پاي منبر معرفت
حجت الاسلام داود كميجاني
چنانکه اشاره شد، تشيع در طول تاريخ، با برپايي مراسم سوگواري حسيني، تلاش نموده تا به نفع مذهب اهل بيت(ع)، از اقشار عمومي جامعه، سربازگيري نموده و با تشکيل نوعي سازماندهي اجتماعي و تربيت سياسي در حين اين مراسم، پيروان جديدي براي خويش مهيا نمايد. لذا دعوت در اين مراسم عمومي بوده است و هر کس از هر قشري و گروه ميتوانسته در اين مراسم شرکت کند، حتي غير مسلمانان نيز اجارة حضور دارند. علماء شيعه، با باز نمودن درب اين مراسم به روي مؤمن و کافر، صالح و گناهکار، عالم و جاهل و...، اقدامات کارسازي در جهت جذب نيروهاي جديد و تقويت جامعه اسلامي شيعه نمودهاند.
وجود سنتهايي مانند برپايي اين مراسم در مکانهاي کاملاً عمومي، حتي در کوچه و بازار و اداي احترام به همة شرکت کنندگان و خيرمقدم گويي به همة عزاداران حسيني(ع)، پذيرايي نمودن و دادن وليمه و غذا به سوگواران، بکارگيري هنرهايي مانند نمايش و پرده خواني و...، همه و همه راهکارهايي ميباشند که براي تأمين همين هدف تدارک ديده شده است. لذا متوليان هيئات بايد با توجه به اين امر، ضمن پايبندي به سنتهاي حکيمانه گذشتهگان، تلاش کنند تا:
اولاً حداکثر جذابيت را در هيئت ايجاد کنند و با شيوههايي مانند سخنراني و تشريح تاريخ و بيان استدلالات کلامي برحقانيت شيعه، و يا انتشار جزوههاي آموزشي کوچک و برگزاري مسابقات ديني و...، اذهان حضار را به درک و فهم شيعه منور بسازند؛
ثانياً به تمامي سوگواران حسيني با هر مرام و مسلکي که داشته باشند و هر نوع لباس و قيافهاي که دارند احترام گذاشته در بين آنها تبعيضي قائل نشوند تا در جهت دستيابي به اين مهم، گام مؤثري بردارند.
سهشنبه 28 دی 1389 - 13:54