گزارش
بابك راكخواه
بهگزارش روابط عمومي سازمان تبليغات اسلامي، کنسرسيوم محتواي ملي، مجموعهاي از توليدکنندگان محتوا يا ارائه دهندگان خدمات اطلاعاتي نظير کتابخانهها و ناشران است که در پايان سال 1387، با هدف تأمين دسترسي يکپارچه به محتواي موجود در کشور تشکيل شده است. با تشکيل اين کنسرسيوم کاربران ايراني ميتوانند، بدون دغدغه از دست رفتن زمان براي جستجوهاي متعدد و همچنين نبودن و يا عدم صحت اطلاعات و استاندارد نبودن دادهها، محتواي مورد نظر خود را يافته و به آن دسترسي يابد.
** حفظ هويت شناسنامهاي محتوا يک ضرورت است
در اين مراسم حجت الاسلام و المسلمين سيد مهدي خاموشي رييس سازمان تبليغات اسلامي اظهار كرد: با اشاره به اينکه براي اولين بار است که در بحث محتوا چنين کنسرسيومي شکل گرفته گفت: حفظ هويت شناسنامهاي محتوا يک ضرورت است. هر محتوا متعلق به صاحب محتواست.
وي با اشاره به اينكه با زيرساختهاي فراهم شده در حال حاضر سازمان در خدمت اشتراک گذاري محتوا قرار گرفته است گفت: اين پايگاه به كاربران امكان جستجو در مفاهيم انقلاب اسلامي و دفاع مقدس فراهم ميكند و مطالبي در اين زمينه و در حوزههاي اسلامي ارائه ميدهد.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي افزود: تاكنون چند مؤسسه خصوصي و دولتي براي كمك، همكاري و اشتراك محتوا اعلام آمادگي كردهاند و بعد از بررسيهاي لازم، در صورت صلاحديد اين كار انجام ميگيرد كه ارائه محتواي ملي از اين درگاه هدف اصلي اين كنسرسيوم است.
وي در ادامه براي پذيرفتن مؤسسات فرامرزي اعلام آمادگي كرد و ادامه داد: تاكنون مؤسسات خصوصي مانند پارس آذرخش، پارس سيستم، در اين مجموعه همكاري كردهاند و همچنين سازمان تبليغات اسلامي و تبيان همكاري لازم را انجام دادهاند. توليد محتواي ويدئويي، هنري و سينمايي از برنامههاي بعدي اين سازمان محسوب ميشود.
محمدمهدي نژاد نوري، معاون پژوهشي و فناوري وزارت علوم و تحقيقات و فناوري نيز در اين مراسم گفت: بديهي است كه در فضاي مجازي بايد به دنبال ارتقاي بهرهوري باشيم كه اطلاعات موقع در هر كار تحقيقاتي اثربخش است و كساني كه در اين زمينه فعاليت ميكنند به دو امر ابزار كارآمد و محتواي مناسب بايد توجه داشته باشند.
مهدي نژاد تصريح كرد: ابزار لازم و محتواي مناسب لازم و ملزوم يكديگر هستند و در فضاي مجازي هر روز شاهد يك پديده جديد هستيم كه در جلب كاربر نقش بسيار موثري دارد. بديهي است كه محتوا روح يك جسم(ابزار) است.
معاون پژوهشي و فناوري وزارت علوم و تحقيقات و فناوري اضافه كرد: ما در حوزه اسلامي و انساني منابعي زيادي داشتهايم كه ميتوانستيم اين اطلاعات را در اختيار ديگران قرار دهيم، اما متاسفانه در زمينه اين محتوا نيز فرصتها را از دست دادهايم، زيرا در كنار آنچه كه توليد ميكنيم استفاده و مصرف درست نداريم.
وي اظهار كرد: درست مصرف كردن و به دست مصرف كننده رساندن محتوا عاملي براي بهره داري و استفاده بهتر است. روش و شيوهاي مصرف علم را بايد تغيير دهيم تا از آن محتوا بهتر درست مصرف كنيم زيرا فقط با كنار هم گذاشتن اطلاعات نيازهاي ما برطرف نميشود.
همچنين در اين مراسم خانم عمادي دبير کنسرسيوم محتواي ملي به معرفي سازمانها و نهادهاي بنيانگذار اين کنسرسيوم پرداخت و گفت: 11 نهاد و سازمان از اعضاي مؤسس اين کنسرسيوم به شمار ميروند. اين 11 نهاد و سازمان عبارتند از: پژوهشگاه علوم و فناوري اطلاعات ايران، بنياد دايرةالمعارف اسلامي، دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم، سازمان اسناد و کتابخانه ملي ايران، سازمان تبليغات اسلامي، سازمان کتابخانه ها موزه ها و مراکز اسناد آستان قدس رضوي، کتابخانه مرکزي و مرکز اسناد مجلس شوراي اسلامي، کتابخانه مرکزي و مرکز اسناد دانشگاه تهران، مرکز نشر دانشگاهي و مؤسسه فرهنگي و اطلاع رساني تبيان.
وي تصريح کرد: همکاري براي در اختيار گذاشتن اطلاعات براي عموم در کشور تاک نون سابقه نداشته است و اين 11 سازمان و نهاد اين مهم را انجام دادند. از بقيه سازمانها و نهادها نيز دعوت ميشود به اين کنسرسيوم بپيوندند و براي گسترش اين کار فرهنگي مشارکت کنند.
وي در پايان يادآور شد: سنجش توسعه پذيري هر کشور بحث محتواي اطلاعات در فضاي اينترنت است. اين رونمايي نتيجه تلاش سه ساله سازمانها و نهادهاي مؤسس است که بايد تداوم و گسترش داشته باشد.
گفتني است، مراسم رونمايي از پرتال كنسرسيوم محتواي ملي 28 آبان با حضور حجت الاسلام و المسلمين سيد مهدي خاموشي، رئيس سازمان تبليغات اسلامي، صالحي، رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي و محمد مهدي نژاد نوري، معاون پژوهشي و فناوري وزارت علوم و تحقيقات و فناوري در حوزه هنري برگزار شد.
يكشنبه 29 آبان 1390 - 13:21