مقاله
روابط عمومي اداره كل تبليغات اسلامي استان هرمزگان
امروز و در آتيه نيز آنچه براي ملت ايران و مسلمانان جهان بايد مطرح باشد و اهميت آنرا در نظر گيرند، خنثي کردن تبليغات تفرقه افکن خانه بر انداز است. توصيه اينجانب به مسلمين و خصوص ايرانيان به ويژه در عصر حاضر آن است که در مقابل اين توطئهها عکس العمل نشان داده و به انسجام و وحدت خود به هر راه ممکن افزايش دهند و کفار و منافقان را مأيوس نمايند.»(1)
روند انقلاب اسلامي با آگاهي دقيق در ميان ملتهاي مسلمان به ويژه در کشورهاي اسلامي در حال طي کردن و يافتن جايگاه حقيقي خود است و با بر هم زدن معادلات سياسي، فرهنگي و... جهان بر سکوي رهبري و الگو دهي در سطح بين المللي قدرت و عظمت خود را به نمايش گذارده است. بنابراين شايسته و به جاست که هر سال در سالگرد وفات معمار کبير انقلاب، گوشه هايي از توصيههاي حکيمانه آن رهبر فرزانه براي همگان يادآوري شود. تا اينکه با الهام گرفتن از دور انديشي و توصيههاي ناب آن امام بزرگوار ياد و نام و حضور معنويش در ميان امت انقلابي و دوستداران حقيقت زنده بماند و چراغ راه آيندگان گردد.
بنابر تعريف و ارزيابي شخصيتهاي برجسته ايراني و خارجي امام امت بواسطه آثار و عملکرد بي نظيرش هميشه زنده تاريخ است. و از مردان تاريخ ساز جهان بشمار ميرود.
در همين راستا مقام معظم رهبري مدظله العالي فرمودند:
واقعاً امام انسان عجيبي بود. اصلاً پيدايش و وجود اين انسان با آن ابعاد، هيچ قابل تحليل نيست، جز اين که بگوييم تفضّل الهي بود. خداي متعال، براي اين که چرخش در تاريخ و در حرکت قافله عظيم بشري به وجود بياورد، دستي بايد از غيب ظاهر ميشد ؛ اين دست را ظاهر کرد. اگر کسي در ابعاد و شخصيّت و وجود امام (ره) درست دقت کند، حقيقتاً جز اين، هيچ توجيهي ندارد.(2) ملت ايران بايد بدانند که حفظ انقلاب و برپانگهداشتن پرچم عزت و شرف و ادامه راه پرافتخاري که مجاهدات اين ملت شريف در برابر ملتهاي جهان، مخصوصاً مسلمانان گشود و به عنوان تنها راه غلبه بر فشار و ظلم قلدران شناخته شد، و تنها باطل السحر توطئههاي دشمنان بر عليه انقلاب و جمهوري اسلامي، همانا حراست از اصول بنياني انقلاب و پاسداري از ارزشهاي انقلاب است. اين، آن نقطه روشني است که شعار ضديت با سلطه جهاني استکبار را عالمگير ساخته و ارکان نظام سلطه جهاني را متزلزل کرده است و همين است که از اين پس نيز ملت ايران را بر همه توطئههاي دشمنان فايق خواهد ساخت. و اين همان وصيت جاوداني است که امام راحل عظيم القدر (اعلي اللّه کلمته) در بيانيهها و اخيراً در وصيتنامه خود، همه ما را بدان توصيه فرموده است.(3) و حضرت آية اللّه العظمي مکارم شيرازي دام عزه شخصيت برجسته امام عزيز را اينگونه ارزيابي ميفرمايد: «چگونه ميتوان باور کرد مردي که مايه اين همه شور و حرکت و صاحب آن همه قدرت و عظمت بود اکنون در ميان ما نيست اما هرکجا قدم ميگذاريم، به هر ارگاني مراجعه ميکنيم، در هر اجتماعي وارد ميشويم و به هر نماز جمعهاي سر ميزنيم، حضور او را لمس ميکنيم. چگونه ميتوان کسي را که آثار وجودياش صحنههاي اجتماعي را پر کرده و در هر جا گام مينهيم با آثار تازهاي از او روبه رو ميشويم و کران تا کران عالم هنوز از او سخن ميگويند در صف مردگان دانست»(4) بنابر يک تعريف و تعبير ديگر از يکي از خواهران طلبه خارجي جاذبههاي معنوي امام بود که مردم را شيفته خود ميکرد و سبب ماندگاري نام و ياد ايشان شده است: «ترا چون شمع روشني ديديم که راه مسافرين شب تاريک را روشني ميبخشيد و تو را دريايي ديديم پاک و زلال پس در اعماق وجودت فرو رفتيم...ترا مردي استوار و ثابت قدم يافتيم چون کوه که طوفانها لرزشي بر اندام او وارد نميکرد...»(5)
آنچه در نوشتار حاضر در پيش روي شما قرار دارد نگاه عالمانه به توصيههاي حکيمانه و پدرانه رهبر کبير انقلاب اسلامي است که در قالب وصيتنامه الهي توشه راه آينده انقلاب اسلامي است. همانگونه که انبياء الهي جهت پايداري و ثبات جامعه دين و هدايت نسل آينده امت خود دستورات لازم را از جانب خداوند حکيم در ميان امت به يادگار ميگذارند، امام راحل نيز با پيروي از مکتب انبياء و ائمه طاهرين عليهم السلام با دورانديشي ويژه خويش توصيههاي خردمندانه و ارزشمندي را جهت استحکام پايههاي انقلاب اسلامي و تداوم راه انقلاب و رهنمود افراد و گروههاي مخالف نظام، به يادگار گذاشتهاند. سخن به حق گفتهايم اگر ادعا کنيم که آنچه سبب ماندگاري نام امام راحل شده است پيوند ايشان با انوار الهي بود و سخنانشان برگرفته از حقايق مسلم آسماني بود. آنجا که قرآن کريم ميفرمايد: «يا ايّها الّذين آمنوا اتّقوا اللّه و قولوا قولاً سديداً، يصلح لکم اعمالکم و يغفرلکم ذنوبکم و من يطع اللّه و رسوله فقد فاز فوزاً عظيماً»(6) هان اي کساني که ايمان آورديد از خدا پروا گيريد و سخني استوار بگوييد تا کارهايتان را برايتان به اصلاح آرد و از گناهانتان درگذرد ما و هرکه از خدا و پيامبرش فرمان برد به يقين کامياب گردد کاميابي بزرگ.
«سهل بن سعد ساعدي» ميگويد: هرگز نشد که رسول خدا (صلي اللّه عليه و آله و سلّم) يکبار بر اين منبر بنشيند و آيه «يا ايّها الذين آمنوا اتقوا اللّه.... را تلاوت نفرمايد.»(7) همان گونه که ذکر شد از آنجا که سخنان حکيمانه امام امت برگرفته از قرآن و عترت بود موجب ماندگاري و اثر بخش گرديد خود آن بزرگوار در ابتداء وصيتنامه تاريخي خود ابتدا سخن از وديعه الهي سخن به ميان آورده و امت انقلابي ايران را به پيوند محکم و دائمي و تمسّک به قرآن و عترت توصيه کردهاند و آنرا از افتخارات مسلمانان شمردند: «ما مفتخريم و ملت عزيز سرتا پا متعهد به اسلام و قرآن مفتخر است که پيرو مذهبي است که ميخواهد حقايق قرآني که سراسر آن از وحدت بين مسلمين بلکه بشريت دم ميزند.از مقبرهها و گورستانها نجات داده و به عنوان بزرگترين نسخه نجات دهنده بشر از جميع قيود که بر پاي و دست و قلب او پيچيده است و او را به سوي فنا ونيستي و بردگي و بندگي طاغوتيان ميکشاند، نجات دهد. ما مفتخريم که پيرو مذهبي هستيم که رسولخدا(ص) مؤسس آن به امر خداوند تعالي بوده و اميرالمؤمنين علي بن ابي طالب اين بنده رها شده از تمام قيود، مأمور رها کردن بشر از تمام اغلال و بردگيهاست.»(8) امام راحل همان گونه که قرآن کريم را مايه نجات مسلمانان ميدانند خودشان با تمسّک به قرآن کريم حرکت پيامبر گونه خود را از سال 1342 آغاز کرده و به ياري خداوند در سال 1357 به سرانجام رساندند و در اين حرکت مهم منتظر همراهي و يا تشويق ديگران نماندند که اين حرکت نيز برگرفته از قرآن کريم بود آنجا که ميفرمايد: «قل انّما اعظم بواحدةٍ ان تقوموا للّه مثني و فرادي ثم تتفکّروا ما بصاحبکم من جنّةٍ ان هو الّا نذير لکم بين يدي عذابٍ شديدٍ»(9) اي رسول ما، بگو به امت که من به يک سخن شما را پند ميدهم (که اگر بشنويد البته هدايت يابيد) و آن سخن اين است که شما خالص براي خدا دو نفر دو نفر باهم يا هر يک تنها در امر دينتان قيام کنيد و درباره من عقل و فکرت به کار بنديد تا به خوبي دريابيد که صاحب شما امت رسول خدا را جنون نيست (و صاحب عقل کامل است و اين نسبت از جهل و غرض است) او رسول خداست و از عذاب سخت روز قيامت که شما را در پيش است ميترساند.» هر آنچه امام امت در طول عمر با برکتشان انجام دادند همه طبق دستورات قرآني و براي خدا بود. و همين سبب ماندگار نام، ياد و انديشههاي ناب ايشان گرديد و اگر ايشان قدرتهاي استعماري غرب و شرق را خوار و حقير کردند و به آمريکا لقب شيطان دادند، آن نيز از قدرت کلام الهي بود. که ميفرمايد: «ولاتهنوا ولاتحزنوا و انتم الاعلون ان کنتم مؤمنين»(10) شما مسلمانان نه هرگز در کار دين سستي کنيد و نه از فوت غنيمت و متاع دنيا اندوهناک باشيد زيرا شما فاتح فيروزمندترين مردم و بلند مرتبهترين ملل دنيا هستيد اگر در ايمان ثابت و استوار باشيد.» امام خميني(ره) ثابت کردند که اگر طبق دستور قرآن عمل شود پيروزي قطعي است. جاي تأسف است که عدّهاي به هر دليل نميخواهند حقيقت را بپذيرند. به ويژه در عصر حاضر که فلسفه بسياري از آيات و روايات براي مردم روشن گرديده است چگونه عدّهاي با غرض ورزي يا از روي جهالت( مدرن) ميخواهند شواهد شفاف و مستدل قرآني را ناديده بگيرند. و در صدد اشکال تراشي و اظهار سخنان بي پايه و بي منطق گردند؟
آيا ميتوان به اينگونه افراد نام انسان دانشمند، فهيم، فرهيخته، متمدن نهاد؟!
اين گروه به اصطلاح روشنفکر چگونه ادعاي روشنفکري و... دارند در حاليکه فکرشان بقدري تاريک و بي فروغ است که حتي فرداي خود را نميتوانند مشاهده کنند و با سوء استفاده از رأفت اسلامي و آزادي قلم و بيان به دشمني با هم وطنان خود برميخيزند و جاده صاف کن اجانب ميگردند. و بهسان يهوديان و کفار صدر اسلام در صدد ضربه زدن به اسلام عالم گير هستند حال آنکه اسلام عزيز با تمام قدرت و عظمت در حال در نورديدن مرزهاي جغرافي و عقيدتي و پيش تازي به سوي افقهاي دور دست ميباشد و مسلمان شدن گروه کثيري در کشورهاي غربي شاهد اين ادعاست. امام امت اين گروه را اينگونه مورد خطاب قرار دادهاند: «گاهي ناشيانه و با صراحت به اينکه احکام اسلام که هزار و چهارصد سال قبل وضع شده است نميتواند در عصر حاضر کشورها را اداره کند يا آنکه اسلام يک دين ارتجاعي است و با هر نوآوري و مظاهر تمدن مخالف است...»(11) (را عنوان کرده و به اسلام ميتازند) اين گونه افراد چشمان بصيرتشان به روي حقايق بسته شده و اگر نه خورشيد نوراني و طلوع فجر را جز کوردلان همگان مشاهده مينمايند و از حرارت و نورانيت آن بهرهمند ميگردند. اينکه ملت مسلمان ايران در سايه پيروي از دستورات الهي در برابر طاغوت مسلح به انواع سلاحها و پشتياني ابرقدرتها، توانستند حاکميت دين را در ايران مستقر نمايند. کار صاحبان بصيرت بود. امام امت در فرازي از وصيتنامهشان چنين ميفرمايند: «اگر نبود دست تواناي خداوند (واعتصموا بحبل اللّه جميعاً و لا تفرّقوا...)(12) همگي به رشته دين خدا چنگ زده و به راههاي متفرق نرويد... (که مردم به ريسمان الهي چنگ زدند تا توانستند متحد و منسجم بر عليه طاغوت قيام کنند) امکان نداشت يک جمعيت سي و شش ميليون با آن تبليغات ضد اسلامي و ضد روحاني خصوص در اين صد سال اخير و با آن تفرقه افکنيهاي بي حساب قلم داران و... همه و همه براي کشيدن نسل جوان فعال به فساد و بي تفاوتي بدست شاه فاسد و پدر بي فرهنگش(بود ملت بتوانند بر آنها پيروز گردند) بنابراين شک نبايد کرد که انقلاب اسلامي ايران از همه انقلابها جداست.... »
اسلام و حکومت اسلامي پديده الهي است که با بکار بستن آن سعادت فرزندان خود را در دنيا و آخرت به بالاترين وجه تأمين ميکند و قدرت آن را دارد که قلم سرخ بر ستمگريها و چپاولگريها و فساد و تجاوزها بکشد و انسانها را به کمال مطلوب خود برساند.»(13) طبق آينده نگري امام راحل زمزمههايي که امروز در حال نواخته شدن است و قلمهاي ناتوان از قبول حقيقت و چهرههاي عنود خجالت زده که دست به دست هم داده و در صدد تضعيف قرآن و عترت برآمدهاند، کاري از پيش نخواهند برد. چرا که خداوند پشتوانه اين ملت و اين انقلاب اسلامي است و قرآن کريم مويّد آن: «کنتم خير امّةٍ اخرجت للناس تأمرون بالمعروف و تنهون عن المنکر...»(14) شما مسلمانان، نيکوترين امتي هستيد که بر آن قيام کردند که (براي اصلاح بشر) مردم را به نيکوکاري وادار کنند و از بدکاري باز دارند و ايمان بخدا آورند....
«لن يضّروکم الّا اذي و ان يقاتلوکم الادبار ثمّ لاينصرون»(15) هرگز (جهودان دشمنان اسلام) آسيب و زيان سخت به شما نتوانند رسانيد مگر آنکه از نکوهش و ياوه سرايي شما را اندکي بيازارند و اگر به کارزار شما آيند، از جنگ خواهند گريخت و از اين پس هيچ وقت منصور نخواهند بود.
عترت در انديشه امام امت
يکي ديگر از افتخارات و پشوانههاي انقلاب اسلامي از ديدگاه امام امت و باورهاي مردم ايمان به وجود مقدس ائمه اطهار عليهم السلام ميباشد. در اين راستا ميفرمايند: «ما مفتخريم که باقرالعلوم بالاترين شخصيت تاريخ است. و کسي جز خداي متعال و رسول(ص) و ائمه معصومين(ع) مقام او را درک نکرده و نتواند درک کرد، از ماست و ما مفتخريم که مذهب ما جعفري است که فقه ما که دريايي بي پايان است يکي از آثار اوست. ما مفتخريم که ائمه معصومين ما صلوت اللّه و سلامه عليهم در راه تعالي دين اسلام و در راه پياده کردن قرآن کريم که تشکيل حکومت عدل يکي از ابعاد آن است، در حبس و تبعيد بسر برده و عاقبت در راه براندازي حکومتهاي جائرانه و طاغوتيان زمان خود شهيد شدند و ما مفتخريم که ميخواهيم مقاصد قرآن و سنت را پياده کنيم. و اقشار مختلفه ملت ما در اين راه بزرگ سرنوشت ساز، سر از پا نشناخته جان، مال و عزيزان خود را نثار راه خدا ميکنند.»(16) در عصري که پيشرفت علم و تمدن بطور چشمگير خود را مديون اديان الهي و به ويژه دين مبين اسلام ميداند «جابربن حيان» را پدر علم شيمي ميخواند که وي يکي از شاگردان با لياقت مکتب «جعفر بن محمد» عليه السلام است. گروهي گمنام با جدا کردن راه خود از مکتب جعفري به کوته فکري خود صحه گذارده و خود را رسوا کردهاند. «نيکسون» رئيس جمهور اسبق آمريکا معتقد است: اروپا پاي خود را بر دوش اسلام گذاشته و خود را بالا کشيده است. امام بزرگوار در توصيه ماندگار خودشان خطاب به افراد بهانه جو...فرمودند: «اين جانب به جوانان چه دختران و چه پسراني که مورد بهره برداري منافقان و منحرفان فرصت طلب و سودجو واقع شدهاند، وصيت مينمايم که بي طرفانه و با فکر آزاد به قضاوت بنشينند و به تبليغات آنانکه ميخواهند جمهوري اسلامي ساقط شود و کيفيت عمل آنان و رفتارشان با تودههاي محروم و گروهها و دولتيها که از آنان پشتيباني کرده و ميکنند، و اخلاق و رفتارشان در بين خود و هوادارانشان و تغيير موضع هايشان در پيش آمدهاي مختلف را با دقت و بدون هواي نفس بررسي کنيد، و مطالعه کنيد، حالات آنانکه در جمهوري اسلامي بدست منافقان و... منحرفان شهيد شدند ارزيابي کنيد بين آنان و دشمنانشان، نوارهاي اين شهيدان تا حدي در دست، و نوارهاي مخالفان (هم) شايد در دست شما باشد ببينيد کدام دسته طرفدار محرومان و مظلومان جامعه هستند.»(17)
ايشان در فراز ديگر وصيتنامه با صراحت به جوانان ميفرمايند: «به مجرد آنکه فرد يا افرادي را ديدند که با گفتار و رفتار خود درصدد است بذر نفاق بين آنان افکند او را ارشاد و نصيحت کنند و اگر تأثير نکرد از او روگردان شوند و او رابه انزوا بکشانند و نگذارند توطئه ريشه دواند که سرچشمه را به آساني ميتوان گرفت و مخصوصاً در اساتيد کسي پيدا شد که ميخواهد انحراف ايجاد کند او را ارشاد و اگر نشد از خود و کلاس خود طرد کنند.»
لازم بذکر است افرادي که به مقام الهي ائمه طاهرين (ع) جسارت ميکنند به جاي اطاعت چشم و گوش بسته از ديگران، قدري پيرامون گفتهها و خواستههايشان تأمّل نموده و پاي مباحث و مناظرههاي علمي مستدل کارشناسان بنشينند. در اين صورت اگر اهل عناد نباشند حتماً در افکار و رفتار خود تجديد نظر خواهند کرد.
اينگونه افراد اگر اهل علم و آگاهي بوده باشند ميبايست از تاريخ هم آگاهي لازم را داشته باشند که در اين صورت خواهند ديد مخالفان اديان و ائمه معصومين در گذشته افراد بسيار قدرتمندتر از آنها بوده اما نتوانستهاند کاري از پيش ببرند و خود به دست تاريخ به فراموشي سپرده شدهاند. اما انوار الهي همچنان در حال درخشش و گسترش است.
امروز چهره الهي و نوراني ائمه طاهرين از مرزهاي اسلامي فراتر رفته و در ميان ملل و اقوام مختلف جايگاه خود را به نمايش گذاردهاند و نمونه بارزش رهبر هند «گاندي» است که به ملت خود توصيه کرده است که در زندگي خودشان از علي (ع) غافل نباشند و آزادگي امام حسين(ع) را سرلوحه راه خود قرار بدهند. به برکت اسلام و قرآن و رهبري ولايت مدارش، کشور ايران در عرصه بين الملل يکي از وزنههاي سياست گذاري و الگو دهي است بنابراين کساني که با نظام جمهوري اسلامي مخالفت مينمايند فرصت سوزي کرده و بر عليه خود دست به کار شدهاند.
امام راحل و دغدغه امنيت اجتماعي
از ديگر آرزوها و دغدغههاي امام راحل آسايش و امنيت اجتماعي ملت مسلمان به ويژه مردم مسلمان ايران ميباشد. و اين آرزو در سايه اجراي فريضه مهم امر به معروف و نهي از منکر برآورده شدني است. ايشان به دستور قرآن کريم به تنهايي امر به معروف را آغاز کرده و از سال 1342 در پي تحقق آن رنجها و مصائب را بر خود هموار کردند. در اين راستا از تنهايي خود و قدرت طاغوت نهراسيدند و به ياري خداوند بزرگ با حمايت ملت مسلمان سرانجام ثمره شيرين تلاش خود را چشيدند بنابراين براي زمان بعد از حيات خودشان نيز به مردم مسلمان توصيه کردند که براي احقاق حق و عدالت بکوشند: «و اما حکومت حق براي نفع مستضعفان و جلوگيري از ظلم و جور و اقامه عدالت اجتماعي همان است که سليمان بن داود و پيامبر عظيم الشأن و اوصياء بزرگوارش براي آن کوشش ميکردند. از بزرگترين واجبات و اقامه آن از والاترين عبادات است.»
با توجه به هشياري و دقت نظر امام عزيز در مورد اجراي فريضه امر به معروف و نهي از منکر که به طور طبيعي باب ميل عدّهاي نخواهد بود بنابراين با توسّل به بهانههاي گوناگون از جمله مطرح کردن نظريههاي روان شناسان غرب و شرق به قصد سنگ اندازي مانع بر سر راه اجراي امر به معروف و نهي از منکر قرار خواهند داد. لذا امام عزيز پيشاپيش فرمودهاند: «تقاضا اين است که قبل از آشنايي به مسائل با اشکال تراشي و انتقاد کوبنده و فحاشي برنخيزيد...شما اشکال تراشان بفکر بنشينيد که آيا بهتر نيست به جاي سرکوب به اصلاح و کمک بکوشيد... اين جانب هيچ گاه نگفته و نميگويم که امروز در اين جمهوري به اسلام بزرگ با همه ابعادش عمل ميشود و اشخاص از روي جهالت و عقده و بي انضباطي بر خلاف مقررات اسلام، عمل نميکند لکن عرض ميکنم که قوه مقننه و قضائيه و اجرائيه (پليس متعهد حافظ امنيت) با زحمات جان فرسا کوشش در اسلامي کردن اين کشور ميکنند و ملت دهها ميليوني نيز طرفدار و مددکار آنان هستند و اگر اين اقليت اشکال تراش و کارشکن به کمک بشتابند تحقق اين آمال آسانتر و سريعتر خواهد بود و اگر خداي نخواسته اينان به خود نيايند، چون توده ميليوني بيدار شده و متوجه به مسائل است. آمال انساني اسلامي بخواست خداوند متعال جامه عمل بطور چشم گير خواهد پوشيد و کجروان و اشکال تراشان در مقابل اين سيل خروشان نخواهند توانست مقاومت کنند. از آنجا که تاريخ استعمار نشان داده است تا کنون هيچگاه دول زور مدار خواهان سعادت و آرامش ملتها نبودهاند و گامي در جهت گشودن گره از مشکلات ملتها برنيامده و به آنها رحم نکردهاند و حتي با دوستان خود باخته خود نيز صادق نبودهاند و هرگاه براي عدّهاي از مخالفان رژيمها کاري انجام دادهاند به يقين در جهت منافع امپرياليستي خود بوده است به همين جهت امام امت همواره مردم به ويژه جوانان را از خوش خدمتيهاي اجانب برحذر ميداشتند و اين هشدار را در قالب وصيتنامه براي مردم به يادگار گذاشتهاند: «از جوانان، دختران و پسران ميخواهم که استقلال و آزادي و ارزشهاي انساني را ولو با تحمّل زحمت و رنج، فداي تجملات و عشرتها و بي بند و باريها و حضور در مراکز فحشاء که از طرف غرب و عمال بي وطن به شما عرضه ميشود، نکنند. که آنان آنچه تجربه نشان داده جز تباهي شما و اغفالتان از سرنوشت کشورتان و چاپيدن ذخاير شما و به بند استعمار و ننگ وابستگي کشيدنتان و مصرفي نمودن ملت و کشورتان به چيز ديگر فکر نميکنند و ميخواهند با اين وسايل (اسباب و ابزارهاي تجملي و سرگرم کننده) و امثال آنها شما را عقب مانده و به اصطلاح آنان نيمه وحشي نگهدارند. از توطئههاي بزرگ آنان چنانچه اشاره شد و کراراً تذکر دادهام بدست گرفتن مراکز تعليم و تربيت خصوصاً دانشگاه هاست که مقدرات کشورها در دست محصولات آنهاست.»(18) در سالهاي اخير شاهد نمايش فيلم و نوشتههاي توهينآميز به مقدسات در اين مراکز علمي هستيم و سازمان دهنده گان آنها به ظاهر افراد دانشجو و به نوعي روشنفکر هستند. بنابر فرموده امام راحل روش آنان (دشمنان اسلام و ايران) با روحانيون و مدارس علوم اسلامي فرق دارد..اما در دانشگاه نقشه آن است که جوانان را از فرهنگ و ادب و ارزشهاي خود منحرف کنند و به سوي شرق يا غرب بکشانند و دولتمردان را از بين اينان انتخاب و بر سرنوشت کشورها حکومت دهند تا به دست آنها هرچه ميخواهند انجام دهند.»
اين پيش گويي رهبر کبير انقلاب در سالهاي اخير به صورت کم رنگ خود را نمايان ساخت و موجب تنشهاي رواني در سطح جامعه گرديد و روند اصلاح و امنيت را به ميدان مسابقه سياسي، فرهنگي و...تبديل نمود و چنان به مخالفان و خودباختگان جرأت بخشيد که از اظهار نظرهاي خائنانه ابا نکردند تا آنجا پيش رفتند که تحت عنوان کارشناس بر خلاف نظر اسلام از نظريههاي «پوپري» حمايت کردند و با ايراد سنخنرانيها و نوشتهها جامعه را به سوي چالش و بحران فرهنگي پيش بردند. در حاليکه در سايه نظام جمهوري اسلامي ادامه تحصيل و اشتغال داشتند سنگ بيگانگان را به سينه زدند. در پايان با يک فراز ديگر از سخنان حکيمانه امام بزرگوار به روان پاکشان درود ميفرستيم: «نصيحت من مشفقانه به شما نوجوانان و جوانان داخل و خارج آن است که از اشتباه بر گرديد و با محرومين جامعه که با جان و دل به جمهوري اسلامي خدمت ميکنند متحد شويد و براي ايران مستقل و آزاد فعاليت نمائيد تا کشورتان و ملت از شر مخالفين نجات پيدا کند و همه با هم به زندگي شرافتمندانه ادامه دهيد تا چه وقت و براي چه گوش به فرمان اشخاص هستيد که جز به نفع شخص خود فکر نميکنند و در آغوش و پناه ابرقدرتها با ملت خود در ستيز هستند و شما را فداي مقاصد شوم و قدرتطلبي خويش مينمايند؟و...ميدانيد که شما قدرتي در مقابل سيل خروشان ملت نداريد و کارهايتان جز به ضرر خودتان و تباهي عمرتان نتيجهاي ندارد. من تکليف خود را که هدايت است ادا کردم و اميد است به اين نصيحت که پس از مرگ من به شما ميرسد و شائبه قدرتطلبي در آن نيست گوش فرا دهيد و خود را از عذاب اليم الهي نجات دهيد.»(19)
«پس علاج واقعه را قبل از وقوع بايد کرد و الّا کار از دست همه خارج خواهد شد و اين حقيقتي است که بعد از مشروطه لمس نمودهايد.»(20)
پينوشتها:
1. ابوالحسن شيرازي، حبيب اللّه، انقلاب اسلامي و ريشههاي آن.
2. مجموعه رهنمودهاي مقام معظم رهبري، (1/3/1369)
3. مجموعه رهنمودهاي مقام معظم رهبري، ج 4، ص 251، دهم خرداد 1369.
4. مرکز جهاني علوم اسلامي، معاونت فرهنگي تربيتي (خواهران) وصف خورشيد، ص 35 (از مقاله نگارنده) پدر مهربان و سخنان گهربار.
5. نامه جامعه سال اول شماره 9 خرداد 1384 ماه نامه فرهنگي اجتماعي (جامعه الزهرا) ص 66.
6. سوره احزاب، آيه 71 ـ 70.
7. جلال الدين فارسي، فلسفه انقلاب اسلامي، ص 310.
8. وصيتنامه، سابق، 75.
9. سوره سبا، آيه 46.
10. سوره آل عمران، آيه 138.
11. ريشههاي انقلاب سابق.
12. سوره آل عمران، آيه 103.
13. وصيتنامه، ريشههاي انقلاب سابق.
14. سوره آل عمران، آيه 110.
15. همان، آيه 111.
16. وصيتنامه سابق.
17. همان.
18. همان.
19. همان.
20. همان.
محمد شريف پور
چهارشنبه 20 بهمن 1389 - 13:45