گزارش
داود خسروي
گزارشي از نخستين جشنواره فيلم حوزه (اشراق)
به گزارش خبرگزاري فارس از قم نخستين جشنواره فيلم حوزه(اشراق) پس از سه روز نمايش و نقد فيلم با حضور قائم مقام صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران به کار خود پايان داد.
جشنواره فيلم اشراق با هدف تحقق فرمايشات مقام معظم رهبري در مورد ضرورت ورود روحانيت به عرصه هنر از صبح روز سهشنبه نهم خردادماه در سينما وتوس آغاز به کار کرد.
اين جشنواره در دو نوبت صبح و عصر به اکران فيلمهاي برگزيده پرداخت، ضمن اينکه کارگاههاي نقد و بررسي فيلمهاي به نمايش درآمده در کنار آن برگزار شد.
کمساري: 250 اثر از هنرمندان غير حوزوي به جشنواره ارسال شد
حجتالاسلام علي کمساري در اختتاميه اين جشنواره که در سالن همايشهاي دفتر تبليغات اسلامي برگزار شد اظهار داشت: هنر پنجره و معبري است که انسان را از يکنواختي رهانيده و زيباييهاي زندگي را نشان ميدهد.
وي ابراز کرد: هنر هفتم از ظرفيت بالايي در زمينه انتقال پيام با گستره بيشمار برخوردار است و براي دستيابي به نتيجه شايسته و در خور بايد همه دستاندرکاران عرصه هنر، احساس مسئوليت کرده و رسالت خويش را به انجام رسانند.
رئيس مرکز فرهنگي هنري دفتر تبليغات اسلامي با اشاره به رهنمودهاي مقام معظم رهبري در خصوص ضرورت ورود حوزههاي علميه به عرصه هنر عنوان کرد: جشنواره اشراق در پاسخ به انتظارات به حق رهبر معظم انقلاب و نياز جامعه در صدد آن است که جلوههاي گوناگون نهاد روحانيت را از نگاه نافذ سينماگران جوان به نمايش بگذارد.
وي استقبال جامعه هنري از اين جشنواره را به رغم خاص بودن و عدم برخورداري از سابقه قبلي، مطلوب ارزيابي کرد و گفت: 400 اثر در زمينههاي فيلمنامه، فيلم کوتاه، فيلم مستند و پويانمايي به دبيرخانه جشنواره ارسال شد که از اين تعداد 167 اثر متعلق به هنرمندان حوزوي و 250 اثر متعلق به هنرمندان غيرحوزوي بود.
موسويمقدم: رسانهها در پرداختن به موضوعات ديني از تقدسزدايي پرهيز کنند
حجتالاسلام رمضان موسويمقدم قائم مقام سازمان صدا و سيما در اين مراسم به بيان مهمترين آسيبها و خطرات سينماي ديني پرداخت.
وي الزام پرداختن به مسائل شرعي در حوزه دين، ارجاع مخاطب به مراکز ديني، حفظ قداست دين، پرهيز از تقدسزدايي و توليد محتوا براي همه اقشار جامعه را از الزامات رسانه برشمرد.
قائم مقام سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران در بخش ديگري از سخنان خود قدرت فرهنگسازي و جريانسازي، تبيين گرايشهاي مردم و همذاتپنداري را از امکاناتي دانست که رسانه براي تبليغ دين در اختيار ما قرار ميدهد.
تجليل از برترينهاي نخستين جشنواره فيلم اشراق
در اختتاميه اين جشنواره به 22 اثر در بخشهاي فيلمنامهنويسي، فيلم کوتاه مستند، پويانمايي و داستاني و دو بخش ويژه شامل فيلمنامهنويسي ويژه طلاب هنرمند و فيلم داستاني ويژه طلاب هنرمند از بين 80 اثر داوري شده در مرحله نهايي لوح تنديس جشنواره و جايزه نقدي اهدا شد.
در نخستين جشنواره فيلم اشراق و در بخش فيلم کوتاه مستند ويژه طلاب هنرمند، فيلم «درخت دوستي» به کارگرداني علي اصغر سعادتي به صورت ويژه تقدير شد.
در بخش فيلم کوتاه مستند ويژه طلاب هنرمند، رتبه سوم جشنواره به همراه لوح تقدير و تنديس به هادي نادري به خاطر فيلم «زخم» تعلق گرفت.
همچنين رتبه دوم به همراه لوح تقدير و تنديس جشنواره به سيد کريم قاسمزاده به خاطر فيلم «گعده» تعلق گرفت.
رتبه اول اين بخش از جشنواره به همراه لوح تقدير و تنديس به جواد يقموري به خاطر فيلم «مهاجر» داده شد.
در بخش فيلم کوتاه مستند اصلي لوح ويژه به همراه تنديس جشنواره به حميدرضا عطارد به خاطر فيلم «دريايي» تعقلم گرفت.
رتبه سوم و لوح تقدير و تنديس جشنواره به خاطر فيلم «آنکه گفت آري، آنکه گفت نه» به هومن عيناللهي فرد داده شد.
رتبه دوم جشنواره به همراه لوح تقدير و تنديس در اين بخش به جواد دبيري به خاطر فيلم «بهشت فراموشي» و رتبه اول به همراه لوح تقدير و تنديس جشنواره به سيد مهدي موسوي به خاطر فيلم «شيخ علي» تعلق گرفت.
در بخش پويانمايي جشنواره نيز جايزه ويژه به همراه لوح تقدير و تنديس جشنواره به محمدجواد قاسم پور به خاطر فيلم «تبر» و محمد کاتبي به خاطر فيلم «تولد آفتاب» داده شد.
در بخش فيلم داستان کوتاه ويژه طلاب هنرمند رتبه سوم به همراه لوح تقدير و تنديس جشنواره به فيلم «ديدار شبانه» به کارگرداني علي آقا محمدي و رتبه دوم نيز به فيلم «روز، داخلي، خانه» به کارگرداني حميد شاهمرداي اختصاص يافت.
لازم به ذکر است، در اين بخش هيئت داوران هيج فيلمي را شايسته کسب رتبه نخست ندانست.
در بخش فيلم داستاني رتبه سوم به همراه لوح تقدير و تنديس جشنواره به روح الله بهرامي به خاطرفيلم «گهواره خسته من» و رتبه دوم به همراه لوح تقدير و تنديس جشنواره به روح انگيز شمس به خاطر فيلم «چرا باران نمي بارد» تعلق گرفت.
در اين بخش نيز هيئت داوران هيچ فيلمي را شايسته کسب رتبه نخست ندانست.
در بخش فيلمنامه ويژه طلاب هنرمند نيز لوح تقدير به همراه و تنديس جشنواره به سيد مهدي موسوي نويسنده فيلمنامه «کلبه شني» تعلق گرفت.
در اين بخش رتبه سوم به همراه لوح تقدير و تنديس جشنواره به مرتضي راوش به خاطر فيلم «نقطه سرخط» اختصاص يافت.
همچنين رتبه دوم به همراه لوح تقدير و تنديس جشنواره در اين بخش به دليل استفاده جذاب از ساختار به فيلمنامه «راه» نوشته حسين محمودي فرد اهدا گرفت و رتبه اول نيز به دليل ساختار روايي مناسب به فيلمنامه «يک شاخه گل» نوشته محمد حسين حبيبي احمد آبادي تعلق گرفت.
در بخش اصلي فيلمنامه نيز لوح تقدير ويژه به همراه لوح تقدير و تنديس جشنواره به دليل ساختار مستند فيلمنامه به فيلمنامه «يک طلبه به من پيام بده» تاليف طاهره بياتي نيا تعلق گرفت.
همچنين رتبه سوم اين بخش به همراه لوح تقدير و تنديس جشنواره به علي اصغر احمدي مقدم به خاطر فيلمنامه «مردي که در باران آمد» داده شد.
در اين بخش فيلمنامههاي «بهار در برف» نوشته محمد حسين صفوي رتبه دوم و «تاب مستوري» نوشته سعيد اصغر زاده رتبه اول را کسب کردند.
ميرکريمي: اميدوارم جشنواره اشراق در عرصه فيلمسازي تأثيرات راهبردي داشته باشد
به گزارش فارس، در بخش جنبي جشنواره فيلم اشراق از رضا ميرکريمي کارگردان فيلم تحسينشده «زير نور ماه» تجليل شد.
اين کارگردان برجسته کشور پس از دريافت لوح و تنديس جشنواره اشراق در سخناني ابراز داشت: اميدواريم جشنواره اشراق تاثيرات راهبردي و خوبي در عرصه فيلم و فيلمسازي داشته باشد.
وي يادآور شد: گرفتن هديه و تجليل مهم نيست، مهم اين است که وقتي از سالن بيرون ميرويم بتوانيم در محضر الهي پاسخگوي کارهاي خود باشيم.
ميرکريمي بيان کرد: اميدواريم در جشنواره اشراق در سالهاي آينده شاهد اتفاقات خوب بوده و خروجي مناسبي داشته باشد.
کارگردان فيلم سينمايي «زير نور ماه» خاطرنشان کرد: اميدواريم از حاشيههاي فراواني که در فرهنگ شاهد هستيم و خروجيهايي که به آمار ما نميخورد، دور باشيم.
اسعديان: جشنواره اشراق روحانيت را وارد گود سينما ميکند
همايون اسعديان، کارگردان فيلم «طلا و مس» بعد از دريافت لوح تقدير و تنديس جشنواره ابراز کرد: نخستين جشنواره اشراق، بارقه اميدي است براي اينکه روحانيت متوجه شدند بايد نگاه ديگري به هنر داشته باشند و حتي خود وارد گود شوند.
وي بيان کرد: با اين حال اگر نوع فيلمهايي که ساختيم اين اثرگذاري را داشته باشد، بسيار خوشحال خواهيم شد.
منوچهر محمدي نيز پس از دريافت لوح تقدير و تنديس جشنواره اجتهاد و مردمي بودن را شاخصه اصلي روحانيت شيعي دانست و گفت: اين دو خصلت کمک کرده تا روحانيت شيعه در طول تاريخ معاصر، نقش متفاوتي در تغيير و تحولات اجتماعي و فرهنگ داشته باشند.
وي با اذعان به وجود آسيب و آفت در سينماي امروز ايران بيان کرد: همانطور که در عالم خلقت، هرچيزي آفتي دارد و بايد در شناسايي و رفع اين آفت ها کوشيد، ايمان هم داراي آفت ريا است و براي رفع آن نيازمند تلاش بزرگان هستيم.
تهيهکننده فيلم طلا و مس تاکيد کرد: براي کشف اخلاق در حوزه دين و لطايف آن نيازمند کمک روحانيت چه به صورت مشورتي و چه به صورت حضور مستقيم در عرصه هنر هستيم.
چهارشنبه 17 خرداد 1391 - 10:47