گزارش
بابك راكخواه
مؤسسه فرهنگي و اطلاعرساني تبيان يكي از زيرمجموعههاي وابسته به سازمان تبليغات اسلامي است كه با عنايت به رهنمودهاي مقام معظم رهبري درباره جنبش نرمافزاري و لزوم بهرهمندي از فناوريهاي جديد و استفاده بهينه از تكنولوژي روز دنيا در زمينه فناوري اطلاعات، طي يك هدفگذاري بلند مدت و با سرلوحه قراردادن اين فرمايشات، از سال 1380 آغاز به كار كرده و امروز توانسته است به جايگاه ويژهاي در بين مؤسسات فرهنگي و قرآني دست يابد.
بهگزارش روابط عمومي سازمان تبليغات اسلامي، مؤسسه فرهنگي و اطلاعرساني تبيان به مناسبت ميلاد حضرت امام حسن مجتبي(ع) چهار مورد از فعاليتها و خدمات جديد تبيان را كه شامل پورتال ملي مساجد، شبكه تخصصي قرآن، شبكه اختصاصي كودك و كنسرسيوم مؤسسات قرآني است، طي يك نشست خبري معرفي و رونمايي كرد.
در ابتداي اين نشست، مديرعامل موسسه تبيان در سخنان خود با اشاره به اينكه محور فعاليتهاي تبيان در سه بخش محتوايي، تعامل باكاربران و زير ساختهاي فني تعريف شده است، گفت: در محور اول فعاليتهاي ما توليد محصولاتي در زمينه قرآن، انقلاب اسلامي و دفاع مقدس در دستور كار قرار دارد.
عليرضا طالبپور افزود: سايت تبيان نيز از لحاظ محتواي غني و فرهنگي در بخش تخصصي و عمومي اولين سايت كشور است و ما سعي كرديم با استفاده از سياست خريد محتوا و نيز توليد آن جزء بزرگترين سايتهاي توليدكننده محتوا باشيم.
وي تعامل با كاربران را محور دوم فعاليتهاي مؤسسه برشمرد و تصريح كرد: در اين سايت براي عضويت كابران انديشيده شده و هم اكنون بيش از 500 هزار عضو در ردههاي مختلف سني داريم و بيش از 400 هزار بازديد در روز از سايت ثبت شده كه در نوع خود قابل توجه است.
مدير موسسه تبيان بر تهيه زيرساختهاي فني به عنوان محور سوم فعاليتهاي تبيان تاكيد كرد و گفت: در راستاي رهنمودهاي مقام معظم رهبري مركزي در سال گذشته راهاندازي شد و با اين مركز حلقه فعاليتهاي تبيان تكميل شد و سه محور محتوا، كاربر و زيرساخت حلقه فعاليتهاي تبيان را كامل كرد.
طالبپور اضافه كرد: فراهم كردن اين زيرساخت قدرت خروجي قوي را براي تبيان فراهم كرد و در اين راستا شبكه اختصاصي كودك، شبكه تخصصي قرآن و پورتال مساجد را راهاندازي كرديم.
سپس، معاون فني و زيرساخت تبيان در اين نشست به ارائه سخناني درباره طرح پورتال ملي مساجد پرداخت و گفت: تبيان در راستاي حمايت از فعاليتهاي مساجد و حضور جوانان و نوجوانان در مساجد و در پايگاههاي فرهنگي، پورتال ملي مساجد را راهاندازي كرده است.
سيد حيدر مرتضوي ادامه داد: حدود 1150 مسجد در كل كشور به اين شبكه يكپارچه متصل هستند كه جوانان و علاقهمندان ميتوانند به طور رايگان از پايگاههاي فرهنگي مساجد استفاده كنند.
وي اضافه كرد: همچنين سايتهاي اينترنتي مساجد نيز راهاندازي شده كه توسط خود جوانان حاضر در اين مساجد اداره ميشود و اين سايتها از قابليتهاي فني بالايي برخوردار هستند.
مرتضوي با بيان اينكه نرمافزار كتابداري به طور رايگان در پورتال مساجد قرار گرفته است، افزود: اين نرمافزار گنجينه ارزشمندي از اطلاعات را در اختيار كاربران قرار داده است.
معاون فني و زيرساخت تبيان افزود: نمايه زني در كتابهاي موجود در اين نرمافزار موجب شده تا كاربران به مجموعه گستردهاي از اطلاعات دسترسي داشته باشند. وي در پايان اهداف اجراي اين طرح را برشمرد و افزود: حمايت از مساجد به عنوان پايگاههاي فرهنگي يكي از اهداف ما در اين طرح بوده و اميدواريم كه علاقهمندان با استفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات بتوانند از اين خدمات استفاده كنند.
بعد از صحبتهاي مدير عامل و معاون فني و زير ساخت موسسه فرهنگي و اطلاع رساني تبيان، همه منتظر توضيحات و رونمايي مديران پروژههاي شبكه تخصصي كودك و قرآن بودند. سپس نوبت به مدير پروژه شبكه تخصصي قرآن رسيد كه در ادامه صحبتهاي وي را ميخوانيم.
ابوالقاسم شكوري، مدير پروژه تخصصي قرآن نيز توضيحاتي را درباره اين طرح ارائه كرد و گفت: اين شبكه همزمان با نمايشگاه قرآن جوانه زد و خوشحاليم كه اين اتفاق در زماني رخ ميدهد كه فصل بهار قرآن است.
وي ادامه داد: تبيان به عنوان پرچمدار حركتهاي فرهنگي در فضاي سايبر با راهاندازي شبكه تخصصي قرآن سيستم جامع و كم هزينه اي را براي دسترسي به اطلاعات براي كاربران فراهم كرده است.
مدير پروژه اضافه كرد: ما با استفاده از ظرفيتهاي شبكه ملي تبيان پايگاههاي اينترنتي فعال در اين زمينه را شناسايي كرديم و همه را طبقه بندي كرده و روي اينترانت ملي تبيان ارائه كرديم. به اين ترتيب فهرست جامعي از پايگاههاي اينترنتي معرفي ميشوند كه از طريق تلفن قابل استفاده هستند.
شكوري متذكر شد: از طرف ديگر خانوادهها و مراكزي كه دغدغه توليد محتواي سالم دارند با اطمينان خاطر ميتوانند اجازه ورود فرزندان خود را به اين فضا بدهند.
وي تاكيد كرد: همچنين با استفاده از اين سيستم امكان ثبت پايگاههاي اينترنتي قرآني براي قرآن دوستان فراهم شده و با اين شبكه امكان همافزايي و ديده شدن براي همگان وجود دارد.
مدير پروژه شبكه تخصصي كودك در پايان از موسسات قرآني كه خدمات قابل عرضه در فضاي سايبر دارند براي ثبت پايگاه خود در اين شبكه دعوت كرد.
در پايان اين نشست خبري موسي سلطاني، مدير پروژه شبکه مجازي کودک در مراسم رونمايي از اين پروژه در هجدهمين نمايشگاه قرآن کريم گفت: موسسه تبيان براي اولين بار در خاورميانه طرح شبکه مجازي کودک را اجرا کرده است تا خانواده ها و مدارس کمتر درباره نحوه استفاده فرزندانشان از اينترنت دغدغه داشته باشند.
وي اظهار کرد: محتواي طرح شبکه مجازي کودک در ۴ گروه سني زير ۵ سال، ۶ تا ۹ سال، ۱۰ تا ۱۴ سال و ۱۵ تا ۱۸ سال دسته بندي شده است و علاقه مندان در همه نقاط کشور مي توانند با مراجعه به نشاني اينترنتي www.tkvl.ir به صورت رايگان فرزندان خود را در اين شبکه ثبت نام کنند.
سلطاني از راه اندازي اتاق فکر کودک براي اولين بار خبر داد و بيان کرد: شبکه مجازي کودک با زير ساخت هاي فکري غني بستر امني براي خانواده ها و متوليان امر کودک است که با حضور کارشناسان کودک و نوجوان، اتاق فکر کودک نيز در اين شبکه تشکيل شده است.
وي استاندارد سازي محتواي فارسي و ايجاد استاندارد هاي مورد نياز براي توليد محتوا براي کودکان را از اهداف تشکيل اتاق فکر کودک در اين شبکه دانست و درباره ديگر امکانات اين شبکه خاطرنشان کرد: دسترسي به جستجوي هدفمند و گسترش تعامل والدين و مربيان با فرزندان از مزاياي شبکه تخصصي کودک است. اين شبکه بچه ها را به سمت يادگيري سوق داده و سطح آگاهي خانواده ها را افزايش مي دهد.
مدير پروژه شبکه مجازي کودک درباره برنامه هاي اين شبکه در ماه مبارک رمضان بيان کرد: مسابقه نقاشي مفهوم گرايي قرآن در سايت تبيان برگزار مي شود. در اين مسابقه ۵۰ آيه از داستان پيامبران به بچه ها معرفي مي شود تا پس از مطالعه آن، تصوير ذهني خود را نقاشي کنند. به بهترين نقاشي ها بعد از نمايشگاه قرآن هدايايي اهدا مي شود.
سلطاني خاطر نشان کرد: مسابقه مجازي ديگري نيز با عنوان مسابقه فرزند از نگاه قرآن براي مربيان و اوليا در سايت تبيان طراحي شده است که علاقه مندان با مراجعه به سايت مي توانند به ۳۰ سوال مربوط به مباحث مرتبط با حوزه فرزندان پاسخ دهند و در مسابقه شرکت کنند.
در پايان نشست خبري رونمايي از فناوريهاي جديد موسسه فرهنگي و اطلاع رساني تبيان مدير عامل موسسه، مديران پروژهها، خبرنگاران و عكاسان از غرفه فروش نرمافزار و محصولات ديجيتال اين موسسه در هجدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم كه در مصلاي امام خميني(ره) در حال برگزاري است بازديد كردند.
گفتني است، اين مراسم چهارشنبه، 3 شهريورماه، در مصلاي امام خميني(ره) با حضور عليرضا طالبپور مدير عامل موسسه تبيان و جمع ديگري از مسئولان اين مركز برگزار شد.
چهارشنبه 17 شهريور 1389 - 10:35