گزارش
داود خسروي
گزارشي از نظرات کارشناسان درباره فيلم ضد ايراني«آرگو»
1-جلسه نقد و بررسي فيلم ضد ايراني «آرگو»:
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، مراسم رونمايي از مستند «انقلاب در خيابان روزولت» و نقد و بررسي فيلم ضد ايراني «آرگو» در سالن جابر بنحيان دانشگاه صنعتي شريف روز سه شنبه 16 آبان ماه برگزار شد. در اين مراسم كه به همت مركز مستند سفير برگزار شد، معصومه ابتكار عضو شوراي اسلامي شهر تهران و نادر طالبزاده كارگردان سينما به عنوان كارشناس حضور داشتند.
در ابتداي اين جلسه ابتكار اظهار كرد: نمايش و نقد فيلمهايي چون «آرگو» اقدام خوبي است كه بايد ادامه پيدا كنند، چراكه نسل جوان بايد به واسطه تصوير، بازشناسي مناسب از تاريخ داشته باشد و تحت تاثير اينگونه آثار (آرگو) ضد ايراني قرار نگيرد.
وي افزود: فيلم «آرگو» در بازسازي تاريخ يك اثر ضعيف و مغرضانه محسوب ميشود، چراكه نه روايت تاريخي منسجمي دارد نه اينكه واقعنگري در خصوص آن رعايت شده است. اين مسئله را ميتوان به راحتي در تصويري كه از تسخير لانه جاسوسي تصوير شده به وضوح مشاهده كرد.
اين نماينده اسبق مجلس ادامه داد: در اين فيلم نشان داده كه هنگام تسخير لانه جاسوسي جمعيتي چندين هزار نفره حضور داشت، در صورتي كه جمعيت حاضر بين 350 الي 400 نفره دانشجو بود كه به هيچ وجه پرخاشگري نميكرد، وليكن تصاويري خشن از كساني كه لانه جاسوسي را تسخير كردند، نشان داده شد.
وي با بيان اينكه هدف از تسخير لانه جاسوسي رساندن پيام مردم ايران به گوش جهانيان بود، گفت: چرا ما نبايد بعد از سه دهه كتاب و فيلمي در خصوص 13 آبان داشته باشيم، در حالي كه آمريكائيان بيش از 40 كتاب در اين خصوص چاپ كردهاند.
در ادامه اين جلسه نادر طالبزاده نيز بيان كرد: من زماني كه لانه جاسوسي آمريكا تسخير شد، در آن كشور حضور داشتم و به عينه ديدم كه شبكههاي تلويزيوني به چه طريق، خبرهاي اين رويداد را به شكلي مغرضانه تصوير ميكردند. رويكردي كه تنها ددمنشي و خصومت آمريكا را نشان ميداد.
وي اذعان كرد: بعد از بازگشت از آمريكا يك مستند براي تلويزيون ساختم كه در آن با خبرنگارهاي خارجي مختلفي از جمله آمريكاييها مصاحبه شده بود و در همه آنها اذعان داشتند كه رفتار ملت ايران هميشه با آنها خوب بوده و آنچه كه از ايرانيان در رسانههاي آمريكايي تصوير ميشود، صحيح نيست.
اين فيلمساز ادامه داد: نكته حائز توجه اينجاست كه از گزارشات تصويري كه دوستانم در آمريكا گرفته بودند مردم آمريكا هم، اقدام ملت ايران را در تسخير لانه جاسوسي درست ميدانستند، چرا كه ميدانستند طي چندين دهه امريكا چه ظلمهايي در حق ملت ايران كرده بود.
طالبزاده در بخش ديگري از سخنان خود متذكر شد: رسانههاي آمريكايي هيچگاه در گزارشات خود از گروگانهايي كه طي 444 روز در اختيار ايرانيان بودند در برنامههاي تصويري سؤال نكردند كه رفتار ايرانيان با آنها چگونه بود، چرا كه بر طبل رسوايي شان كوبيده ميشد.
در ادامه بحث ابتكار نيز با بيان اينكه رسانهها در خصوص موضوعاتي همچون تسخير لانه جاسوسي كم كار بودهاند، بيان كرد: رسانههاي ما در به تصوير كشيدن اين رويداد عظيم نتوانستند آنچنان كه شايسته است، عملكرد خوبي داشته باشند تا به نوعي به سؤالات مطروحه جوانان در اين زمينه پاسخ گويند.
ابتكار در بخش پاياني سخنان خود تاكيد كرد: رسانه موظف است كه در خصوص اتفاقات كه در انقلاب افتاده نقد و بررسي كند، چراكه اگر در اين زمينه كم كار باشد، آمريكاييها با ساخت فيلمهايي چون «آرگو» حقايق را وارونه جلوه ميدهند.
طالبزاده نير در تاييد سخنان ابتكار گفت: ما بايد بتوانيم درخصوص آنچه كه در كشور روي ميدهد سخن گوييم تا فرصت براي دشمنان انقلاب فراهم نيايد تا حقايق را تحريف كنند، درصورتيكه در عالم واقع اينگونه نيست. براي مثال در خصوص اتفاقاتي كه در فتنه 88 روي داد با اينكه رهبر معظم انقلاب فرمودند برنامهسازي شود، كارهاي كاملي ساخته نشده است. حتي در مواقعي شاهد بوديم برخي كارها همچون كار من در سيما اجازه نمايش پيدا نكرد.
وي در پايان اين مراسم خاطرنشان كرد: پرداختن به اتفاقات انقلاب همچون 13 آبان به ما هيچ آسيبي نخواهد رساند، بلكه اينگونه توجهات سبب ميشود كه آثار مغرضانه بدون نتيجه بماند.
2-نظرات محمد خزاعي:
محمد خزاعي، تهيهكننده و دبير جشنوارههاي مختلف سينمايي در گفت و گو با خبرگزاري ايكنا درباره اكران فيلم آرگو در آمريكا كه در آن موضوع تسخير لانه جاسوسي مورد توجه قرار گرفته، اظهار كرد: در چند وقت اخير هجمه بسيار گسترده اي عليه ايران صورت گرفته است، به نحوي كه از سياست گرفته تا فرهنگ و هنر از اين هجمهها در امان نيست.
وي افزود: هدف از اين حملات و تحريمها هم مخدوش كردن ايران اسلامي است؛ چراكه ايران كشوري است كه براي منافع استعماري آنان خطرناك است به همين دليل نيز ميبينيم با ساخت فيلمي چون «آرگو» درصدد تحريف واقعيت هستند.
دبير جشنواره فجر تاكيد كرد: البته فيلمهايي نظير «آرگو» تنها فيلمهايي نيستند كه ايران اسلامي را مورد هجمه قرار دادهاند، بلكه كارهايي ديگر چون «300» و «سنگسار ثريا» و ... از جمله كارهايي است كه ساخته شده و در آينده نيز ساخت آن ادامه پيدا خواهد كرد.
وي افزود: نكتهاي كه بايد به آن توجه داشت و در خصوص آن روشنگري كرد اين امر است كه غرب هميشه با شعار آزادي بيان، به دنبال شعارهاي خود است؛ شعارهايي كه به هيچ وجه رنگ واقعيت به خود نميگيرد. نمود بارز اين ادعا را ميتوان در تحريم شبكههاي ايراني به روي ماهواره هاتبرد مشاهده كرد.
تهيهكننده «قلادههاي طلا» با بيان اينكه جهان غرب از گفته شدن حقيقت واهمه دارد، گفت: در ميان هجمههاي گسترده كانالهاي مختلف دنيا اين شبكههاي ايراني بود كه سعي ميكردند تا حدودي مردم جهان و منطقه را با حقايق آشنا كنند، اما غرب به اصطلاح مدافع آزادي بيان از انجام چنين عملي جلوگيري كرد تا به اعتقاد خود بتواند به خواستههايش برسد. غافل از اينكه فرياد ايران به هر طريق ممكن به گوش مردم منطقه و جهان خواهد رسيد.
دبير دوازدهمين جشنواره فيلم دفاع مقدس در بخش ديگري از سخنان خود تصريح كرد: متاسفانه عملكرد ما در مواجه با هجمههاي سينمايي غرب آنچنان كه بايد شايسته نيست و تنها در سطح برگزاري چند راهپيمايي خلاصه ميشود، در صورتي كه ساخت آثار اسلامستيزانه و ضد ايراني متوقف نشده و نخواهد شد.
خزاعي در پايان خاطرنشان كرد: براي اينكه بتوانيم سينماي خود را به جهان معرفي كنيم تا به واسطه آن آرمانهاي انقلاب را عرضه كنيم، بايد در زمينه اكران خارجي حضوري پرقدرت و فراگير داشته باشيم. رسيدن به اين خواسته هم با سرمايهگذاري مناسب حاصل ميشود.
يكشنبه 21 آبان 1391 - 9:7