يادداشت
روابط عمومي اداره كل تبليغات اسلامي استان قزوين
از مهمترين رسالتهاي پيامبران الهي مبارزه با جهل ، شرک و خرافه و قيام دربرابر ظلم، بي عدالتي و تجاوز به حقوق بشر بود، پيامبر اسلام نيز به عنوان آخرين و برترين پيامبر، لحظه اي از نجات بشر از شياطين ناداني و تبعيض و ستم غافل نبود . رسول خدا ( ص ) براي جزئي ترين تا مهمترين مسائل بشر ازجمله ، معاش و معاد ، دنيا و آخرت ، تكليف و مسئوليت ، اقتصاد ، سياست و معنويت ، براي انسانها بهترين برنامه را آورد او با مطرح کردن انسانيت، عدالت و عقلانيت ، بشر را به بهترين راهها هدايت کرد .
مهم ترين هدف پيامبران، عدالت خواهي و ظلم ستيزي بوده است. قرآن در آيه 25 سوره حديد مي فرمايد : « ما پيامبران خود را با دلايل روشن فرستاديم و با آنها کتاب و ميزان ( شناسايي حق از باطل ) نازل کرديم تا مردم به عدالت قيام کنند ...»
مخالفت انبياي الهي با تعدي و بي عدالتي از آن جهت بود که آنها را مانع از تحقق حيات طبيه انساني مي دانستند . خداوند حيات طيبه را به درختي تناور و پرثمر تشبيه مي کند و مي فرمايد: « آيا نديدى که خداوند کلمه طيبه ( و گفتار پاک ) را به درخت پاكيزه اي تشبيه کرده که ريشهاش استوار و شاخهاش در آسمان است ؟ (اين درخت ) ميوهاش را هر زمان به اذن پروردگارش مىدهد و خداوند براي مردم مثلها مي زند شايد متذکر شوند ( وپند گيرند ) » ( سوره ابراهيم ، آيات 24 و 25 )
رسول خدا (ص) نيز به ثمر رساندن رسالت خود را همانند بارور ساختن درخت پاک و مستعد دانسته است . آن حضرت خطاب به مسلماناني که درجنگ موته با مشرکان ، شکست خورده بودند و از دادن تلفات سنگين اشک مي ريختند ، فرمود: « اشک نريزيد ، زيرا امت من مانند باغي است که صاحبش بر اصلاح آن همت گماشته و بناهاى لازم را بنيان گذارده است و شاخههاى اضافى را بريده ( و هَرَس كرده) است . پس اين باغ به ثمر نشسته و هر سال جماعتى را طعام مىدهد و چه بسا كه طعامهاى آخر آن [ميوههايش] هم خوشههايش بهتر ، و هم شاخههايش بلندتر باشد .»
انقلاب اسلامي ايران حرکتي برخاسته از بينش و نگرش عدالتخواهانه است و درجهت تداوم و احياي هدف پيامبران گام برداشته است . انقلاب اسلامي ، حرکت توده هاي عظيم مردمي بود که براي احياي ارزش هاي انساني با تمسك به آموزه هاي پيامبر اسلام (ص) حركت توفنده خويش را آغاز كردند. اين حرکت ، در قالب يك انقلاب تمام عيار ظاهر شد و بر انسانهاي ديگر در سرتاسر کره خاکي تاثير گذاشت . البته اين طبيعت انقلاب است كه اگر بر پايه درست و منطقى استوار باشد ، همچون آتشفشان، تمام محيط اطراف را مي لرزاند.
با ظهور انقلاب اسلامى، رجوعى دوباره به سيره نبوى و احكام و معارف دين صورت گرفت و با بنيانگذارى حكومت جمهورى اسلامى ايران ، بار ديگر جهان با عطر اسلام اصيل آشنا شد .
انقلاب اسلامي در آخرين دهه هاي قرن بيستم آغازگر يک حرکت و تحول نوين در جهان بود . جهت گيري انقلاب اسلامي به سوي ارزش دادن به انسان و پاسداري از شأن انساني است، ظهور چنين پديده اي با ماهيت اسلامي نشان داد که اسلام ارمغان 23 سال تلاش پيامبر(ص ) به دوره اي از زمان يا منطقه اي خاص محدود نيست، ارزشها و بشارت هاي جهاني اسلام ، همه انسانها را مخاطب خود مي شناسد و دغدغه رستگاري و هدايت بشر را دارد .
امام خميني (ره ) براى حيات دوباره اسلام ، همان راه انقلابي رسول خدا (ص ) را پيمود، يعني راهي که مبتني بر حركتى خدامحور ، سنجيده و سرشار از ايمان و اخلاص است . بنيانگذار انقلاب فرمود: «ما بايد حصارهاى جهل و خرافه را شكسته تا به سرچشمه زلال اسلام ناب محمدى (ص) برسيم و امروز مهمترين چيزها در دنيا ، همين اسلام است .»
مردم در چهره خاضعانه رهبر فقيد انقلاب ، نور پاکي و صداقت را ديدند و بسيارى از جهانيان جذب اين نور شدند. خانم هاجر سينسوات تازه مسلماني اهل جزيره ميندانائو در فيليپين است، وي مي گويد:
« در سالگرد انقلاب اسلامي ايران ، وقتى عكس امام خمينى (قدسسره) در حال نماز در زير درخت ، بر صفحه تلويزيون نقش بست، خضوع ايشان در نماز چنان مرا مجذوب كرد كه تصميم گرفتم در مورد افكار اين مرد به مطالعه بپردازم ، زيرا مىخواستم بدانم چه تفكرى قادر است به انسان اين خضوع و معنويت فوقالعاده را ببخشد. به نظر من امام خمينى سنت پيامبر را دوباره احيا كرد و زمانى كه تعابير گوناگوني از دين اسلام از قبيل اسلام آمريكايى، اسلام عربى و غيره وجود داشت، امام خمينى اسلام راستين و واقعى را كه همان اسلام پيامبر بود ، به مسلمانان و جهانيان شناساند.»
آيت الله خامنه اي ، رهبرانقلاب اسلامي در جمله اي بر اين نکته تاکيد مي کند که : «انقلاب اصيل ما جلوه اي ازعظمت حضرت رسول ا.. (ص) است.»
انقلاب اسلامي ايران توانست عنصر دين را درکنار ساير عناصر وارد جريان حکومت نمايد . طرح مباحثي جديد در مجامع علمي و فکري نظير : انديشه سياسي اسلام ، عدالت اجتماعي درعرصه بين الملل ، حقوق بين المللي اسلامي ، وحدت اديان و مذاهب و غيره ، نتيجه گفتمان انقلاب اسلامي است که با تکيه بر منشور حقوق اسلامي ، آن را درجهان مطرح نمود . پيام انقلاب اسلامي ، احترام به آزادي فکر و انديشه و استقلال ملتهاست . اين پيام برگرفته از همان اصول انساني مکتب رسول خداست که انسانيت را ارج مي نهد و داشتن يک زندگي سالم توام با قسط و عدل را حق طبيعي بشر مي داند . چراکه حضرت محمد (ص) همه انسانها را با هم برابر و برادر مي خواند و شخصيت آنها را تکريم مي کرد.
با پيروزي انقلاب اسلامي، عزت و هويت اسلامي درميان امت اسلامي اوج گرفت، چرا که پيام امام خميني (ره)به عنوان معمار انقلاب اسلامي ، يک پيام فراگير مبتني برآموزه هاي ناب و گرانقدر رسول خاتم بود که عزت و شرافت را لازمه وجود انسان حق طلب مي دانست، به عبارتي ديگر ، دستاورد تاثيرگذار انقلاب اسلامي که سبب ايجاد موجي جديد درميان امت مسلمان شد، احياي دوباره اسلام و هويت بخشيدن به مسلمانان درعرصه سياست واجتماع بود .
حضرت محمد (ص) حيثيت انساني و حقوق اجتماعي انسانها ، بويژه زنان را به آنها بازگرداند، آنحضرت از شان و کرامت انساني زن سخن گفت و در همين راستا حق مالکيت و استقلال او را به رسميت شناخت، در پرتو آموزه هاي پيامبر بسترهاي رشد و بالندگي براي زنان فراهم شد وآنان از بردگي ، تحقير و بي هويتي نجات يافتند . انقلاب اسلامي ، بازگشتي دوباره به فرهنگ انساني پيامبر و بازگرداندن زمينههاى حضور اجتماعى عفيف و پاك زنان بود. روند روبه رشد مشارکت زنان مسلمان ايراني درفعاليت هاي سياسي ، اجتماعي و پيشرفت هاي علمي ، ازهمين تعاليم نشات گرفته است .
امام خميني (ره) واضحترين تصوير از رسول خدا (ص) را به جهان ارائه كرد، مردم تصويري از اخلاق فردى، عبادى ، اجتماعى ، خانوادگى ، اقتصادى و سياسى و حکومتي پيامبر (ص) را در آينه رفتار امام خميني ديدند، بنيان نظام جمهوري اسلامي نيز به گونه اي طراحي شده كه همواره حاكم اسلامى مي بايست پرتوي از سجاياى اخلاقى ، مديريتى و رفتارى پيامبر را داشته باشد، بر همين اساس رابطه مسئولان با مردم در اين نظام يك رابطه قراردادى و خشك نيست ، بلكه ارتباطى اعتقادى و همراه با محبت و عشق بين دو طرف است، حاكم اسلامى آشنا به احكام و معارف اسلامى و متعهد به اجراى آن است و مردم نيز چنين انتظارى را از او دارند.
بدين گونه انقلاب و جمهورى اسلامى ايران در اين عصر، شعلههاى شوق را در ضمير انسانها روشن ساخت تا گوشها براى شنيدن پيام رسول خدا شنواتر شود و حکومت مردمي به دست با كفايتترين انسان پيرو آخرين رسول خدا (ص) سامان يابد.
آنچه پيامبر اكرم (ص) و به تبعيت از ايشان امام خميني (ره) مردم را به آن دعوت کرد ، همان چيزهايي است که بشر در همه دوره هاي تاريخ به آن نيازمند است، جمهوري اسلامي انسانها را به قرار گرفتن در زير پرچم يکتاپرستي ، آزادي فکري ، معرفت و توجه به حقوق انسانها و اختياراتشان فرامي خواند و به انسان امروز نشان مي دهد که ماشين تمدن بشر بايد مسير خود را تصحيح نمايد .
امام خميني(ره) در اين زمينه تاکيد مي کند : « اگر ايمان به خدا و عمل به دستورات خدا در فعاليتهاي اجتماعي و سياسي و اقتصادي و ساير شئون زندگي بشر وارد شود ، پيچيده ترين مشکلات امروزي جهان به آساني حل مي شود. امروز هم دنيا در اين بن بست گرفتار شده و چاره اي جز تسليم در برابر هدايت انبياء ندارد .»
حجت الاسلام عباس نظري
معاون فرهنگي اداره كل تبليغات اسلامي استان قزوين
چهارشنبه 12 بهمن 1390 - 13:15