گزارش
داود خسروي
گزارشي از اختتاميه چهارمين جشنواره فيلم خليج فارس
به گزارش خبرگزاري فارس چهارمين دوره جشنواره فيلم خليج فارس با معرفي فيلم كوتاه ايراني «و ديگر هيچ ...» به عنوان يكي از برتري فيلمهاي جشنواره به كار خود پايان داد.
چهارمين دوره جشنواره فيلم خليج فارس شب چهارشنبه(31 فروردين) با تقديم جوايزي در حد نيم ميليون درهم (125 ميليون تومان) در دبي به كار خود پايان داد.
بنابر اين گزارش جشنواره فيلم خليج فارس داراي سه بخش مسابقه رسمي در «سينماي خليج فارس» با معرفي بهترين فيلمهاي مستند، بلند و كوتاه، «سينماي دانشجويي» براي فيلمهاي مستند و كوتاه و همچنين «مسابقه بينالملل» در حوزه فيلم كوتاه بود.
در مراسم پاياني اين جشنواره در بخش فيلم كوتاه بينالملل، جايزه اول به فيلم «دليل جنگ» اثر يرگوس زواس از يونان رسيد، جايزه دوم را فيلم «قانون اشيا» از اسپانيا دريافت كرد و جايزه سوم به فيلم ايراني «و ديگر هيچ ...» به كارگرداني «رقيه توكلي» از ايران رسيد.
فيلم كوتاه 9 دقيقهاي «و ديگر هيچ ...» با بازي «مرواريد ميرجليلي» و «هستي طباطبايي» و تصويربرداري «روزبه رايگا» به داستان مادربزرگ و نوه دخترش ميپردازد كه به او توصيه ميكند تا به زندگي با همسرش ادامه دهد.
بنا به گزارش پايگاه جشنواره فيلم خليج فارس، در بخش فيلمهاي مستند خليج فارس فيلم «كبوتر» به كارگرداني «نجوم الغانم» از امارات جايزه برتر را كسب كرد و فيلمهاي «كولا» به كارگرداني «يحيي حسنالعلاق» و «خداحافظ بابل» به كارگرداني «عامر علوان» هر دو از عراق مقام دوم و سوم را كسب كردند و جايزه كميته داوران به فيلم «انفال؛ تشعشاتي از زندگي و مرگ» اثر كارگرداني عراقي «مانو خليل» رسيد.
بنا بر اين گزارش همچنين دو جايزه بخش فيلم بلند داستاني خليج فارس نيز به ترتيب به فيلم «ترك بغداد» به كارگرداني «قتيبه الجنابي» كار مشترك عراق، آمريكا و امارات و «منطقه ترس» به كارگرداني «حسن عليمحمد» از عراق رسيد.
در مراسم اختتاميه اين جشنواره همچنين از عباس كيارستمي كه در اين دوره از جشنواره كارگاه ويژه فيلمسازي را براي كارگردانان و هنرمندان عرب برگزار كرده بود، تقدير به عمل آمد
چهارمين دوره جشنواره فيلم خليج فارس با حضور 153 فيلم از 31 كشور جهان و از جمله 14 فيلم ايراني از 14 تا 20 آوريل (25 تا 31 فروردين) برگزار شد.
نگاهي به دو فيلم چهارمين جشنواره فيلم خليج فارس
به گزارش فارس، دو فيلم «ترک بغداد» و «حاوي» از مهم ترين فيلمهاي حاضر در چهارمين جشنواره فيلم خليج فارس بود.
فيلم «ترک بغداد» به کارگرداني «قتيبه الجنابي» و بازيگري «صادق العطار» و «جاسم التميمي» داستان «صادق» عکاسي است که در دهه هشتاد قرن بيست در حزب بعث عراق به جايگاهي بالا ميرسد و ميتواند با ورود به مکانهاي ويژه از مراسم مختلف حزبي و همچنين شکنجه مخالفان صدام عکسبرداري کند.
البته فيلم بازگشتي به خاطرات «صادق» در هنگام فرار از عراق به سمت لندن است در حالي که داراي اسناد و عکسهاي مهمي از حوادث داخل عراق است که به عنوان بمبي عليه حزب بعث عمل خواهد کرد. اما نهايتا او به دست فردي عراقي در مرز لهستان کشته ميشود.
بنابر گزارش پايگاه الجزيره، فيلم که به صورت درام و داراي ريتمي تند است تماشاگر را با خود همراه ميکند تا با صادق که با بازي خوب بازيگر عراقي همذاتپنداري کند.
«قتيبه الجنابي» کارگردان، که اين فيلم اولين فيلم بلند سينمايي او محسوب ميشود پيش از اين سازنده مستندها و فيلمهاي کوتاه داستاني با نامهاي «زندگي بيجان»، «خبرنگار بغدادي» و «ضد گنو» بوده است.
فيلم ديگري که مورد توجه حاضران جشنواره فيلم خليج فارس قرار گرفت، فيلم «حاوي» به کارگرداني «ابراهيم البطوط» بود که به داستان مردم شهر اسکندريه مصر ميپردازد و داستان زندگي تعدادي از مردم اين شهر را که به دنبال مبارزه براي زندگي بهتري هستند را به تصوير ميکشد.
اين فيلم که در بخش «جشنواره جشنواره هاي» بيستو نهمين جشنواره فيلم فجر نيز حاضر بود و تاکنون در چندين جشنواره بينالمللي چون جشنواره روتردام، جشنواره والنسياي اسپانيا و جشنواره واشنگتن حاضر شده است و در برخي از اين جشنوارهها به جوايزي دست يافت.
اين فيلم که با بازي «محمود عبودوما»، «رينا عارف»، «هاني الدکاک» و برخي بازيگران تازه کار مصري توليد شده، 112 دقيقه است و داستان فردي به نام يوسف است است که پس از 5 سال از زندان انفرادي آزاد شده اما اسکندر با تمام تلاش خود نميتواند وي را 10 روز زنده نگهدارد.
سهشنبه 20 ارديبهشت 1390 - 8:58