گزارش
روابط عمومي اداره كل تبليغات اسلامي استان كردستان
همايش بينالمللي مناديان وحدت با حضور 10 مهمان خارج از كشور در مجتمع فرهنگي هنري فجر سنندج آغاز شد.
به گزارش روابط عمومي اداره كل تبليغات اسلامي كردستان، مديركل تبليغات اسلامي استان كردستان نهم اسفند ماه در اين همايش با اشاره به اهميت وحدت و انسجام در جامعه ديني و اسلامي اين مهم را عامل پيروزي و بقاي امت اسلامي عنوان كرد.
حجتالاسلام مسعود صفيياري اظهارداشت: با توجه به سفر مقام معظم رهبري(مدظلهالعالي) به كردستان در ارديبهشت ماه سالجاري اين همايش حركت موثري براي عملياتي كردن فرمايشات معظمله و تقويت فضاي ديني و فرهنگي بين علما و روحانيون به شمار ميرود.
وي با اشاره به اينكه اين همايش در دو بخش صبح و بعدازظهر برگزار ميشود، تصريح كرد: برنامههاي صبح شامل سخنراني، نماينده مردم كردستان در مجلس خبرگان رهبري، استاندار كردستان و ارائه مقاله ويژه از آقاي خليل اويچ رئيس انجمن دوستي ايران و سروستان است.
حجتالاسلام صفيياري اذعان داشت: برنامههاي بعدازظهر نيز شامل سخنراني مدير مركز بزرگ اسلامي غرب كشور و قرائت پنج مقاله برتر همايش توسط صاحبان مقاله از 80 مقاله ارسالي به دبيرخانه و تجليل و اهداي جوايز به 15 نفر از نويسندگان برتر مقالات و چهرههاي برتر و موثر تقريبي است.
وي همچنين قرائت شعر، پخش كليپ شهداي وحدت، مراسم دف نوازي، مولودي خواني، قرائت بيانيه داوري و توزيع هدايا به تمام شركتكنندگان در همايش را از ديگر برنامههاي بخش دوم همايش عنوان كرد.
استحكام پايههاي اعتقادي و يكدلي در بين مردم رسالت روحانيون است
استاندار كردستان در همايش بين المللي مناديان وحدت رسالت عالمان و روحانيون ديني را تنوير افكار عمومي در راستاي مستحكمكردن پايههاي اعتقادي و يكدلي و وحدت كلمه در بين اقشار مختلف مردم عنوان كرد.
اسماعيل نجار با اشاره به توطئههاي دشمنان اسلام و ايران در طول قرون متمادي براي لطمهزدن به باورهاي ديني و مذهبي مسلمانان و به ويژه مردم ايران، اظهار داشت: در برهههاي مختلف زماني دشمنان اسلام با استفاده از نقشههاي متنوع و شوم خود همواره در مسير خدشه دار كردن باورهاي ديني مسلمانان گام برداشتند.
وي افزود: در حال حاضر نيز تحركات و استقرار بيگانگان و دول استعماري به صورت كمربندي دور ايران را گرفته و روزانه با ايجاد كردن انواع فتنهها و نقشههاي پليد در كشورهاي همسايه قصد آسيب رساندن به امنيت داخلي ايران و ايجاد شكاف در بين كشورهاي دوست و برادر را دارند.
استاندار كردستان تصريح كرد: يكي از مهمترين وسايلي كه دشمنان اسلام و ايران به آن اقتدا كرده و به كار ميبرند، استفاده از افراد فريبخورده و گروههاي تروريستي است.
نجار با اشاره به متلاشي كردن گروه ترورسيتي ريگي توسط سربازان گمنام ملت و خرسندي عمومي از اين اقدام مهم امنيتي افزود: نيروهاي امنيتي ايران اسلامي با اين اقدام شجاعانه و مدبرانه به جهانيان نشان دادند كه با تمام توان از امنيت و آسايش ملي دفاع كرده و با مشاركت مردم متدين و مخلص ايران اسلامي تمام توطئهها را خنثي مينمايد.
وي كردستان را نماد عيني وحدت و انسجام اسلامي معرفي كرد و افزود: مردم مسلمان اين ديار با وحدت بيبديل خود از مذاهب مختلف اسلامي در راستاي ارتقا و توسعه همه جانبه كشور گام برميدارند و در سفر پر خير و بركت مقام معظم رهبري نيز با استقبال حماسي خود از ايشان بار ديگر با آرمانهاي والاي انقلاب اسلامي تجديد ميثاق كرده و يكپارچگي خود را به رخ جهانيان كشيدند.
استاندار كردستان اظهار داشت: سفر مقام معظم رهبري از بعد مادي و سرمايهگذاريهاي توسعهاي در استان تحول عظيمي را پايهگذاري كرده است و در بعد معنوي نيز اين سفر پرخير و بركت مباحث مثبت بسيار زيادي را براي كردستانيها داشت كه از جمله ميتوان به افزايش اعتماد به نفس، رشد خودباوري عمومي و اجتماعي، افزايش ضريب ايمني اجتماعي، فرو ريختن نگاه امنيتي، افزايش غرور و اقتدار ملي به عنوان مهمترين پيام سفر، دميدن روحيه نشاط و اميد، بالندگي كردهاي ايران نسبت به كردهاي منطقه خاورميانه، همافزايي عمومي نسبت به نظام، رهبري و حاكميت، ايجاد يأس و نااميدي در بدخواهان نظام، همگرايي فرهنگي و قومي و نمايش واقعي وحدت بين شيعه و سني اشاره كرد.
نجار از عالمان و روحانيون ديني حاضر در همايش خواست كه با تنوير افكار عمومي بر مستحكمكردن پايههاي اعتقادي و يكدلي و وحدت كلمه در بين اقشار مختلف مردم گام بردارند.
وحدت مهمترين هماهنگي دنياي اسلام براي مقابله با توطئههاي دشمنان است
نماينده مقام معظم رهبري در استان كردستان گفت: وحدت مهمترين هماهنگي دنياي اسلام براي مقابله با توطئههاي دشمنان است و در شرايطي كه امروز استكبار و دشمنان اسلام با شگرد شيطاني تفرقه به وجود آوردهاند تنها اين اساس يعني اتحاد مسلمانان آنان را از اين مهم رهايي ميبخشد.
حجتالاسلام سيدموسي موسوي در همايش بينالمللي روحانيون و علما با عنوان مناديان وحدت در سنندج، اظهار داشت: فضايي نوراني از زمزمه وحدت نه تنها در ايران اسلامي بلكه در جهان اسلام به ويژه در ميان انديشمندان حاكم است و اين مهم را نيز بايد در نظر داشت كه دشمنان اسلام هم بيكار ننشسته و امروز متناسب با اين شرايط در راستاي ايجاد نفاق و تفرقه تلاش ميكنند.
نماينده مقام معظم رهبري در استان كردستان خاطرنشان كرد: امروز محبوبترين شخصيتها كساني هستند كه در زمينه ايجاد وحدت و اخوت اسلامي همت ميكنند و برعكس، كساني كه خلاف اين قضيه عمل كرده و در راستاي تفرقه تلاش ميكنند، دشمن اسلام و مزدور دشمن هستند.
موسوي با اشاره به اينكه اخوت و برادري فرمان قاطع خداوند در قرآن است، تصريح كرد: اگر همه مسلمانان جهان اسلام به اين مهم توجه داشته باشند بدون شك هيچ توطئهاي توان ايجاد تفرقه در بين آنان را نخواهد داشت.
وي تلاش گسترده دشمنان در راستاي تفرقهافكني و ايجاد شكاف در بين مسلمين را ناشي از وحدت سامان يافته و محقق شده در جهان اسلام خواند و افزود: تمام ترس دشمنان از اين وحدت مسلمانان است و با تمام توان در راستاي ايجاد رخنه و شكاف در اين مسير حركت ميكنند.
نماينده مقام معظم رهبري در استان كردستان به اهميت مقابله با جنگ نرم دشمن و استعمارگران اشاره كرد و گفت: امروز كه دشمن به دنبال شكست در جنگهاي سخت و متوالي در ايران، لبنان و غزه، به اين عرصه سرد و نرم روي آورده است، نبايد از آن غافل شد و همانگونه كه مقام معظم رهبري بارها و به صورتهاي مختلف حساسيت اين جنگ را گوشزد كردهاند، بايد توجهي دوچندان براي عدم تحقق اهداف آن كرد.
روحانيون مبلغان بيمنت نظام اسلامي هستند
نماينده مردم كردستان در مجلس خبرگان رهبري در همايش مناديان وحدت وظيفه اصلي روحانيون و عالمان ديني را تقويت وحدت اسلامي و ترويج بيمنت نظام مقدس اسلامي عنوان كرد.
ماموستا عبدالرحمن خدايي نيز با اشاره به 12 ربيعالاول و آغاز هفته وحدت، اظهار داشت: امام خميني (ره) با رهبري مدبرانه خويش و بنا به ضرورتي كه احساس ميكردند مصادف شدن ميلاد رسولالله به روايت اهل سنت در 12 ربيعالاول تا 17 ربيعالاول به روايت اهل تشيع را هفته وحدت اسلامي نامگذاري و از آن زمان تاكنون هر ساله شاهد انسجام و يكپارچگي بيشتري در بين فرق و مذاهب اسلامي در اقصي نقاط جهان هستيم كه در اين ميان ايران اسلامي پرچمدار وحدت و بيداري اسلامي بوده است.
وي افزود: دشمنان اسلام همواره درصدد فتنهانگيزي در بين فرق و مذاهب اسلامي و روز به روز با تهيه نقشههاي مختلف در راستاي خدشهدار كردن باورها و عقايد ديني مسلمانان گام برميدارند.
نماينده مردم كردستان در مجلس خبرگان رهبري تصريح كرد: بايد مسلمانان با هوشياري تمام با اين توطئههاي مقابله كرده و بر وحدت و يكپارچگي خود بيافزايند.
ماموستا خدايي با اشاره به باورهاي عميق، ولايتمداري، روحيه انقلابي و متعهد مردم كردستان به آرمانهاي والاي نظام مقدس اسلامي اظهار داشت: در كردستان برادران شيعه و سني در صفوف به هم پيوسته و با وحدت بيمثال در كنار هم به سوي توسعه و آباداني اين خطه اسلامي گام بر ميدارند و به عينه نمونه بارزي از وحدت و انسجام اسلامي را به نمايش گذاشتهاند.
وي افزود: مردم و اقوام مختلف ايراني با مذاهب گوناگون سرمايههاي ملي بوده و همواره در تعالي و پيشرفت كشور سهم بسزايي را ايفا نمودهاند و در اين ميان مردم متدين و ولايتمدار كردستان از همان آغاز پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي و پس از گذشت 31 سال همواره وفادار به آرمانهاي بلند نظام مقدس اسلامي بودهاند و در ارديبهشت معطر امسال نيز با سربلندي و شكوه تمام با استقبال بينظير خود از مقام معظم رهبري بار ديگر بر وفاداري خود بر آرمانهاي نظام مقدس اسلامي مهر تأييد زدند.
نماينده مردم كردستان در مجلس خبرگان رهبري خاطرنشان كرد: رسولالله اسوه حسنه تمام عالميان و به ويژه مسلمانان هستند كه خداوند متعال در آيات مختلف قرآني وجود ايشان را براي جهانيان و به ويژه مؤمنان يك نعمت و فضل دانسته و تأسي از مقام شامخ ايشان و تحقق سيره و سنت اين بزرگوار در آداب و رفتار روزانه مسلمانان ميتواند موجب عزت و اقتدار روز افزون آنان شود.
ماموستا خدايي افزود: حضرت محمد(ص) با رهبري خويش درس وحدت، يكدلي، ايثار، برادري و ازخود گذشتگي را به مسلمانان آموختند و تا آخرين لحظات عمر گهربارشان بر حفظ وحدت در بين صفوف مسلمين و مقابله با فتنهانگيزي دشمنان تأكيد ميكردند از اين رو بايد مردم مسلمان ايران اسلامي از تنها نظام و حكومت اسلامي در جهان با تمام وجود حفاظت نموده و دستاوردهاي عظيم كشور را كه در سايه وحدت و انسجام اسلامي و ملي اقوام مختلف ايران زمين به وجود آمده است، حفظ نمايند.
وي اضافه كرد: مردم مسلمان ايران به عنوان پرچم داران بيداري اسلامي همواره در كنار ملتهاي آزاده و مسلمان هستند و در برابر دشمنان و استكبارگران قد علم ميكنند.
هفته وحدت از بركات ارزشمند انقلاب اسلامي ايران است
مدرس و عالم ديني كشور سودان در همايش بين المللي مناديان وحدت اداره كل تبليغات اسلامي كردستان اعلام كرد: معرفي 12 ربيع الاول تا 17 ربيع الاول به نام هفته وحدت يكي از بركات بزرگ و ارزشمند انقلاب اسلامي ايران براي مسلمانان جهان است.
محمد احمدالنور نهم با تقدير از مسئولان ايراني در برپايي همايشهاي مختلف پيرامون وحدت و انسجام اسلامي و اقدامات گسترده مسلمانان ايران در حمايت از ملتهاي مظلوم و ستمديده اسلامي، اظهار داشت: در طول تاريخ پر افتخار اسلامي ايرانيان همواره قلههاي رفيع علم، دانش، آگاهي و معرفت را در اختيار داشته و خدمات ارزندهاي را به مسلمانان و جهانيان ارائه دادهاند.
وي افزود: با استقرار نظام مقدس اسلامي و رهبريهاي امام خميني (ره) و آيتالله خامنهاي هم اكنون ايران اسلامي به عنوان طلايهدار بيداري اسلامي و حامي محرومان و مستضعفان در بين مسلمانان جهان شناخته شده است و عالم و مدرس ديني كشور سودان تصريح كرد: وحدت به معني تغيير مذهب از تسنن به تشيع و يا بالعكس نيست بلكه قريب و نزديكي دلها و ايجاد يكپارچگي در برابر دشمنان و گام نهادن با عزت و اقتدار در مسير تعالي مسلمانان است.
احمدالنور خاطرنشان كرد: انقلاب اسلامي ايران آنچنان روحيه خود باوري به اقوام و مذاهب مختلف ايراني داده است كه هم اكنون به عينه ميتوان وحدت و انسجام ملي و اسلامي را در ايران مشاهده كرد و خوشبختانه اين نيروي عظيم اسلامي در بين كشورهاي همسايه و حتي دور دست نيز ريشه دوانده و بيداري و ايستادگي مسلمانان جهان در برابر يوغ استكبار و استعمار را تقويت نموده است.
وي به جنگ 33 روزه لبنان و 22 روزه غزه اشاره كرد و افزود: برادران اهل سنت غزه و اهل تشيع جنوب لبنان در مقابل هجمههاي مختلف صهيونيستها با ايمان راسخ ايستادگي كردند و هم اكنون نيز نزديكترين امتها به يكديگر هستند كه اين مهم نيز نشأت گرفته از نهضت اسلامي ايران است كه موجب بيداري ملتهاي منطقه شده است.
عالم و مدرس ديني كشور سودان خاطرنشان كرد: مردم مسلمان سودان نيز مسلمانان ايران را دوست و برادر خود دانسته و در حوزههاي مختلف فرهنگي، اجتماعي، سياسي و اقتصادي با جمهوري اسلامي ايران ارتباط داشته و ايران را يكي از مهمترين كشورهاي جهان اسلام ميدانند.
برپايي نمايشگاه تقريب مذهب در حاشيه همايش بينالمللي مناديان وحدت
مسئول كميته تبليغات و اطلاعرساني همايش بينالمللي مناديان وحدت از برپايي نمايشگاه تقريب مذاهب در حاشيه همايش ياد شده خبر داد.
حميد همتي اظهار داشت: اين نمايشگاه با همكاري مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما در قالب كتاب، سي دي و اقلام فرهنگي برپا شده است.
وي افزود: اين نمايشگاه در طول روز برگزاري همايش مناديان وحدت در معرض بازديد علاقمندان است.
وي خاطرنشان كرد: بازديد ميهمانان خارجي و داخلي از موزه و بناهاي تاريخي در سنندج است از ديگر برنامههاي جانبي اين همايش است كه در پايان همايش صورت ميگيرد.
مسئول كميته تبليغات و اطلاعرساني همايش مناديان وحدت اذعان داشت: اداره كل تبليغات اسلامي استان كردستان در راستاي برگزاري هرچه باشكوهتر اين همايش بينالمللي ستادي را با عنوان ستاد مناديان وحدت در محل اداره كل تبليغات اسلامي استان و با حضور دستگاههاي اجرايي مختلف استان تشكيل داد.
همتي تصريح كرد: اين ستاد همچنين اقدام به تشكيل هفت كميته با عنوان كميتههاي اجرايي، هماهنگي، امنيت، پشتيباني، تشريفات، علمي و تبليغات و اطلاعرساني كرد كه هر كدام از كميتههاي ياد شده با برنامهريزيهاي لازم براي برگزاري اين همايش تلاش كردند.
وي يادآور شد: توزيع پوستر، چاپ بنر، مستندسازي فيلم، توزيع و ارسال كارت شناسايي براي ميهمانان از جمله اهم فعاليتهاي صورت گرفته توسط كميته تبليغات اين همايش بوده است.
وي خاطرنشان كرد: با هماهنگيهايي كه با شبكه قرآن، راديو فرهنگ، شبكه چهارسيما و صدا و سيماي مركز كردستان شده اين همايش به صورت بسيار باشكوهي به منعكس و به تصوير كشيده خواهد شد.
ايران منادي وحدت و يکپارچگي اسلام است
مدرس علوم ديني كشور بنگلادش در همايش بين المللي منايدان وحدت اداره كل تبليغات اسلامي كردستان، نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران را منادي وحدت و انسجام دين مقدس اسلام و حامي مستضعفان خواند.
محمد ابوسعيد اظهار داشت: امام خميني (ره) با رهبريهاي مدبرانه و متفكرانه خويش با القاي بصيرت ديني و روحيه خودباوري در بين مردم مسلمان ايران موجب تحول عظيمي در افكار و رفتار ايرانيان شد كه اين امر مهم منجر به پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي در اين كشور شد.
وي افزود: مردم مسلمان ايران بار ديگر به دشمنان اسلام نشان دادند كه ايرانيان همچون گذشته پر افتخار اسلامي خود سردمدار علم، آگاهي و توانمنديهاي مختلف سياسي و اجتماعي هستند و در هر برههاي از زمان كه باشند با تدبير و تأمل به خواستههاي اعتقادي و ملي خود ميرسند.
مدرس علوم ديني بنگلادش تصريح كرد: انقلاب اسلامي ايران با دميدن روحيه شدابي و نشاط در بين مستضعفان و ملتهاي ستمديده موجب ترس و واهمه دشمنان اسلام شده است و در طول 30 سال عمر با بركت پيروزي انقلاب اسلامي ايران دشمنان همواره در صدد مخدوش كردن چهره انقلاب ايران براي جلوگيري از موج عظيم بيداري اسلامي نشأت گرفته از قيام مردم مسلمان ايران بودهاند.
ابوسعيد اظهار داشت: پيشرفت و تعالي جمهوري اسلامي ايران در عرصههاي مختلف علمي، فرهنگي، اجتماعي و سياسي مايه فخر و مباهات مسلمانان جهان است و همه مسلمانان از فرقهها و مذاهب مختلف اسلامي تعالي و پيشرفت ايران را تعالي و پيشرفت خود ميدانند.
وي پيام انقلاب اسلامي ايران را وحدت كلمه و همدلي مسلمانان جهان براي به دست آوردن عزت و اقتدار از دست رفته خويش معرفي كرد و افزود: آرمانهاي انقلاب اسلامي ايران از آنچنان رتبه و درجه بالايي برخوردار است كه در هر حوزهاي به عنوان راهنما و چراغ راه مسلمانان و ملتهاي آزاده دنيا خودنمايي ميكند.
مدرس علوم ديني كشور بنگلادش خاطرنشان كرد: مردم مسلمان بنگلادش نيز با تأسي از انقلاب اسلامي ايران و يكپارچگي و انسجام اقوام و مذاهب مختلف اين كشور براي تعالي و رشد همه جانبه خود ايرانيان را الگوي عيني پيشرفت و اقتدار ملي قرار دادهاند.
پيشرفت علمي مسلمانان جز با وحدت شيعه و سني فراهم نميشود
يك عالم ديني اندونزي در همايش بين المللي منايدان وحدت اداره كل تبليغات اسلامي كردستان وحدت و انسجام مسلمانان را زمينهساز پيشرفت علمي سرزمين آنان دانست.
حسن تونو اظهار داشت: وحدت يكي از ضروريات مسلم مسلمانان براي تداوم زندگي مسالمتآميز در سايه دين به حق اسلام است و بايد به هر طريق ممكن در راستاي حفظ انسجام و يكپارچگي بين مسلمانان سراسر دنيا تلاش كرد.
به گفته وي، يكي از مهمترين راههاي حفظ وحدت و انسجام ميان مسلمانان در مقابل بيگانگان دستيابي به بسترهاي مناسب و پيشرفت علمي كشورهاي اسلامي است.
اين عالم ديني كشور اندونزي گفت: امروز بسياري از كشورهاي اسلامي به دليل عدم پيشرفت علمي همچنان به كشورهاي اروپايي و بيگانگان وابسته هستند و همين وابستگي اقتصادي آنها با وجود منابع غني فراوان در اين كشورها زمينهساز توطئه دشمنان اسلام براي ايجاد تفرقه است.
تونو ايران را تنها كشور اسلامي خواند كه در ابعاد و جنبههاي مختلف به طور قابل توجهي پيشرفت داشته و با گذشت 31 سال از پيروزي انقلاب اسلامي همچنان با وحدت و يكدلي استقلال و آزادي خود را حفظ كرده است.
به گفته وي، يكي از دلايل اصلي حفظ استقلال ايران نهادينه كردن فرهنگ وحدت در ميان مسلمانان شيعه و سني است كه به طور قابل توجهي در ايران و در استان كردستان قابل ملاحظه است.
تونو نهادينه كردن فرهنگ وحدت و انسجام ميان شيعه و سني را در ديگر كشورها ضعيف خواند و خواستار توجه بيشتر عالمان ديني و روحانيون شيعي و سني در اين زمينه شد.
وي رسيدن به وحدت و يكپارچگي مسلمانان را در سايه دين مقدس اسلام جز با تلاش و كوشش بيشتر غير عملي خواند و اضافه كرد: مهمترين علت پيشرفت اروپاييها و دشمنان نظام اسلامي تلاش بيشتر آنان براي رسيدن به خواستههايشان است كه در جوامع اسلامي كمتر مورد توجه قرار ميگيرد.
علما و روحانيون بايد حقيقت اسلام را زنده کنند
يكي از روحانيون كشور ساحل عاج در همايش بين المللي مناديان وحدت اداره كل تبليغات اسلامي كردستان با اشاره به عوامل موثر در ايجاد اختلاف و تفرقه در بين مسلمانان گفت: عدم تبيين حقيقت اسلام مهمترين مانع وحدت مسلمانان و امت اسلامي است.
بامبا عثمان نهم اسفند ماه ضمن تبريك ولادت با سعادت پيامبر نور و رحمت حضرت محمد مصطفي (ص)، اظهار داشت: برگزاري چنين همايشهايي ميتواند موجب وحدت هر چه بيشتر در بين علماي اهل سنت، تشيع و تقويت مشتركات مذاهب اسلامي شود.
وي با اشاره به نقش علما و روحانيون در ايجاد وحدت و انسجام اسلامي در ميان امت اسلامي، اذعان داشت: علما و روحانيون اهل سنت و تشيع ميتوانند با حفظ مشتركات خود و كم رنگ كردن اختلافات زمينه دامن زدن به اختلافات را كم كنند و فرصت را از دشمنان اسلام و قرآن و مذاهب اسلامي بگيرند.
علماي كشور ساحل عاج در ادامه تاكيد كرد: علما و روحانيون به عنوان پرچمدار اسلام و جانشين رسالت پيامبر گرامي اسلام(ص) بايد وحدت و راههاي تقويت آن در بين مسلمانان جوامع اسلامي به خوبي روشن كنند تا مردم بهتر بتوانند آن را حس كنند.
مناديان وحدت اصل را بر مشترکات دين مي گذارند
روحاني كشور نيجريه در همايش بين المللي مناديان وحدت اداره كل تبليغات اسلامي كردستان عنوان كرد: بهترين عامل موثر در اتحاد بين مسلمانان شيعه و سني يكپارچگي و وحدت آنها است و مناديان وحدت اصل را بر مشتركات دين ميگذارند.
ادريس سماري با تاكيد بر اينكه علما و روحانيون بايد دين را بفهمند و آن را بهتر درك كنند، تصريح كرد: دشمن واحد مسلمانان و امت اسلامي شيعه و سني همواره تلاش ميكنند كه بر سر اين مذاهب اسلامي نفوذ و اختلاف ايجاد كنند كه مسلمانان بايد با بصيرت و آگاهي كامل دسيسههاي اين دشمن واحد را خنثي كنند.
وي به آيه قرآن كريم مبني بر اتحاد مسلمانان، اخوت و برادري و چنگ زدن به ريسمان الهي اشاره كرد و افزود: مهمترين رسالت علما و روحانيون در اين شرايط اين است كه با حفظ وحدت پيروان در مقابل دشمن مشترك بايستند.
علماي كشور نيجريه در ادامه مهمترين مشكل بر سر راه دشمنان را وحدت مسلمانان دانست و بيان داشت: موثرترين مانع نيز بر سر راه وحدت اين است كه مانع از خود مسلمانان نيست بلكه از دشمنان مسلمانان نشات ميگيرد.
سماري با اشاره به اينكه برگزاري چنين همايشهايي ميتواند در حفظ و تقويت وحدت مسلمانان و تقويت نقاط مشتركات آنان موثر باشد، گفت: در اين گونه نشستها اختلافات بين مذاهب اسلامي با كارهاي هماهنگي انجام ميشود و آنها را به نقطه قابل حلي مي رسانيم.
تجليل از 15 چهره تقريب مذاهب و نويسنده برتر در همايش مناديان وحدت
در مراسم همايش بينالمللي مناديان وحدت از 15 چهره تقريب مذاهب و نويسنده برتر مقالات در همايش مناديان وحدت تجليل شد.
در اين مراسم كه نهم اسفند ماه با حضور بيش از 400 نفر از علما و روحانيون كشور، مديران كل ادارات و دستگاههاي اجرايي استان و 10 نفر از علما و روحانيون كشورهاي خارجي حضور داشتند، دبيرعلمي همايش بينالمللي مناديان وحدت اظهارداشت: در راستاي برگزاري اين همايش فراخوان مقالهاي با عنوان مناديان وحدت در كل كشور اعلام شد كه براساس اين فراخوان 80 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شد.
كامبيز ملايي افزود: از اين تعداد مقاله 10 اثر پذيرفته شد كه با اهداي لوح، تنديس و جوايزي از سوي اداره كل تبليغات اسلامي كردستان مورد تجليل قرار گرفت.
وي ادامه داد: محورهاي اين فراخوان شامل نقش مبلغان و مروجان فرهنگ ديني در تحكيم وحدت و انسجام در جامعه اسلامي و راهكارهاي تقويت انسجام اسلامي و پايبندي به خط قرمز نظام اسلامي در كلام و سيره حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبري(مدظلهالعالي) بود.
ملايي همچنين آثار و بركات سفر مقام معظم رهبري(مدظلهالعالي) به استان كردستان در تحكيم وحدت اسلامي و ريشهيابي عوامل و موانع همبستگي بين اقوام و مذاهب اسلامي را از ديگر محورهاي اين فراخوان عنوان كرد.
وي خاطرنشان كرد: 61 درصد از شركتكنندگان مقالات ارسالي به اين دبيرخانه همايش بينالمللي مناديان وحدت را برادران اهل قلم و 39 درصد را خواهران تشكيل دادند.
دبيرهمايش بينالمللي مناديان وحدت با اشاره به اينكه مقالات توسط چهارنفر از داوران بررسي شد، اعلام كرد: مقالات ياد شده از لحاظ دو بعد ساختاري و محتوايي مورد بررسي و ارزيابي داوران قرار گرفتند.
ملايي اذعان داشت: از 80 مقاله ارسالي به دبيرخانه همايش هفت درصد از خارج كشور، 48 درصد از استانهاي داخل كشور و 45 درصد از داخل استان به دبيرخانه ارسال شده بود.
وي در پايان سخنان خود ضمن قرائت بيانيه داوران مقالات سطح مقالات ارسالي را بسيار مطلوب ارزيابي كرد و يادآور شد: 10 مقاله برتر اين همايش به صورت كتاب چاپ و منتشر ميشود.
معرفي مقالات برتر در اختتاميه همايش بينالمللي مناديان وحدت
به همت اداره كل تبليغات اسلامي كردستان، در آيين پاياني همايش بينالمللي مناديان وحدت مقالات برتر همايش معرفي شدند.
در اين آيين كه نهم اسفند ماه صورت گرفت، داوران يك جلد قرآن مجيد با ترجمه كردي، تنديس همايش، لوح تقدير و جايزه نقدي 7 ميليون ريالي كمك هزينه سفر عمره مفرده را به نادر علي مرادي از سنندج اهدا كردند.
صالح امين پور از سقز موفق به دريافت يك جلد قرآن كريم با ترجمه كردي، تنديس جشنواره و لوح تقدير و جايزه نقدي 5 ميليون و 500 هزار ريالي كمك هزينه سفر عمره مفرده شد.
داوران همايش يك جلد قرآن مجيد با ترجمه كردي، تنديس جشنواره و لوح تقدير و مبلغ 4 ميليون و 500 هزار ريال كمك هزينه سفر عمره مفرده را به صلاح زارعي از سنندج دادند.
همچنين هيئت داوران يك جلد قرآن مجيد با ترجمه كردي، تنديس، لوح تقدير و پنج ربع سكه بهار آزادي را به فريبا جمشيدي از بيجار كردستان اختصاص داد.
سيروس صيدي و اكبر هوشياري از استان قم، الهه مباركآبادي از بيجار كردستان، سيد عليرضا حجازي از استان قم، عطاالله گنجي از ديواندره كردستان و محمد موحدي از استان اصفهان از ديگر برگزيدگاني بودند كه از سوي هيئت داوران علاوه بر دريافت يك جلد قرآن كريم با ترجمه زبان كردي، تنديس همايش و لوح تقدير جوايزيي نقدي از يك تا ربع سكه بهار آزادي دريافت كردند.
در اين همايش كه به مناسبت آغاز هفته وحدت در دو بخش صبح و بعدازظهر صورت گرفت، سخنراني نماينده مردم كردستان در مجلس خبرگان رهبري، استاندار كردستان و سخنراني ويژه توسط حسن تونو از علماي ديني كشور اندونزي صورت گرفت.
برنامههاي بعدازظهر نيز شامل سخنراني مدير مركز بزرگ اسلامي غرب كشور و قرائت پنج مقاله برتر همايش توسط صاحبان مقاله از 80 مقاله ارسالي به دبيرخانه و تجليل و اهداي جوايز به 15 نفر از نويسندگان برتر مقالات و چهرههاي برتر و موثر تقريبي بود.
همچنين قرائت شعر، پخش كليپ شهداي وحدت، مراسم دف نوازي، مولوديخواني، قرائت بيانيه داوري و توزيع هدايا به تمام شركتكنندگان در همايش از ديگر برنامههاي بخش دوم همايش بود كه به همت اداره كل تبليغات اسلامي استان كردستان برگزار شد.
سهشنبه 18 اسفند 1388 - 13:30