسين (ع) اهداف مقدس خود را پيگيري كرده است.
از بدو تأسيس اين هيئت و كانون در سال 1372 جوانان از آيينها، مراسم، مجالس و همايشهاي وابسته به آن استقبال پر شور و کم نظيري داشته اند. هم اكنون اين تشكل با بيش از 22 هزار نفر عضو ، دوره اي جديد از فعاليتهاي خود را رقم خورده است.
شنبه 2 دی 1391 - 11:27