كتاب
اميد زماني
تشنه ديدار
نويسنده: محمدرضا سرشار
تصويرگر: تهمينه خواجوي
(براي سالهاي آخر دبستان)
ناشر: انتشارات سوره مهر
اين کتاب در دهه فجر سال 1362 توسط وزارت ارشاد اسلامي به عنوان کتاب برگزيده سال 1361 براي مقطع سني کودکان معرفي شد. همچنين، در نخستين جشنواره کتاب کودک و نوجوان کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان، به عنوان برترين کتاب داستان ديني براي کودکان و نوجوانان تا آن سال (1367) به دريافت لوح زرين و ديپلم افتخار نايل آمد.
در اين کتاب متن محمدرضا سرشار با تصويرسازي تهمينه خواجوي ترکيب خوبي را براي مخاطب بوجود آورده است و افراد در سالهاي آخر دبستان ميتوانند به مطالعه اين کتاب بپردازند.
در نوشتن اين کتاب به ترتيب از کتابهاي زير استفاده شده است:
1- داستان راستان: نوشته استاد مرتضي مطهري.
2- اسلام شناسي (دانشگاه مشهد): نوشته دکتر علي شريعتي.
3- ابوذر غفاري: نوشته دکتر علي شريعتي.
4- فروغ ابديت: نوشته استاد جعفر سبحاني.
«کتاب تشنه ديدار روايتي از جنگ برموک، يکي از جنگ زمان پيامبر را به تصوير ميکشد. داستان کتاب به اين شکل است که پيک مسلمانان از مرز روم از راه رسيده و خبر ميدهد که امپراطور روم با لشکري بزرگ براي حمله به مسلمانان تشکيل شده است.
پس از رسيدن اين پيک پيامبر اسلام دستور بسيج عمومي را صادر ميکند. که از اين پس داستان کتاب روي ابوذر شخصيت مهم داستان متمرکز شده؛ آماده شدن ابوذر براي مقابله با دشمنان و تجهيز شتر لاغرش را به تصوير مي کشد. اين کتاب قبلاً به زبان انگليسي و در هندوستان نيز به زبان اردو ترجمه و منتشر شده است.»
کتاب تشنه ديدار نوشته سرشار به عنوان پر شمارگانترين کتاب جدي کودک و نوجوان کشور، با تصويرگري و ويرايش جديد از سوي انتشارات سوره مهر تجديد چاپ شد.
اين کتاب به عنوان پرشمارگانترين کتاب کودک و نوجوان با جمع شمارگان 415 هزار جلد مطرح است.
در پشت جلد اين کتاب بخشي از متن کتاب آمده است:
«خبر بدي بود. پس از آن همه کار و زحمت، اکنون وقت آن بود که مردم، نتيجه تلاششان را ببينند. يک سال خشکسالي را تحمل کرده بودند به اين اميد که اينک ميوهها را بچينند، زير سايه درختها بنشينند و استراحت کنند، و تمام سختيهايي را که در آن سال کشيده بودند، تلافي کنند. از آن گذشته، همه ميدانستند که از مدينه تا روم، راه، بسيار دراز است. آن هم راهي که از صحراهاي سوزان و ريگزارهاي پهناور ميگذشت. در اين صحراها، گاه توفانهايي سخت درميگرفت، که همه چيز را به زيرش فرو ميبرد. در چنين زمانهايي اگر موجود زندهاي در آنجا بود به دشواري ميتوانست جان سالم به در ببرد. اما دشمن خيال حمله داشت، و پيامبر خدا هم دستور جهاد داده بود. بايستي آماده جنگ ميشدند.»
اين کتاب براي نخستين بار در سال 1360 براي گروه سني کودک و نوجوان نوشته شد. محمدرضا سرشار (رضا رهگذر) نوشتن براي کودکان و نوجوانان را از سال 1352 آغاز کرد، و چهار کتاب او در اين زمينه، در دوران قبل از پيروزي انقلاب اسلامي منتشر شد. پس از آن نيز بيش از صد عنوان کتاب از وي در مقوله داستان و فقه و مباحث نظري داستان (اعم از تاليف و ترجمه) براي کودکان و نوجوانان و بزرگسالان به چاپ رسيد.
آثار سرشار با استقبال چشمگير مخاطبان و نيز اهالي فن روبرو بوده، به گونهاي که عمده اين کتابها، به چاپهاي مکرر (گاه تا چاپ هجدهم، و شمارگان بيش از چهارصد هزار نسخه براي يک عنوان) رسيده است. شمارگان کل آثار او، بالغ بر پنج ميليون نسخه است و اين آثارش از سي جايزه در سطح کشور را به خود اختصاص داده است.
محمدرضا سرشار در سال 1385 به خاطر مجموعه آثار و فعاليتهاي ادبياش به دريافت نشان درجه يک هنري (معادل دکتري) از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نايل شد.
گفتني است، کتاب تشنه ديدار نوشته محمدرضا سرشار با تصويرسازي تهمينه خواجوي به همت مرکز آفرينشهاي ادبي حوزه هنري و از سوي سوره مهر سازمان تبليغات اسلامي منتشر و راهي بازار نشر کتاب شده است.
چهارشنبه 4 مرداد 1391 - 11:11