گزارش
ستاره سعادت
گزارش از مراسم رونمايي كتاب «نورالدين پسر ايران»
حجت الاسلام سيد مهدي خاموشي، در مراسم رونمايي از كتاب «نورالدين پسر ايران» گفت: وقتي اين كتاب را مي خوانم خجالت مي كشم بگويم جبهه رفته ام و در مي يابم كه فقط دستي بر آتش جنگ داشته ام، اين كتاب ها مدل زندگي را آموزش مي دهند
به گزارش روابط عمومي سازمان تبليغات اسلامي، رياست سازمان تبليغات اسلامي در اين مراسم گفت: به آقاي سرهنگي به خاطر انتخاب اسم اين کتاب تبريک ميگويم؛ چرا که افرادي مانند نورالدين واقعا فرزند ايران هستند و نسلهاي بعدي بايد با چنين افرادي به عنوان فرزندان اين آب و خاک آشنا شوند.
در اين مراسم دکتر خاموشي با بيان اينکه براي مطلع سخن خود به قيام خونين عاشورا اشاره کرد و اظهار کرد: در راه مکه به کربلا حضرت دائما به بيان رويات قرآني مي پرداخت و بيان ميداشت که کفار حساب نکنند که مهلتي که به آنها داده شده به نفع آنهاست بلکه به آنها مهلت داده شده تا گناهي بر گناه خود بيفزايند و عذابي خوار کننده در انتظار آنهاست.
وي افزود: کسي که ادعاي ايمان دارد با کسي که واقعا مومن است فرق دارد. با اينکه من خودم بارها در جبهه ها حضور داشته ام ولي با خواندن اين کتاب فهميدم ما در مقابل نورالدين ها تنها دستي بر آتش داشته ايم.
رييس سازمان تبليغات اسلامي با بيان اينکه ميتوان نورالدين عافي را با اويس قرني همانند دانست افزود: همانطور که اويس هيچوقت پيامبر (ص) را نديد، نورالدين هم در آرزوي ديدار امام خميني (ره) سوخت و موفق به ديدار ايشان نشد ولي هميشه در خاطراتش اشاره کرده که با خود فکر ميکردم اگر امام (ره) را ببينم چه کار کنم؟
دکتر خاموشي گفت: خيليها امام را ديدند ولي با او مقابله کردند. خيليها هم او را ديدند ولي نصفه نيمه از او تبعيت کردند. نورالدين از آن دستهاي است که امام خميني (ره) را نديد ولي عاشقانه در راهش جانفشاني کرد. صفحه به صفحه اين کتاب حاوي مطالب عميق است. به کساني که در زمينه وقايعنگاري جنگ فعاليت ميکنند ميگويم که با خواندن اين کتاب صادقانهترين نقل را در اين زمينه مشاهده کردم.
دکتر خاموشي در بخش ديگري از سخنانش با تاکيد بر استکبارستيزي، گفت: اين موضوعي است که امام خميني (ره) بر آن تاکيد کرد و مقام معظم رهبري هم بارها اين نکته را گوشزد کردهاند. بايد با استکبار مانند سگ برخورد کرد. چون مرتبا ميخواهد حمله کند و به ديگران ميگويد که زندگي تو براساس منفعت من است. مقابله کشورمان با استکبار را با کشوري مانند عراق مقايسه کنيد.
ايستادگي هم عزت دارد هم افتخار. از مرز مهران که به عراق برويد متوجه ميشويد فرق ما با آنها در چيست. عدهاي امروز دلشان براي دست دادن با استکبار قنج ميزند ولي همانطور که رهبر انقلاب فرمودند اصلا نميشود با نظام سلطه بر سر يک ميز نشست.
وي با بيان اينکه رزمندگان ما طبقهبندي شدهاند اظهار کرد: خداوند نورالدين را براي ما نگه داشته است. ما در اين طبقهبندي تک تک افراد را يافتيم. در مورد اين کتاب هم ميگويم، بهتر است به همين زودي از روي آن فيلم و سريال نسازيم. مطالب بيان شده در اين کتاب، لطافتهاي جنگ هستند که به راحتي قابل بيان و تصويرشدن نيستند. اين مطالب اصلا براي نسل جوان قابل فهم نيست مگر اين که در صحنه نبرد قرار بگيرند. انقلاب آدمهاي مستقيم و با استقامت لازم دارد.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي ادامه داد: من به آقاي سرهنگي به دليل اسم اين کتاب تبريک ميگويم. چون افرادي مانند نورالدين واقعا فرزند ايران هستند و نسلهاي بعدي بايد با چنين افرادي به عنوان فرزندان اين آب و خاک آشنا شوند. به خانم معصومه سپهري تدوينکننده کتاب هم تبريک ميگويم چون کتاب قبليشان را هم خواندهام و اين کتاب نسبت به اثر قبلي روانتر است.
در ادامه اين مراسم، محسن مومني شريف؛ رييس حوزه هنري به گفته خودش بايد براي شرکت در مراسمي به تبريز مي رفت که به دليل بدي آب و هوا پروازش لغو شد و به جاي تبريز در اين مراسم به ديدار تبريزيها آمد. وي با خوشامدگويي به حاضران گفت: آذرماه سالگرد تاسيس دفتر ادبيات و هنر مقاومت حوزه هنري است و من بيست و سومين سالگرد تاسيس اين دفتر و همچنين تولد آقاي سرهنگي را به ايشان تبريک ميگويم.
رييس حوزه هنري ادامه داد: در طول اين بيست و سه سال با مديريت آقاي سرهنگي 600 کتاب در زمينه دفاع مقدس منتشر شد، کتاب هايي ارزشمندي که برخي توانستند جريان ادبي را در کشور رقم بزنند.
وي با بيان اينکه همه اين اتفاقات مرهون پشتکار و اخلاص مرتضي سرهنگي است اظهار کرد: آقاي سرهنگي در اين 23 سال هيچ گاه ادعايي نداشته است در حالي که صاحب ادعاست و کسي است که حوزهاي از ادبيات را در اين سرزمين متولد و بارور کرده است.
مومني شريف گفت: هر چه تلاش کنيم نسبت به رشادت و جانفشاني هاي شهدا و رزمندگان و جانبازان و ايثارگران کاري انجام نداده ايم، بنابراين بايد تلاش بيشتري کنيم.
وي افزود: به عنوان کسي که سالها با دفتر ادبيات و هنر مقاومت همکاري داشته ام شاهد معنويت و صفا در اين دفتر بودم و اميدوارم اين معنويت در همه جاهايي که در عرصه دفاع مقدس فعاليت مي کنند ديده شود
مراسم رونمايي از کتاب «نورالدين پسر ايران» شامل خاطرات سيد نورالدين عافي نوشته معصومه سپهري، با حضور حجتالاسلام والمسلمين سيدمهدي خاموشي؛ رئيس سازمان تبليغات اسلامي، شکور اکبرنژاد؛ نماينده مردم تبريز در مجلس شوراي اسلامي، محسن مومني شريف؛ رئيس حوزه هنري، محمد حمزهزاده؛ مدير انتشارات سوره مهر، مرتضي سرهنگي؛ مدير دفتر ادبيات و هنر مقاومت حوزه هنري، نويسنده و راوي کتاب در تالار مهر حوزه هنري برگزار شد.
در ادامه، مدير دفتر ادبيات و هنر مقاومت حوزه هنري گفت: چرا عدهاي فکر ميکنند همه دارايي اين سرزمين زير زمين است؟ همه دارايهاي ما نفت و گاز نيست. تعداد زيادي از نورالدينها که نميشناسيمشان و در روستاهاي دورافتاده روي زمين راه ميروند، سرمايههاي اين کشور هستند.
مرتضي سرهنگي که دفتر تحت مديريتش در آستانه بيست و چهارمين سال تاسيس است در مراسم رونمايي از ششصدمين کتاب اين دفتر (نورالدين پسر ايران) گفت: کتابهاي توليد شده در زمينه ادبيات دفاع مقدس در دفتر ادبيات و هنر مقاومت حوزه هنري حاصل تلاش و فعاليت مجموعهاي مهربان بوده که زير چتر حوزه هنري جمع شده است.
مدير دفتر ادبيات و هنر مقاومت حوزه هنري با بيان اينکه امروز تقريبا تعداد و سطح خاطرات به حدي رسيده که بتوانيم خاطرهنويسي را يک سبک مشخص و مستقل در کشورمان بدانيم افزود: اين ژانر به حدي از رشد رسيده است که ميتواند ظرافتها و زيباييهاي چنين خاطرات و وقايعي را در قالب کتابهايي که منتشر ميشوند، منتقل کند. شاه کليد کتاب «نورالدين پسر ايران» هم به دست مصاحبهکنندهاش است. مصاحبهگرها اولين چيزي که ياد ميگيرند، شنيدن است.
اين نويسنده گفت: در اين کتاب اين مهارت شنيدن، ديده ميشود. خانم سپهري فضاي صميمي و قابل باوري را براي مخاطبش ميسازد. مورخي موفق است که جزئينگر باشد. جزئيات در خاطرهنگاري براي ديدن مناظر جنگ، خيلي به ما کمک ميکند. امروز ديگر ديدنيهاي جنگ تمام شده و نوبت به شنيدنيها و خواندنيها رسيده است. اما با چنين کتابهايي، خواندنيها و شنيدنيهاي جنگ بايد ديدني شوند. ميتوان اين خاطرات را به عنوان يک موضوع مطالعاتي و پژوهشي بررسي کرد.
سرهنگي در بخش ديگري از سخنانش گفت: چرا عدهاي فکر ميکنند همه دارايي اين سرزمين زير زمين است؟ همه دارايي ما نفت و گاز نيست. عدهي زيادي از نورالدينها که نميشناسيمشان و در روستاهاي دورافتاده روي زمين راه ميروند، سرمايههاي اين کشور هستند و ما در دفتر ادبيات و هنر مقاومت دنبال چنين سرمايههايي هستيم و در اين راه ساعت کاري مشخصي نداريم، مانند حوزه هنري که چنين طبيعتي ندارد. در جنگ هم چنين بود و ساعت کاري مشخصي وجود نداشت.
مدير دفتر ادبيات و هنر مقاومت با بيان اينکه شاه کليد کتاب به دست خاطره نگار است گفت: خاطرهنگارهاي ما هم خاطرهنگار هستند و هم محقق. بر اين اساس رويه فعلي فقط خاطرهنگاري صرف نيست. خدا ما را طول عمر بدهد و اميدوارم از گزند مريضيها دور باشيم تا عمر طولاني و درست و حسابي بکنيم تا بتوانيم کتاب خاطرات همه نورالدينها را منتشر کنيم.
همچنين، معصومه سپهري؛ نويسنده کتاب«نورالدين پسر ايران» گفت: اميدوارم قدمها و حرکتها در زمينه ثبت و ضبط خاطرات رزمندگان جنگ تحميلي براي انتشار کتابهاي ديگري همچون کتاب «نورالدين پسر ايران» ادامه داشته باشد تا بتوانيم ميراث شهدا را به نسلهاي آينده انتقال دهيم و زماني که اين اتفاق بيفتد ما به هدف خود رسيده ايم.
در اين مراسم معصومه سپهري؛ نويسنده کتاب گفت: اميدوارم قدمها و حرکتها در زمينه ثبت و ضبط خاطرات رزمندگان جنگ تحميلي براي انتشار کتابهاي ديگري همچون کتاب «نورالدين پسر ايران» ادامه داشته باشد تا بتوانيم ميراث شهدا را به نسلهاي آينده انتقال دهيم، زماني که اين اتفاق بيفتد من و آقاي عافي به هدف خود رسيده ايم.
اين نويسنده در ادامه با تشريح چگونگي تدوين کتاب «نورالدين پسر ايران» گفت: سال 73 کار مصاحبه با رزمندگان تبريزي شروع شد و اتفاقا اولين مصاحبهها را آقاي موسي غيور که در اين جلسه حضور دارند با آقاي عافي انجام دادند ولي بنا به دلايلي نوارها همچنان ماند تا اينکه بعدها پياده کردن اين خاطرات را به من سپردند و من مصاحبههاي آقاي عافي را که 40 ساعت بود پياده کردم و تحويل حوزه هنري تبريز دادم.
وي افزود: ديگر خبري از تدوين اين خاطرات نداشتم و من در اين مدت کتاب «لشکر خوبان» را نوشتم که سال 84 توسط سوره مهر منتشر شد. تا اينکه بعد از گذشت 10 سال از پياده کردن اين مصاحبه ها، نوشتن خاطرات آقاي عافي را به من پيشنهاد کردند و من وقتي فهميدم که ايشان در گردان غواصي فرمانده همسرم بودهاند با اينکه خيلي سختم بود قبول کردم که اين خاطرات را تدوين کنم.
نويسنده «لشکر خوبان» گفت: اولين بار که به ديدن آقاي عافي رفتم خيلي نااميد بود و ميگفت که من هيچ کمکي نميتوان بکنم. تمام خاطرات را فراموش کردهام، ولي با تلاش فراوان توانستم اين کتاب را تدوين کنم. در ضمن براي اينکه خاطرات اين کتاب را مستند کنم با 10 نفر از همرزمان آقاي عافي هم مصاحبه هايي انجام دادم.
وي در پايان اظهار داشت: در اين کتاب سعي کردم تمام خاطرات را مستند کنم و اميدوارم بتوانم در آينده باز هم خاطرات يکي ديگر از رزمندگان اين مرز و بوم را تدوين کنم.
در ادامه اين مراسم، راوي کتاب گفت: در طول همه اين سالها ترجيح ميدادم کاري را که براي خدا انجام دادهام جايي بازگو نکنم چون حيفم ميآمد، ولي از طرفي هم حيفم آمد که رشادتها و قهرمانيهاي برادران شهيدم را بيان نکنم و گوشهاي هر چند اندک از اين زحمات را ناگفته بگذارم، اين بود که تصميم گرفتم خاطرات خودم را بازگو کنم.
نورالدين عافي،راوي کتاب هم که به همراه همسر و دو دخترش در اين مراسم حاضر شده بود ترجيح ميداد به زبان آذري که برايش راحتتر بود صحبت کند ولي براي مراعات حال حاضران در سالن بخشي از حرفهاي خود را به زبان فارسي بيان داشت. او گفت: در طول همه اين سالها ترجيح ميدادم کاري را که براي خدا انجام دادهام جايي بازگو نکنم چون حيفم ميآمد، ولي از طرفي هم حيفم آمد که رشادتها و قهرمانيهاي برادران شهيدم را بيان نکنم و گوشهاي هر چند اندک از اين زحمات را ناگفته بگذارم، اين بود که تصميم گرفتم خاطرات خودم را بازگو کنم.
وي در ادامه به ذکر خاطراتي از 77 ماه حضور در جبهه و مجروحيتهاي چند باره خود پرداخت و در بخشي اظهار کرد: زماني که در بيمارستان همسرم و مادرش به ملاقاتم آمدند همسرم را نشناختم و وقتي هم بعد از مجروحيت براي اولين بار جلوي آيينه به خودم نگاه کردم خودم را نشناختم.
وي در پايان گفت: خوشحالم از اين که خاطرات عزيزاني در اين کتاب آمده که شهيد شدهاند.احساس ميکنم دينم را به آنها ادا کردهام.
در پايان مراسم رونمايي از کتاب «نورالدين پسر ايران» از هفت نفر از برگزيدگان مسابقه نظرسنجي طرح جلد کتابهاي منتخب دفاع مقدس تقدير شدند.
در پايان مراسم رونمايي از کتاب «نورالدين پسر ايران، با حضور دکتر حجتالاسلام والمسلمين سيدمهدي خاموشي؛ رئيس سازمان تبليغات اسلامي، محسن مومني شريف؛ رئيس حوزه هنري، محمد حمزهزاده؛ مدير انتشارات سوره مهر، مرتضي سرهنگي؛ مدير دفتر ادبيات و هنر مقاومت حوزه هنري از برگزيدگان اولين دوره مسابقه انتخاب طرح جلد کتابهاي منتخب دفاع مقدس تقدير شد.
بيش از دويست نفر در اين مسابقه شرکت کردند و از اين تعداد 7 نفر بهترين جوابها را ارسال کرده بودند.
مهدي فيروزمندي،فرشاد سلطاني، يوسف ابوطالبي، فاطمه لطفي، رضا قرباني، سهيل شهبازلو و سيد سجاد حسيني برگزيدگان اين مسابقه بودند که روزگذشته تقدير شدند.
گفتني است، مراسم رونمايي از کتاب «نورالدين پسر ايران»؛ خاطرات سيد نورالدين عافي نوشته معصومه سپهري، عصر يکشنبه، 6 آذر با حضور حجتالاسلام سيد مهدي خاموشي رئيس سازمان تبليغات اسلامي، شکور اکبرنژاد نماينده مردم تبريز در مجلس شوراي اسلامي، محسن مومني شريف رئيس حوزه هنري، محمد حمزهزاده؛ مدير عامل انتشارات سوره مهر، مرتضي سرهنگي؛ مدير دفتر ادبيات و هنر مقاومت حوزه هنري و نويسنده و راوي کتاب در تالار مهر حوزه هنري برگزار شد.
سهشنبه 8 آذر 1390 - 10:38