گزارش
سيدرضا آباقي
اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي ضمن بازديد از سازمان دارالقرآن الكريم در نشستي مشترك با حضور رييس اين كميسيون و رييس سازمان تبليغات اسلامي به بررسي فعاليتها، دستاوردها و همچنين مسايل و مشكلات مربوط به بزرگترين سازمان قرآني كشور پرداختند.
به گزارش روابط عمومي سازمان تبليغات اسلامي، در آغاز اين نشست كه رييس و هيئت امناي سازمان دارالقرآن كريم نيز در آن حضور داشتند،حجت الاسلام اسماعيل فلاح معاون امور مجلس و استانهاي سازمان تبليغات اسلامي ضمن تقدير و تشكر از كميسيون فرهنگي مجلس به دليل توجه ويژه به مسايل قرآني و مساعدتهاي دايمي در اين زمينه، سازمان داراقرآن الكريم را با سابقهترين نهاد قرآني كشور دانست و با اشاره به حجم بسيار بالاي فعاليتهاي آموزشي اين سازمان، گفت: هم اكنون اين سازمان بيش از 400 پست سازماني كارشناسي قرآن در كشور ايجاد كرده است كه اين ميزان همواره در حال رشد است.
وي در بخش ديگري از سخنانش ابراز اميدواري كرد كه با همكاري كميسيون فرهنگي مجلس سير آموزش همگاني قرآن در كشور پيگيري و ساماندهي شود.
*در عرصه قرآني به دنبال رقابت نيستيم*
در ادامه اين نشست دكتر سيد مهدي خاموشي انجام فعاليتهاي قرآني را اولويت اول سازمان تبليغات اسلامي عنوان كرد و با اشاره به اساسنامه اين سازمان،گفت: احياي سامانه قرآني کشور توسط مقام معظم رهبري در سال 81 به سازمان تبليغات ابلاغ شده و در شرح وظايف اين سازمان احياي فعاليتهاي قرآني در عرصههاي آموزشي و تبليغ و ترويج از اولويت خاصي برخوردار است.
وي ادامه داد:فعاليت قرآني سازمان تبليغات اسلامي به دليل ارتباط دايمي اين سازمان با هيئات مذهبي و ساير تشكلهاي ديني و مدني از اهميت زيادي برخوردار است.
حجتالاسلام خاموشي چاپ قرآن را از حوزههاي سودآور نشر دانست و اظهار داشت: به همين دليل سازمان تبليغات اسلامي سعي ميكند بستر حضور انتشاراتيهاي مختلف مخصوصا بخش مردمي را به اين عرصه فراهم كند تا اين بخش به حاشيه رانده نشود.
وي با اشاره به اهميت تصحيح نسخ قرآني موجود در كشور و فعاليتهاي گسترده سازمان دارالقرآن كريم در زمينه تصحيح انواع نسخ قرآن، گفت:خانههاي قرآني و تشكلهاي قرآني زيادي به طور قانوني از سازمان دارالقرآن الكريم مجوز فعاليت گرفتهاند كه ضرورت دارد موانع فعاليت اين تشكلها مانند ساير تشكلهاي ديني برداشته شود.
خاموشي در بخش ديگر سخنانش به مشكلات و مسايل مربوط به فعاليتهاي قرآني دارالقرآن پرداخت و با انتقاد از بعضي موازيكاريها در اين زمينه، افزود: ما به هيج وجه در عرصه قرآني به دنبال رقابت نيستيم بلكه معتقديم هر دستگاهي كه ميتواند در اين عرصه بهتر و جامع تر كند وارد عمل شود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تاكيد بر اين كه ظرفيتهاي سازمان تبليغات اسلامي در زمينه فعاليتهاي قرآني نبايد مغفول واقع شود، توجه اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي را به دقت در اين زمينه جلب كرد و يادآور شد:در سازمان تبليغات اسلامي احياي كار قرآني به مفهوم فعاليت در قرآن همواره در اولويت قرار دارد.
*تصحيح 360 هزار جز قرآن كريم*
اين نشست با تشريح فعاليتهاي سالهاي اخير سازمان دارالقرآن الكريم توسط مهدي قره شيخ لو رييس اين سازمان ادامه پيدا كرد.
قره شيخ لو با اشاره به تصحبح 360 هزار جز قرآن در قالب 160 ميليون جلد قرآن كريم از سال 1364 تا كنون، افزود: در سالهاي اخير حدود 6 ميليون نفر در دورههاي مختلف آموزشي قرآن كريم شركت كرده اند. 55 هزار گواهي دوره تخصصي و 1332 مجوز موسسات قرآني صادر شده است. همچنين 1700 خانه قرآن در روستاها فعال شدهاند.
وي افزود: با تفاهمنامهاي كه با وزارت كشور داشتهايم مقرر شده است 15 هزار جلسه قرآني برگزار شود. همچنين در اين چند سال اخير حدود 12 هزار نفر مدرك حفظ قرآن از درجه 1 تا 5 گرفتهاند.
قره شيخ لو در ادامه به فعاليتهايي همچون تاسيس بانك جامع قرآني، تاسيس 17 كتابخانه تخصصي قرآن، آموزش مجازي قرآن و برگزاري هزاران محفل انس با قرآن در سطح كشور اشاره كرد.
عباس سليمي عضو هيئت امناي سازمان دارالقران الكريم نيز در اين نشست پيشنهادهاي اين سازمان را به اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس ارائه داد.
ضرورت تحقق مديريت واحد قرآني در كشور و تخصيص بودجه اي مستقل از سازمان تبليغات اسلامي مانند حوزه هنري توسط مجلس براي دارالقرآن از جمله مهترين اين پيشنهادها بود.
*قرآن كريم نرم افزار تمدن اسلامي است*
در ادامه اين نشست دكتر غلامعلي حداد عادل با بيان اين كه تلاش براي قرآني كردن جامعه هدف اسلامي انقلاب اسلامي بوده است، گفت: قرآن كريم نرم افزار تمدن اسلامي است. اين قرآن كريم است كه مي تواند يك جامعه را تبديل به جامعهاي اسلامي كند.تمدن اسلامي جزء با توجه به قرآن مهيا نخواهد شد.
رييس كميسيون فرهنگي مجلس با اشاره به اهميت شناساندن جايگاه قرآن به نسل آينده و همچنين لزوم نظم دادن به فعاليتهاي قرآني در كشور، تصريح كرد: جوانهاي ما بايد با قرآن انس بگيرند. نسل فعلي بايد بداند كه اهميت قرآن در صرف قرائت آن نيست و صوت و لحن دَري به عالم معاني عميق قرآن كريم است.
حدادعادل با بيان اينكه آموزش روخواني قرآن در همان سهسال اول ورود دانشآموز به مدرسه بايد تحقق يابد، تصريح كرد: گاهي شاهد آن هستيم كه برخي دانشجويان حتي در روخواني ساده قرآن دچار مشكل هستند. در حالي كه در گذشته آموزش روخواني قرآن در همان سنين كودكي و در محيط مكتبخانه حاصل ميشد.
اين نشست با اظهار نظرهاي بعضي از اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس همچون ستار هدايت خواه، فاطمه رهبر، حجت الاسلام سيد علي طاهري، حجت الاسلام سيد جلال يحيي زاده و... و بحث و گفت و گو در زمينه مباحث مطرح شده ادامه پيدا كرد.
اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در پايان اين نشست علاوه بر افتتاح رسمي كتابخانه تخصصي قرآن كريم از بخشهاي مختلف سازمان دارالقرآن الكريم بازديد كردند.
چهارشنبه 31 فروردين 1390 - 12:58