گزارش
ريحانه فتحي ثاني
حداد عادل در مراسم رونمايي از كتاب «پاسياد پسر خاك» درحوزه هنري وابسته به سازمان تبليغات اسلامي، گفت: ابوترابي در آسمان انقلاب اسلامي يك ستاره درخشان بود كه در نيمروز از چشم ظاهربين ما پنهان شد و در جايي ديگر طلوع كرد. همه قبيله او عالمان دين بودند و خودش نيز عالم دين بود.
به گزارش روابطعمومي سازمان تبليغات اسلامي، غلامعلي حداد عادل رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي و نماينده تهران، در مراسم رونمايي كتاب «پاسياد پسر خاك»، مجموعه خاطرات «سيدعلي اكبر ابوترابي» انتشار اين كتاب را يكي از ثمرات انقلاباسلامي دانست و گفت: انقلاباسلامي و جنگ تحميلي هشتساله ما، هر دو واقعيتهايي هستند كه بودنشان بسي بزرگتر و عظيمتر از آن چيزي است كه شناخته و بيان شده. عظمت اين دو در زبان و بيان نميگنجد. اين كتاب مانند كوه يخ شناوري است كه از اقيانوس بيرون باشد. امروز بايد خداوند را شاكر باشيم، با انتشار اين كتاب يك جنبه از جنبههاي جنگ تحميلي دوباره شناخته ميشود.
وي در ادامه، افزود: حوزه علميه، عالم تشيع و عالم انساني به وجود مرحوم ابوترابي به دلايلي همچون مجاهدت در سراسر زندگياش براي احياي حق و حقيقت و استواري بر آرمان و عقايد انسانياش، افتخار ميكند.
رييس مجلس هفتم، با اشاره به ويژگيهاي بارز اخلاقي ابوترابي، بيان كرد: تصور ميكنم ده سال پيش در خدمت مقام معظم رهبري دو نفري راه ميرفتيم، يادم نيست چه مسألهاي را مطرح كرده بودم كه ايشان در پاسخ سؤال من فرمودند: ارزش حقيقي هر كس به ميزان ايستادگياش بر حق و حقيقت است؛ حال اگر شخصيت مرحوم ابوترابي را با اين معيار بسنجيم، اين بزرگوار چون سراسر زندگياش در راه دفاع از حق و حقيقت سپري شده، از شخصيت و مقامي بسيار شايسته ورفيع برخوردار است.
وي درخشانترين فصل اين كتاب را دوران ده ساله اسارت ابوترابي خواند و گفت: شنيدهام اين رزمنده استوار، راز و نيازهاي طولاني با خداوند داشته، به گونهاي كه نزديك به دو ساعت يك سجده او طول ميكشيد، اگر اين جنبههاي اخلاقي وي نيز در اين كتاب با تحقيق از كساني كه شاهد راز و نيازهاي طولاني او بودند، افزود شود بسيار خوب است. اين فعال فرهنگي افزود: ابوترابي در آسمان انقلاب اسلامي يك ستاره درخشان بود كه در نيمروز از چشم ظاهربين ما پنهان شد و در جايي ديگر طلوع كرد. همه قبيله او عالمان دين بودند و خودش نيز عالم دين بود.
وي با اشاره به ويژگيهاي كتاب، گفت: نشر كتاب فصيح، صحيح، دلنشين و خوش اسلوب است كه نام بديهي نيز براي آن انتخاب شده، اميدوارم كسي پيدا شود جلد دومي هم بر اين كتاب بيفزايد كه به دوران بعد از آزادي او بپردازند تا چهره او بيش از پيش به جوانان شناسانده شود تا آنها بدانند اين انقلاب اسلامي حاصل پشت سر گذاشتن چه مصائب و دشواري هايي بوده است و مبادا اين گوهر را رايگان از دست بدهند.
بنيانيان، رئيس حوزه هنري وابسته به سازمان تبليغات اسلامي نيز در اين مراسم، گفت: مأموريت حوزه هنري ارتقاي جامعه به وسيله هنر است. از اين رو سعي ميكنيم اثري را خلق كنيم كه درونش پيامهاي مورد نياز جامعه گنجانده شود. از سوي ديگر واقعيتهاي انقلاب اسلامي در آثار بيايد تا ديگر نياز به تخيل پردازي در اين حوزه نباشد.
افزون بر اين مطلب، اين حوزه هنري در تلاش است، شخصيتهاي بارز استانهاي مختلف را در اين حوزه، شناسايي كرده و از مجموعه خاطرات گردآوري شده آنان، فيلم ساخته شود تا جوانان آن استان با اين شخصيتها بيش از پيش آشنا شوند.
محمدحسن ابوترابي فرد نايبرئيس مجلس شوراي اسلامي نيز، در ادامه با اشاره به اختلاف 14 ساله با اخوي خود و موهبتهاي ايشان، گفت: در زندگي مرحوم ابوترابي اصولي موج ميزند كه ميتوان از آن اصول به عنوان زيرساختهاي شكلگيري افكارش ياد كرد.
وي افزود: ابوترابي تعلق به خود نداشت، گويا ايشان از خويش و تعلقات فردياش بريده بود و قلبي سرشار از محبت به ديگران داشت كه عطوفت خود را به همگان اعم از كافر و مؤمن ميبخشيد. از اين رو مبدل شدن وي به چهرهاي تراز اول در دوره مبارزات و رويارويي با نظام طاغوت، از اين دو اصل نشأت ميگرفت.
وي با اشاره به ملاقات نماينده صليب سرخ با ابوترابي، گفت: نماينده صليب سرخ پس از ملاقات ايشان گفت: اگر در اروپا و ابوترابي داشتيم، ميديديد چه تحولي رخ ميداد.
آزادگان ميگفتند آنها نميتوانند بر روي صندلي بنشينند، نماينده صليب سرخ دو ساعت دو زانو كنار ابوترابي نشسته بود، حركت نميكرد و بعد از اتمام زمان ملاقات كه مجبور به رفتن بود، تا جايي كه امكان داشت و ميتوانست ابوترابي را ببيند به او پشت نميكرد و عقب عقب ميرفت؛ اين گونه بود كه مأمور شكنجه به دوستي براي او تبديل ميشد.
احمد مسجد جامعي، عضو شوراي اسلامي شهر، گفت: مرحوم ابوترابي كسي نبود كه اهل برتري جويي و مطرح كردن خودش در عرصههاي مختلف و در نزد ديگران باشد.
اين بزرگوار همان كسي بود كه به مسوول سرباز عراقياش كه بارها مورد آزار و اذيتش قرار داده بود، گفت: اي برادر من خدمت شما را فراموش نميكنم. مشخص است وي براي تحت تأثير قرار دادن او چنين صحبتي را نگفته، بلكه ادب ذاتي او، اين رفتار را موجب شده و باعث تغيير در آن سرباز عراقي شده است.
محمد قبادي نويسنده اين اثر نيز با تأييد سخنان ميهمانان آمده و بيان ويژگيهاي اخلاق او، عنوان كرد: از سخنان عزيزان آمده براي چاپهاي بعدي نهايت استفاده را خواهم برد.
چاپ نخست «پاسياد پسر خاک» بههمت واحد تاريخ شفاهي دفتر ادبيات انقلاب اسلامي حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي، در 444 صفحه قطع رقعي و با شمارگان 2500 نسخه از سوي انتشارات سوره مهر وابسته به سازمان منتشر شده است.
مراسم رونمايي از كتاب پاسياد پسر خاك، 12 دي ماه از ساعت 16 تا 18 در سالن سوره حوزه هنري وابسته به سازمان تبليغات اسلامي با حضور جمعي از فعالان فرهنگي، با همكاري انتشارات سوره مهر وابسته به سازمان و حوزه هنري برگزار شد.
يكشنبه 27 دی 1388 - 14:1