گزارش
حسين آرياني
«گزارش از نشست رسانهاي مديرعامل خانه سينما»
مديرعامل خانه سينما در نخستين نشست رسانهاي سال جديد خود به نبود تعامل بين خانه سينما و معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، افزايش قيمت بليت، كمبود بودجه آن نهاد صنفي، اختلافات تهيهكنندگان و... پرداخت و فرهاد توحيدي را به عنوان دبير چهاردهمين جشن سينما معرفي كرد.
به گزارش مهر، نشست مطبوعاتي هيأت مديريه خانه سينما صبح دوشنبه 23 فروردين با حضور محمدمهدي عسگرپور مديرعامل، امين تارخ سخنگو و فرهاد توحيدي نايب رئيس برگزار شد.
محمدمهدي عسگرپور در پاسخ به سؤالي در ارتباط با حضور نماينده خانه سينما در شوراي پروانه ساخت، با توجه به سير نزولي اين مجوزها عنوان كرد: ما در اين ارتباط پيگيريهاي خود را انجام دادهايم ولي ارتباط بين مجامع حاكميتي و صنفي سيما به گونهاي مبهم است كه ما به مسئولين معاونت سينمايي عنوان كرديم اشكالي ندارد اگر شما خودتان ميخواهيد پروانه ساخت، پروانه نمايش، اكران و يا تمام پروسههاي توليد را در دست بگيرد اما قطعاً بايد براي اين كار، ساز و كار قانوني داشته باشيد.
وي تأكيد كرد: اگر ميخواهيد اين شرايط را ادامه دهيد در همان هيأت وزيران ملغي شدن حضور نماينده خانه سينما را تصويب كنيد. بهتر است به يك جمعبندي برسيد و اين را اعلام كنيد. در هر صورت اين شيوهاي كه در پيش گرفتهاند بزرگمنشانه نيست.
مديرعامل خانه سينما در پاسخ به سؤال ديگري درباره تعامل خانه سينما و معاونت سينمايي و پايان كشمكشهاي اين دو نهاد گفت: درست است ما در جشنواره فيلم فجر همراه دوستان معاونت سينمايي در يك ميز كنار هم نشستيم اما تعاملي صورت نگرفت و شايد بعدها اين اتفاق بيفتد. قدر اين كشمكشها را بدانيم شايد به نسل بعد و آينده كمك كند.
«قيمتگذاري بليط سينما»
عسگرپور همچنين درباره افزايش قيمت بليتها كه توسط شوراي صنفي نمايش پايان سال گذشته تصويب شده دارد و بايد حمايتهاي دولتي در حوزه اكران و پخش فيلمها صورت گيرد. چند پارامتر مشخص را عنوان كنند تا اين مسير از آن طريق قابل حل شود و اين فاصله پوشش پيدا كند. در كشورهاي ديگر هم دولتها فاصله بين قيمت بليطها و ورود آثار به شبكه نمايش خانگي را با حمايتهايي پر ميكنند.
«درباره شوراي عالي سينما»
وي درباره شوراي عالي سينما و اعلام آن از طرف معاونت سينمايي افزود: من اطلاعات زيادي در اين باره ندارم، فقط خبر آن را خواندهام و ميدانم چنين موضوعي مطرح شده است. در اين ارتباط و تعامل با ما هيچ تماس گرفته نشده است. بايد ابتدا شكل و شمايل آن معلوم شود تا درباره آن قضاوت كنيم. عسگرپور درباره بودجه خانه سينما عنوان كرد: 34 درصد از بودجه ما در سال گذشته حذف شده است. بودجهاي كه براي ما در نظر گرفتهاند به اندازه بودجه ساخت يك تا يك و نيم فيلم سينمايي است. در صورتي كه همين نهاد بايد به فكر قشر آسيبپذير سينما نيز باشد و از آنها حمايت مالي كند.
«رسيدگي به مشكلات هنرمندان»
مديرعامل خانه سينما با اشاره به مشكلات معيشتي هنرمندان، يكي از برنامههاي اين شكل صنفي را تلاش براي حل اين مسائل دانست. وي گفت: بخش عمده فعاليتهاي ما در خانه سينما در حوزه رفاه و تأمين اجتماعي بود. ترجيح داديم سيزدهمين جشن خانه سينما را به شكل يك نكوداشت و با گراميداشت روز ملي سينما برگزار كنيم. براي سال 89 نيز بخش عمده فعاليتهاي ما حول محول رفاه و تأمين اجتماعي است. با تمام اين اوصاف ما تمام مجموعه فعاليتهايمان را به سمتي برديم كه مشكل بيمه بيكاري را حل كنيم و در ادامه اين مسير همه اعضاي اصناف سينمايي را بيمه تكميلي كنيم. عسگرپور افزود: بعد از گذشت 30 سال از انقلاب اسلامي ما همچنان درگير معادلات زندگي هنرمنداني هستيم كه دوران كهولت خود را ميگذرانند و يا به رحمت خدا رفتهاند. در صورتي كه براي بعضي مراسم، همين افراد هميشه زينت هستند، پس بايد براي رفاع حال آنان و خانوادههايشان فعاليتهاي ويژهاي صورت گيرد. ما بحث بيكاري را حدود 2 تا 3 سال به طور جدي مطرح كرديم و حتي در ديدار رئيس جمهور با كارگردانان نيز اين موضوع را عنوان كرده و درخواست كرديم از صندوق بيمه بيكاري منابع آن تأمين شود كه نشد.
«جشن خانه سينما»
فرهاد توحيدي دبير چهاردهمين جشن خانه سينما نيز در ادامه عنوان كرد: قصد داريم جشن چهاردهم را با قدرت بيشتري برگزار كنيم. خيلي مايل نيستيم مقررات تغيير كند و دنبال يك مركز مستقل براي برگزاري جشن خانه سينما هستيم. به همين دليل از همان آييننامه سال گذشته استفاده ميكنيم. البته آييننامهاي كه دوستان در مجمع عمومي تدوين آن را انجام دادند تا به يك نهاد دائمي تبديل شود تاكنون پيشرفتهاي خوبي كرده، كار تدوين آن تمام شده و مقدمات آن نيز فراهم شده است.
وي افزود: نمايشگاه توانمنديهاي سينما كه سال گذشته قرار بود با جشن سيزدهم برگزار شود امسال با دغدغه كمتري برپا خواهد شد و مذاكره با اسپانسرهاي مالي جشن نيز آغاز شده است.
وي ادامه داد: حدود 10 ماهي است كه در خانه سينما تصميم داريم بانك فيلمنامه را به بانك آثار تبديل كنيم. با نهايي شدن اساسنامه بانك آثار و تصويب آن قطعاً اين موضوع امسال انجام خواهد شد. اين بانك براي مابقي اصناف همچون طراحان صحنه و لباس نيز ميتواند تشكيل شود.
سهشنبه 31 فروردين 1389 - 12:49