گزارش
ريحانه فتحي ثاني
رئيس سازمان تبليغات اسلامي سهم بودجه فرهنگي كشور را در سال همت مضاعف،كار مضاعف، بهدنبال سخن صريح مقام معظم رهبري در ديدار خود با هيئت دولت درباره افزايش سهم بودجه فرهنگ، 15 هزار ميليارد ريال، اعلام كرد.
به گزارش روابط عمومي سازمان تبليغات اسلامي، حجت الاسلام والمسلمين سيد مهدي خاموشي همزمان با سومين سفر هيأت دولت به آذربايجان غربي در جمع اهالي علم و دين و پرسنل اداره كل تبليغات اسلامي آذربايجان غربي، گفت: ادارات كل تبليغات اسلامي استانها بايد بر اساس بودجه اختصاصي ضمن ارتقاي سطح كيفي برنامههاي فرهنگي و مذهبي بر افزايش كمي برنامهها هم همت بگمارند.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي كه پيش از اين به کارشناسان سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور اعلام کرده بود که ميزان بودجه بايد افزايش منطقي پيدا کند، زيرا سازمان تبليغات اسلامي داراي 400 شعبه توسعه يافته در کشور است که متولي اجراي برنامههاي ديني هستند، گفت: ما با اين پيش فرض فعاليتهاي خود را انجام ميدهيم كه تنها نهادي در كشور هستيم كه فعاليت فرهنگي انجام ميدهيم.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي، در ادامه با اشاره به ناتوي فرهنگي غرب عليه ايران، اظهار كرد: سازمان تبليغات اسلامي براي مقابله با جبهه دشمنان انقلاب اسلامي شكل يافته و مسوول تبليغ فرهنگ ديني در كشور است و به مدد فيض الهي تاكنون توانسته در عرصههاي مختلفي همچون ارتباطات، رسانه، گفتمان، تحقيقات و فضاهاي معنوي هيات و حوزههاي علميه وارد شود و با ناتوي فرهنگي غرب مقابله كند.
حجت الاسلام و المسلمين خاموشي، مقابله با تهاجم فرهنگي را وظيفهي بخشهاي مختلف سازمان خواند و گفت: اين سازمان براي مقابله با تهاجمفرهنگي در عرصههاي مختلف، درحوزه مديريت كلان فرهنگي كشور فعال بوده و هست.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، عنوان كرد: استفاده از فناوريهاي پيشرفته در تبادل اطلاعات از سوي ايران، موازنه تهاجم فرهنگي غرب را برهم ميزند و بر راه ناتوي فرهنگي غرب عليه ايران سدي استوار ميزند.
دكتر خاموشي ضمن اشاره به نقش آگاهي مردم با محيطهاي فرهنگي دشمنان در پسزني و بياعتنايي به ارزشهاي فرهنگي آنان، گفت: اكنون روشهاي تبليغات سنتي ما از سوي غربيها مورد تهاجم قرار گرفته است؛ و آنها به دنبال تضييع حق و حقوق جمهوري اسلامي ايران در اين بخش هستند.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي لزوم بهكارگيري تبليغات در كشور را مهم دانست و بيان كرد: با تبليغات شايسته بايد مردم را به عدم تبعيت از مسايل فرهنگي وارده از مرزهاي كشورمان ترغيب كنيم.
وي در ادامه رهبر معظم انقلاب را فرمانده فرهنگي كشور خواند و گفت: گوش سپردن به ايشان در زمينههاي مختلف امري واجب است و در راه مبارزه با تهاجم فرهنگي و توطئههاي دشمنان هم بايد هميشه گوش به فرمان ايشان باشيم.
اين فعال فرهنگ ديني، با اشاره به اينكه سازمان تبليغات اسلامي باحضور در شوراهاي مختلف فرهنگي همواره در مراحل مختلف سياستگذاريها، تهيه آييننامهها و سپس اجراي سياستهاي در نظر گرفته شده در زمينههاي مختلف مقابله با تهاجم فرهنگي فعال است، گفت: اجراي برنامهها در سازمان و ادارات كل تابعه بايد بر اساس اساسنامه سازمان اجرا شود و استانها نيز در اين راستا بايد خلاهاي اجرايي آنها را به ستاد مركزي اطلاع رساني كنند.
رييس سازمان تبليغات اسلامي، با بيان اينكه ما بايد فعاليت هاي فرهنگي خود را افزايش دهيم، عنوان كرد: تشكيل هيئات مذهبي در مدارس و دانشگاهها ميتواند توطئههاي دشمنان را در اين مجموعههاي موثر علمي خنثي ساخته و از نفوذ تهاجم فرهنگي در اين مجموعهها جلوگيري كند.
وي با اشاره به لزوم آموزش فهم دين و شيوههاي آن در حوزههاي مربوطه، گفت: ما آموزش فهم دين و شيوههاي آن در برخي از حوزهها را بايد از دبيرستان شروع كنيم و به حوزههاي ديگر برسيم تا دانشآموختگان داراي ذخاير ارزشمند مربوطه شوند.
اين عضو شوراي عالي فرهنگي درباره معارف اسلامي، عنوان كرد: به اعتقاد ما معارف اسلامي آمده است گامهاي اوليه فهم دين را بردارد و براي رسيدن بهاين هدف بايد فهم ادبيات و متن عرب، اصول اعتقادي، تاريخ اسلام، اخلاقيات و فلسفه و كلام اسلامي را فرا گرفت و فرا داد.
وي افزود: اين ضرورت با شناسنامه انقلاب اسلامي عجين شده است و انقلاب اسلامي بايد اهتمام بيشتر از پيش بهرشته معارف اسلامي داشته باشد.
رييس سازمان تبليغات اسلامي در پايان، اظهار كرد: رشتههاي اسلامي و انساني در سبد مزيتهاي استراتژيك ما نهفته است، زيرا اگر كارشناسان اين حوزه بخواهند در جهان اسلام صحبتي داشته باشند، بايد فهم دين را بهخوبي آموخته باشند.
حجت الاسلام سيد مهدي خاموشي، رئيس سازمان تبليغات اسلامي در گفت وگو با خبرنگارموج، در خصوص ميزان اعتبارات اظهار کرد: ما به کارشناسان سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور اعلام کرده ايم که ميزان بودجه بايد افزايش منطقي پيدا کند، زيرا سازمان تبليغات اسلامي داراي 400 شعبه توسعه يافته در کشور است که متولي اجراي برنامه هاي ديني هستند.
وي افزود: اگر نظم منطقي در تقسيم منابع صورت گيرد و اعتبارات را با انجام تحقيقات در اختيار نهادها بگذارند، مي توانيم شاهد کيفيت هر چه بهتر برنامه هاي اجرايي باشيم.
حجت الاسلام خاموشي تصريح کرد: به دليل انجام کارها و برنامه هاي حجيم، سازمان تبليغات و حوزه هنري به بيش از 100 ميليارد تومان بودجه نياز دارد.
بودجه امسال در سال 88 ، 30 ميليارد تومان بود و بودجه پيشنهادي ما براي سال آينده دو برابر اين مبلغ، يعني بيش از 60 ميليارد تومان براي سازمان تبليغات اسلامي و بيش از 40 ميليارد تومان براي حوزه هنري است.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي در پايان خاطر نشان کرد: بخشي از مشکلات فرهنگي کشور مربوط به اعتبارات مي شود اما رفع تمامي مشکلات، تنها به منابع بر نمي گردد، بلکه بايد با بررسي مديريت هاي منطقي، نظام مهندسي فرهنگ، پيوست هاي فرهنگي، حوزه هاي تاثيرگذار برحوزه فرهنگ و... مشکلات را به درستي ريشه يابي کنيم.
چهارشنبه 1 ارديبهشت 1389 - 9:2