گزارش
ريحانه فتحي ثاني
رييس حوزه هنري وابسته به سازمان تبليغات اسلامي، با اشاره به دستاوردهاي انقلاب اسلامي، تحول در انسانها به واسطه اين انقلاب را مهمترين دستاورد قلمداد كرد و گفت: تحول در انسانها به عنوان فتح الفتوح انقلاب اسلامي است، هويتي كه مردم ايران، در دوران دفاع مقدس به نمايش گذاشت تا دنيا با انسان ديگري آشنا شود و به تعريف ديگري از ملت ايران دست يابد و بعد از انقلاب با خاطره نويسي زندگي اين انسانها روايت شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان تبليغات اسلامي، مومني افزود: اين کتاب در بردارنده روزهاي نخستين جنگ است و خاطرات مردمان گمنامي است که بيش از سي سال از آنها غفلت شده و بايد مردم ما با اين قهرمانان همچون شيخ شريف و شهيد امان اللهي آشنا شوند.
مرتضي سرهنگي؛ مدير دفتر ادبيات و هنر مقاومت حوزه هنري، هم درباره اهميت نگارش خاطرهنويسي گفت: عبارت «اگر مرگ نبود من چيزي را يادداشت نميکردم» سعي در بيان اهميت اين نگارشها دارد كه برابر زندگي است و براي همين سربازي که خاطرات زمان جنگش را مينويسد تا ابد بيست ساله ميماند.
وي افزود: خاطرات به ما زبان ميدهد تا درباره جنگ حرف بزنيم و خاطرات نبايد از ما قهر کند چرا که خاطرات شبيه خود ماست و بنابراين ما با خودمان نبايد قهر کنيم.
نويسنده كتاب «پارههايي از آنچه اتفاق افتاد» افزود: درست است که واقعيتهاي جنگ، واقعيتهاي فردي و عميق است اما دانستن آنها و خواندنشان براي مردم خوشايند است حال چرا مردم خاطرات جنگ را ميخوانند براي اينكه بدانند افراد ديگر در شرايط مشابه مانند جنگ چطور مشکلات را تحمل کردند.
سرهنگي افزود: بسياري از جنگها به خاطر مرزها اتفاق ميافتند، اما ادبيات آن به دليل انساني بودنش، بي مرز است. با اين وجود و در خوشبينانهترين شرايط 20 سال بيشتر براي گردآوري خاطرات جنگ فرصت نداريم. بنابراين زمان دزد خاطرات است و به زيان ما حركت ميكند.
اين نويسنده و روزنامه نگار گفت: اين بيست سال در تاريخنگاري يعني دو هفته، اينقدر زمان براي ما اندک است ضمن آنکه زمان دزد خاطرات است و اين زمان به زيان ما در حال گذر است. بنابراين امروز اگر ما تلاش کنيم اين قطعهها کوچک را گردآوري و کنار همديگر بگذاريم و تصويري از انقلاب و جنگ را زماني که جز نياکان محسوب خواهيم شد براي آيندگان و فرزندانمان باقي بگذاريم، کار کمي نکردهايم.
سرهنگي درباره ناگفتههاي اين كتاب گفت: در اين کتاب ما يک حاشيه ديگري هم روبرو هستيم که به اندازه خود متن کتاب مهم است و آن هم روبرو شدن عبدالرضا آلبوغبيش با علي سوراني، فرزند دريا قلي است که اين قطعه در هيچ کتاب ديگري مشاهده نشده است.
وي گفت: همه ما با دريا قلي ناجي آبادان آشنايي داريم و ميدانيم که اگر او نبود درست چهار روز بعد از اشغال خرمشهر يعني در روز هشتم آبان ماه، آبادان هم سقوط ميکرد و اين فوق العاده کار ما را مشکل ميکرد و به تعبيري ممکن بود عراقيها تا شيراز هم پيشروي کنند که دريا قلي خبر حمله عراقي را به ايرانيها رساند و باعث شد که آبادان سقوط نکند.
جواد کامور بخشايش نويسنده كتاب در ادامه اين مراسم، عنوان كرد: خاطرهنگاري به شيوهاي که در آن با بهرهگيري از قالب روايي - داستاني و ادبيات فاخر، حقايق دفاع مقدس به تصوير کشيده شود، مهمترين گونههاي ادبي در انتقال واقعيتهاي جنگ محسوب ميشود.
همچنين بخشايش درباره ويژگي نگارش اين کتاب، عنوان كرد: روايت خاطرات اين کتاب به شکل خطي نيست و سير يكنواختي را طي نميكند، بلكه مهندسي کتاب درست از لحظهاي که عبدالرضا آلبوغبيش بدست عراقيها ميافتد، شروع شده و بعد در حالي که بيهوش روي زمين ميافتد، خاطرات گذشته او در ذهنش مرور ميشود تا به هوش آمده و روايت خاطرات به شکل عادي ادامه مييابد.
عبدالرضا آلبوغبيش سخنران بعدي اين مراسم با اشاره شهدايي همچون شيخ شريف، حسن آقارب پرست، محمود امان اللهي و سيد مجتبي هاشمي گفت: من تا كنون افتخار آشنايي و مجاورت با مجاهدين في سبيل الله را داشتم، کساني که در ميادين نبرد هيچ گاه اسرا را مورد آزار قرار نميداند و در برابر ظلم عراقي با آنها با مهرباني رفتار ميکردند.
رضا سوراني فرزند درياقلي ناجي آبادان که در آن زمان بيش از هشت سال نداشت، به همراه پدر از سوي عبدالرضا آلبوغبيش و همسرش نجات يافت و در پايان اين مراسم خاطراتي از همراهي با پدرش و چگونگي به شهادت رسيدن او بيان کرد. توران جوکار؛ همسر آلبوغبيش نيز از آن روزها براي حاضرين خاطراتي را عنوان كرد.
كتاب «جاي امن گلولهها» در برگيرنده خاطرات عبدالرضا آلبوغبيش است كه در 34 روز اول دفاع مقدس و در مقاومت شهر خرمشهر نقش بارزي داشته است.
گفتني است، انتشارات سوره مهر وابسته به سازمان تليغات اسلامي اين اثر توليد شده در دفتر ادبيات و هنر مقاومت حوزه هنري را در قطع رقعي و 280 صفحه، با شمارگان 2500 نسخه و بهاي 45 هزار ريال در هفته دفاع مقدس روانه بازار نشركتاب کرده است.
يكشنبه 2 آبان 1389 - 14:46