گزارش
عباس لهراسبي
گزارشي از نشست استاني نشتارود
روز سه شنبه مورخ 21/1/86 اولين جلسه رئيس سازمان تبليغات اسلامي در سال 86 با مديران و مسئولين سازمان تبليغات اسلامي استانهاي آذربايجان غربي و شرقي در اردوگاه نور شهرستان نشتارود برگزار گرديد.
هدف از تشكيل اين جلسه كه با حضور آقايان حجهالاسلام هوايي معاون پژوهشي و آموزشي، حجهالاسلام فلاح مديركل امور مجلس و استانها، حجهالاسلام اسكندري معاون امور فرهنگي و تبليغ، عليرضا هوشيار مديركل امور مالي، محمدي مديركل طرح و برنامه و لهراسبي رئيس اداره روابط عمومي انجام گرفت، فعاليت سازمان تبليغات اسلامي در استانهاي آذربايجان غربي و شرقي در سال 85 بيان و مشروح سند چشمانداز كشور و برنامه كلي توسعه چهارم و همچنين آگاهي استان از سياست سازمان در سال 86 بيان گرديد.
رئيس سازمان در اين جلسه ضمن بيان شاخصهاي برنامه توسعه چهارم و ماده 106 به نقد و تحليل آن پرداخت و در خصوص برنامههاي فرهنگي بيان داشت: مديران بايد براي پيادهسازي دقيق اين برنامه به خود بلرزند و با دقت و امعان نظر پيش از پيش نسبت به اين امور و اعتلاي آن اقدام كنند.
وي همچنين از تهيه و آمادهسازي سند چشمانداز فعاليتهاي سازمان تبليغات اسلامي و اولويتهاي راهبردي برنامه سهساله اول خبر داد و اظهار داشت: با ارائه اين طرح شاهد تحولات عظيم در حوزه فرهنگ ديني در كشور خواهيم بود.
وي گفت: سازمان در برخي از رتبههاي اين سياست داراي موفقيتهاي چشمگيري بوده، اما همچنان بايد در اين عرصه فعاليت و حضور مستمر داشته باشد.
وي ادامه داد: امروز سازمان در فضاي it نيز داراي درخشندگي است و فيلترينگ كشور و همچنين طبقهبندي خبرهاي فرهنگي، تحت تاثير سياستهاي سازمان ميباشد.
در اين چشمانداز، سازمان تبليغات اسلامي سازماني منعطف، تعاملپذير و مشاركتجو كه با مديريت هوشمندانه محيط خود، تمامي ظرفيتهاي فرهنگي تبليغي كشور را در راستاي تعميق معرفت و بصيرت ديني و گسترش حقايق اسلام ناب محمدي(ص) و ارزشهاي انقلاب اسلامي بسيج كرده، معرفي شده است.
حجهالاسلام جديدبناب، مديركل تبليغات اسلامي استان آذربايجان شرقي در ادامه اين جلسه، ضمن بيان موازيكاريهاي فرهنگي در طرحهاي روحانيون مستقر و طرح هجرت، خواستار چارهانديشي در اين باب شد تا كار به نوعي تدبير شود كه تقسيم كاري صورت پذيرد.
دكتر خاموشي در جواب سوال حجهالاسلام جديدبناب اظهار داشت: مديريت فرهنگي مديريت تعيني است نه تعييني، و هركسي در اين بحبوحه وارد شود و توانايي داشته باشد بايد استقبال كرد. بنابراين تعبير «موازيكاري» بايد به «مشاركت ضمن رعايت هماهنگي سياستها» تغيير يابد و وظيفه سازمان تبليغات اسلامي ظرفيتسازي است است و بايد بر اوج قلههاي اين ظرفيت، مديريت نمايد.
اين جلسه عصر روز سهشنبه نيز با سخنان رئيس سازمان به كار خود ادامه داد. وي گفت: سازمان تبليغات اسلامي موظف به انسجامبخشيدن به فعاليتهاي فرهنگي است و اين سازمان يك سازمان صنفي است، و اين ويژگي، تمايز سازمان با وزارت ارشاد اسلامي نشان ميدهد. اين سازمان از دستگاههاي زيرمجموعه مقام معظم رهبري است و موظف اجراي به فرمايشات ايشان ميباشد. رسيدگي به دلمشغولي روحانيت در سراسر كشور در اقصي نقاط كشور نيز از وظايف مهم اين سازمان است. ما نميتوانيم بيتوجه به فرمايشات و دغدغههاي مقام معظم رهبري در عرصههاي داخلي و بين المللي باشيم. سازمان مهمترين دستگاه فرهنگي در جغرافياي كشور است. بنابراين مهمترين ويژگي نهفته در سازمان، خدمترساني است و ما سازماني هستيم كه گوش به فرمان رهبري معظم و رهبران ديني جامعه ميباشيم. انجام توقعات مردم متدين نيز در مراسم و مناسبتها از ديگر وظايف سازمان است. ساختار سازمان فقط ساختار سنتي نيست؛ ساختار مدرن با ايجاد موسسه تبيان با سرعتي بسيار بالا در حال انجام وظيفه ميباشد و خبرگزاري مهر نيز در عرصه رسانهها حضور گسترده و فعال دارد و كمتر رسانهاي است كه از اخبار اين خبرگزاري استفاده نكند. در بيرون مرزها نيز از منابع خبري سازمان بيشترين استفاده را ميكنند. موسسه دارالقرآن الكريم و پژوهشكده باقرالعلوم و مجموعه مجلدات منتشر شده در انتشارات اميركبير و سوره مهر با توانمندي توليد تعداد هشتصد عنوان كتاب، با ميانگين تعداد صفحات 400 صفحه، از جمله فعاليتهاي سازمان بر مبناي تفكر جديد ميباشد. موسسه تسنيم نور با توان اداره اردوگاهها كه به طور چهارفصل مشغول به كار خواهند شد حجم تخصصي پوشش اوقات فراغت در طول ايام سال را به بالاترين سطح خواهد رساند كه مدل اداره اردوگاهها به صورت تيپ با نام «سپهر ايراني» در حال تدوين و انجام ميباشد. پيشنهاد نشريه الكترونيكي به صورت حجيم و ارسال آن بر روي گيشه از ديگر فعاليتهاي جديد ميباشد.
وي فعاليت پيرامون بازيهاي رايانهاي به صورت گسترده و فني پس از انجام مطالعات و بررسيها در خصوص گيمنتهاي موجود و ايجاد مركزي براي فناوري توليد اين بازيها با سرمايهگذاري وسيع به جهت مديريت فضاي انيماتوري كشور را از برنامههاي مهم سازمان تبليغات اسلامي عنوان نمود.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي اظهار داشت: بايد سازمان قطعاً به صورت صفي در آيد كه در اين صورت امكان فتح قلههاي رفيع حوزه فرهنگ تسهيل خواهد شد.
در ادامه اين برنامه، هر يك از مسئولان دفاتر استانهاي آذربايجان شرقي و غربي به ذكر فعاليتهاي خود در سال 85 پرداخته و به برخي از برنامه هاي خود در سال جديد اشاره كردند.
حجهالاسلام محمد مدرسي از بستانآباد ضمن توضيح بعضي از برنامههاي آن دفتر در سال 85 از جمله شركت در جلسات روحانيت انجمنهاي اسلامي، پيگيري فرهنگي و هنري و برنامهريزي فرهنگي، صدور اطلاعيه و بيانيه، مصاحبه با رسانهها، تنظيم عملكرد شش و يكساله، تفسير قرآن و اعزام قاريان قرآن، برگزاري سي مورد گفتمان ديني، و 3 مورد از طرحهاي سال 86 با محتواي اجراي مسابقه قصههاي قرآني در سطح مدارس و دبيرستانها، آگاهيبخشي در خصوص انحرافات محرم و تبليغات در آيينه هنر از طريق برگزاري مسابقه بين هنرمندان شهرستان را بيان كرد. وي ضمن توضيح در خصوص كمبود نيرو، براي دفتر بستانآباد درخواست نيرو كرد.
حجهالاسلام اسكندري، در رابطه با اظهارات مدرسي گفت: يك شهرستان با صدهزار نفر جمعيت را ميتوان به راحتي ارزيابي كرد كه در اين شهرستان چه فعاليت فرهنگي صورت ميپذيرد. نكته دوم اينكه حقيقتاً بايد روحاني مستقر را در مكاني با بيش از 190 پارچه روستا در استان افزايش داد كه در اين خصوص طرحي در سال 86 ارائه شده با عنوان «روحانيون خوداستقرار» كه افراد داوطلب به حجم فعالان و همكاران سازمان بپيوندند. بايد ظرفيتها از جمله شهرداريها، آموزش و پرورش و بهياريها مورد ارزيابي قرار گيرد و مهمتر از همه نسل جوان و دانش آموز است كه بايد از ظرفيتهاي بسيار خوب اين قشر استفاده كرد. طبيعتاً طرحهاي استاني و طرحهايي كه از مركز ارسال ميشود پشتيبان برنامههاي دفاتر خواهد بود.
دكتر خاموشي نيز در ادامه اظهار داشت: ميتوان به صورت نمادين، حضور در فعاليتهاي مردمي را افزايش داد. بايد حضور در شبكههاي تاثيرگذار از جمله صنوف و بازاريان بيشتر شود. فضاي جذاب اينترانت بايد ايجاد شود و گسترش پيدا كند. همچنين ساخت مسجد معيار، هيأت معيار و هيأت بانوان معيار ميتواند از ديگر برنامهها در استان باشد. وي ادامه داد: به سهم پژوهشي در استان نياز داريم و بايد حرف اول را در فرهنگ و پژوهش ديني بزنيم. ساحت تاليفات در اين حوزه اندك ميباشد و بايد به توليد بيشتر پرداخت.
حجهالاسلام هوايي نيز گفت: يك قاعده كلي در معاونت آن است كه بتواند يك پشتيباني محتوايي از تمامي فعاليتها داشته باشد و اين نيرو بايد وجود داشته باشد كه هروقت مسئول سازمان دستور به بروشور يا كتابي داد بايد اين توان براي انجام كار در معاونت پژوهشي وجود داشته باشد. جريانشناسي فرهنگي با در نظر گرفتن هر دو بعد منفي و مثبت از توقعات مركزيت سازمان و نهادهاي ديگر از اين معاونت ميباشد و اين به معناي آن است كه اگر يك عده طلبه يا دانشجو جايي و يا دفتري دارند كه ميتوانند مطلبي بنويسند بايد از طريق استانها شناسايي شوند و مسايل ديني به آنان ارجاع شود و سازمان در استان آنان را مديريت كند. امروز در استانها اين افراد ارزشمند زياد هستند و شناسايي آنان از وظايف واحد پژوهشي در استان ميباشد. ما در بخش حمايت از پاياننامههاي دانشجويي نيز در سال گذشته وارد شديم، لكن متاسفانه از هيچ استاني پيشنهادي واصل نشد و اين نشاندهنده عدم تعامل سازمان در استانها با مراكز علمي و دانشگاهي است. جريانشناسي در بخش منفي نيز، از جمله مبارزه با تحريفها، تبليغهاي بهائيت، مسيحيت و... طبق دستور مقام معظم رهبري بايد مورد رصد سازمان قرار گيرد. لذا اين توقع در اين فضا وجود دارد و بايد به مركز انتقال داده شود تا پس از تجميع، مورد استفاده قرار گيرد.
مسأله نشرياتي كه در استانها حضور دارند نيز در جريانشناسي مورد استفاده و جهتدهي قرار ميگيرند. و حضور سازمان و مطالب ديني در اين زمينه از اهميت ويژهاي برخوردار است.
تقويت سايتها و بحث اثرسنجي فعاليتهاي سازمان نيز بايد مورد توجه قرار گيرد كه هم ميتواند براي سايت خوراك مناسبي باشد و هم براي برنامهريزيهاي در مركز بسيار موثر ميباشد.
نكته ديگر در مسائل پژوهشي كتابخانههاي شبستان ميباشد كه در اكثر استانها با كملطفي مواجه شده كه اميدواريم با بودجهاي كه تخصيص يافته، امسال شاهد پيشرفت در تجميع كتابها و ايجاد سختافزار مناسب باشيم.
هماكنون با وجود كتابهاي بهروز در كشور و تهيه و شناسايي آن ميتوان از اين طريق، با اقشار مختلف به خصوص نوجوانان و جوانان منطقه و استان در ارتباط بود. همچنين ميتوان با استفاده از ابزار تبليغي از جمله تابلوهاي تبليغي و پيگيريهاي در استان و انجام كار پژوهشي بستر مناسبي براي اهداف ديني و فرهنگي فراهم نمود.
در توليد محتوا بايد دقت كافي داشت؛ در برخي استانها نشرياتي منتشر ميشود كه انتساب آن به سازمان مناسب نيست.
بحث محتواي خطبههاي ائمه جماعات از ديگر برنامههاي معاونت است كه سازمان در استان به راحتي ميتواند نسبت به بالا بردن محتواي اين خطبهها اقدام نمايد. بحث ديگر ضعف در ارتباط با حوزه و دانشگاه است كه با ايجاد ارتباط مناسب ميتوان نسبت به جذب نيرو اقدام كرد و در مدت زمان اندك به يك هدايتگر تبديل شد. آموزش مداحان و جهتدهي به آنان راه ديگري براي تسلط بر جريانات فرهنگي يك استان است.
چنانچه امكان فرستادن مبلغ و مبلغه به مكانهاي مورد نظر در استان وجود ندارد، نسبت به حضور اين افراد حداقل در مراكز تربيت معلم اقدام شود.
موسوي هوايي، با ذكر اين مطلب كه به زودي با چاپ 4 جلد از كتب آموزشي توسط معاونت پژوهشي و دو جلد توسط سازمان دارالقرآن براي آموزش ضمن خدمت پرسنل، اين امور نيز تحت پوشش قرار خواهد گرفت. پوشش دادن بيشتر خانوادههاي پرسنل سازمان و روحانيون در مسائل مذهبي و آموزش اقشار تاثيرگذار نيز در دستور كار قرار دارد.
در زمينه گفتمانها در سال گذشته سلسله نشستهاي تفكر ديني تحت فشارهاي بسيار زياد انجام پذيرفت كه توقع ميرود اين نشستها با مديريت و برنامهريزي مستقل ادامه يابد. بحث گفتمانهاي دانشجويي نيز در حال بررسي و برنامه ريزي آن در حال تكميل است كه براي سال جديد تحقق مييابد.
وي در پايان سخنان خود روشهاي علاقهمند كردن نوجوانان و جوانان به كتابخواني، از جمله ايجاد مسابقههاي به روشهاي حقيقي و مناسب و تهيه جوايز ارزنده و سير مطالعاتي و تحقيقي در اين زمينه را از جمله توقعات معاونت پژوهشي در استان دانست.
دكتر خاموشي در پايان روز اول اين جلسه ضمن اشاره به افزايش سهم مدارس معارف صدرا اظهار داشت: در حوزه فرهنگ ديني بايد به نيازسنجي بر مبناي پيمايش منطقهاي توجه شود. وي ضمن بيان اهميت پژوهش در حوزه فرهنگ اديني ادامه داد: بايد شناسنامه پژوهشي به نام سازمان تبليغات اسلامي بيرون بيايد و هر پژوهشي و تحقيقي در خطه هر استان انجام ميپذيرد بايد مورد رصد قرار گيرد و ضمن نقد و بررسي، مورد حمايت قرار گيرد.
صبح روز چهارشنبه 22 فروردين جلسه دو روزه رئيس سازمان تبليغات اسلامي و هيأت همراه با مسئولان استانهاي آذربايجان شرقي و غربي به كار خود ادامه داد. اين جلسه با بيان برنامهها و فعاليتهاي هريك از مسئولين دفاتر شهرستاني و اعلام برنامههاي سال 86 آغاز شد.
در ابتدا حجتالاسلام معصومي از شهرستان خوي به بيان فعاليتهاي سازمان در آن شهرستان پرداخت. وي مسجدمحوري، تفسير قرآن، تشويق نمازگزاران و امامان جماعتي كه در سه نوبت صبح و ظهر و مغرب در مسجد حضور دارند، مساعدت به هيأتهاي شاخص، عضويت اصلي سازمان در ستاد برگزاري مراسم شهرستان، همكاري در شوراي امنا و شوراي قرآن، فرهنگسازي براي جلوگيري از خرافات، جلوگيري از قمهزني، برگزاري همايش روحانيت در آغاز ماه محرم با هدف انتقال كيفيت تبليغ، تجليل از چهارده روحاني كه داراي فرزندان طلبه و معمم بودند، عضويت در شوراي كتابخانهها، حمايت از تعزيه و شبيهخوانان و بازبيني متون آنان، حمايت از انجمن شعرا و هنرمندان، دعوت روحانيون فاضل از شهرستانهاي قم و ديگر شهرستانها در مناسبتهاي ويژه، تشكيل پرونده براي روحانيون معمر و خانوادههاي روحانيون مرحوم، هماهنگي با اوقاف براي پرداخت حقالتبليغ روحانيون مبلغ، برگزاري سالگرد ارتحال حضرت آيتالله خويي، برگزاري همايش مقام زن، و يادواره شهداي روحانيت را از اصليترين برنامههاي آن شهرستان دانست.
وي همچنين برگزاري كلاسهاي آموزش خواهران مبلغ، همايش عاشوراييان فجرآفرين، برگزاري مسابقه نقاشي با موضوع مهدويت در سطح شهرستان براي نوجوانان و جوانان را نيز از اصليترين طرحهاي آن شهرستان در سال جديد دانست. وي ضمن تقدير از كتابهاي ارسالي، تجهيز كتابخانه و سخت افزار نگهداري از كتاب را درخواست كرد كه مورد موافقت رئيس سازمان قرار گرفت.
حجتالاسلام دوستي از شهرستان مهاباد نيز ضمن توضيح وضعيت اجتماعي و منطقهاي، مهاباد را به عنوان محور كردستان اعلام كرد و شهرستان را با وجود هفت هزار و هشتصد نفر دانشجو از مهمترين مراكز علمي دانست. وي توضيحاتي در مورد وضعيت فيزيكي سازمان تبليغات اسلامي وجود كتابخانهاي معظم با دوازده هزار مجله و استقبال جمعيت جوان را از دستاوردهاي اين سازمان دانست.
وي اطعام چهارهزار نفري در ماه محرم، مراسم تجليل از دكتر مجد موسس دانشگاه آزاد مهاباد، ارائه مقالات به روزنامههاي منطقه براي فرهنگسازي و جلوگيري از انحرافات، عضويت دائمي در اطاق فكر صداوسيماي شهرستان، و ارتباط با ngo را از اهم برنامهها اعلام كرد و برگزاري تئاتر انديشه، برگزاري مسابقه بزرگ قرآن و حديث، راهاندازي خانههاي شكوفه در سطح شهرستان با هدف حمايت از طرحهاي قرآني و ديني، حمايت مالي از گروهها و انجمنهايي كه در راستاي برنامههاي هنري فعاليت دارند با توجه به ويژگي و استقبال مردم منطقه از اين برنامهها را از سرفصلهاي فعاليت سازمان در سال 86 دانست.
دكتر خاموشي نيز در ادامه به راهاندازي و تقويت مشاوره خانواده در منطقه اشاره كرد و تبديل سيستم سنتي كتابخانه به ديجيتال با حمايت مركز و حمايت از هنرمندان و راهاندازي جشنواره فيلم كوتاه و وبلاگنويسي را خواستار شد.
حجتالاسلام موثقي از شهرستان مرند با توضيحي در مورد اداره تبليغات اسلامي شهرستان مرند و وضعيت منطقهاي و جغرافيايي و وضع روحانيون مستقر و هيأت مذهبي به سخنان خود ادامه داد، وي با اشاره به اينكه در شهرستان مرند دستجات عزاداري حضور بيروني در سطح شهر ندارند و به شبيهخواني به صورت سنتي اكتفا ميكنند به برنامهريزي براي حضور مردم و عزاداران در شهر اشاره كرد. وي در ادامه برگزاري جلسات ماهيانه مستمر با هيأتهاي مذهبي، سركشي به مساجد در شبهاي قدر، برگزاري زيارت رسول اعظم(ص)، اجراي مسابقات كتابخواني، برگزاري گفتمان ديني تحت عناوين مختلف از جمله عفاف و حجاب و سيره نبوي را از اهم فعاليتهاي شهرستان مرند دانست.
حجتالاسلام اسكندري معاون امور فرهنگي و تبليغ در ادامه با اشاره به نواقص موجود در طرح هستههاي فرهنگي جوان و تلاش براي رفع آن در سال جديد اظهار داشت: انتظار ميرود همكاران به اين طرح عنايت ويژه داشته باشند و به جلسات توجيهي اين معاونت كه قبل از آغاز هر طرح انجام ميشود توجه خاص نمايند.
حجتالاسلام اقتصادي از شهرستان ملكان آذربايجان شرقي ضمن ارائه گزارش كوتاهي از تجربيات خود در ساير سازمانها و نهادها به وضعيت اجتماعي و جغرافيايي و مراكز ديني و مذهبي اشاره كرد. فرهنگسازي براي جذب جوانان و نوجوانان به نماز و نمازخواني، مشاوره با خانوادهها به صورت حضوري و تلفني، تجهيز كتابخانه و حضور در تشكلهاي ديني را از فعاليتهاي شهرستان ملكان برشمرد.
حجتالاسلام نورپور شهرستان بوكان را داراي بيش از يكصد روستا دانست و منطقه را به لحاظ وجود مذهبهاي سني و شيعه و لزوم انسجام آنان داراي حساسيت دانست. وي انجام فعاليتهاي قرآني و پرداختن به مفاهيم اين كتاب آسماني، ترجمه كتب كوچك به زبان كردي و قرار دادن آن در اختيار مهد كودكها، اهداي قرآن به مساجد و مجامع مذهبي را از برنامههاي فعاليتهاي سازمان در آن شهرستان دانست.
مسئول دفتر سازمان در شهرستان نقده كه به تازگي به جمع خانواده سازمان تبليغات اسلامي پيوسته، گردهمايي بزرگ مسئولين مذهبي در آستانه ماه محرم و همايش علماي شيعه و سني در حوزه علميه شهرستان نقده، حضور نماينده ولي فقيه و استاندار و يكصد و ده تن از ماموستاها را از برنامههاي انجامشده برشمرد. وي جمعيت شيعه و سني در منطقه را به صورت برابر دانست و اين نكته را در نشستهاي علمي و مذهبي حائز اهميت برشمرد. وي همچنين تشكيل جلسات روحانيت در نقده و قم، حمايت از مراكز و محافل مردمي كه فعاليتهاي مذهبي داشتهاند، هماهنگي با سالنهاي ورزشي براي استفاده نوجوانان و جوانان و جلسات تفاسير قرآن را از فعاليتهاي سازمان دانست و گسترش پيوسته روحانيت با دانشگاهيان، حمايت از حوزه علميه شهرستان، و حمايت از مساجد را از برنامههاي مهم براي سال 86 ذكر كرد.
حجتالاسلام رسول يگانه كه از يك سال و نيم پيش مسئوليت دفتر بناب را عهدهدار شده است و بناب را در حال انتقال از سنتي بودن به مدرنيسم ميداند، افتتاح دفتر سازمان را نيز از 5/1 سال پيش اعلام كرد و گفت: بنا به دلايلي قبل از اين مدت دفتر سازمان وجود نداشت. وي استقرار دو نفر روحاني مستقر و چهار نفر روحاني طرح هجرت را از جمله فعاليتها دانست، و دو دوره تربيت مربي قران با بيش از بيست كلاس شبانهروزي، شناسايي و تنظيم شناسنامه براي هشتاد هيأت، شناسايي و شناسنامهدار كردن 180 طرح، شناسنامهدار كردن مساجد، مسجدمحوري، خريد كتب تفسيري براي كلاسهاي تفاسير به جهت تغذيه فكري، خريد 6 دوره استفتائات جديد مراجع، انتشار نشريات فعال، تجهيز كتابخانه و تشكيل كلاسهاي هستههاي فرهنگي جوان، برگزاري كلاسهاي آموزش خانواده براي بانوان با حضور اطبا و روانشناسان، برگزاري مسابقات ورزشي در روستاها به نام شهداي همان روستا، برگزاري نماز جماعت در بيش از 44 مدرسه، برگزاري كلاسهاي آموزش مادحين، برگزاري همايشهاي مداحان و تقدير از مادحين پيشكسوت، و افزايش كلاسهاي روخواني و رونخواني قرآن را مهمترين فعاليتهاي سال 85 اين دفتر دانست.
حجتالاسلام عظيمي از شهرستان سراب جمعيت اين شهرستان را بيش از 150 هزار نفر اعلام كرد و وجود دو دانشگاه آزاد و پيام نور با مجموع دوازده هزار نفر دانشجو و حدود دويست نفر روحاني و 160 روستا و وجود شخصيتهايي همچون علامه اميني، آيتالله ملكوتي، آيتالله دوزدوزاني و حجتالاسلام محدثي را از ويژگيهاي شهرستان برشمرد. وي تعداد روحاني طرح هجرت شهرستان را 5 نفر و روحاني مستقر را دو نفر اعلام كرد.
حجتالاسلام عظيمي اجراي مسابقه حفظ چهل حديث، برگزاري مراسم نيمه شعبان در مركز شهر، پخش cd يادمان علامه اميني، مسابقه خطبه غدير، خطبه حضرت زهرا(س) به عنوان سند شيعه، برگزاري جلسات پر شور و اعزام مبلغين تحت عنوان پرسمان را از برنامههاي شهرستان سراب اعلام كرد و يكي از طرحهاي سال 86 را طرح «روحاني مدرسه» برشمرد.
دكتر خاموشي نيز با روشن ساختن مشكلات اين طرح (روحاني مدرسه) طبق بررسيهاي انجام شده قبلي، اين طرح را در سراسر كشور منتفي و غير قابل اجرا دانست، لكن عنوان كرد كه اين طرح در شهرستانها و به صورت مستقل و آزمايشي قابل اجرا ميباشد.
حجتالاسلام بيگي از شهرستان مياندوآب كسب مقام اول كشور در طرح جذب روحاني مستقر را از افتخارات آن دفتر برشمرد. وي اقدام به برگزاري نمايشگاه «كوچههاي مدينه»، دعوت از 45 نفر از پزشكان براي طبابت صلواتي، دعوت از نانوايان، شركت واحد كفاشان، آرايشگاهها و ديگر صنوف براي انجام خدمات رايگان به منظور تعامل گروههاي مختلف اجتماعي، عيادت از بيماران به همراه اهداي سبد كالاي فرهنگي، ساماندهي 310 نفر از مادحين اهل بيت(ع)، فرهنگسازي اهداي خون به جاي قمهزني، تجهيز كتابخانه و ارتباط با مدارس و دانشگاهها با برنامههاي مختلف، را از اهم فعاليتهاي شهرستان دانست.
حجت الاسلام فتاحي از شهرستان جلفا اين شهرستان را با جاذبههاي تفريحي بسيار زيبا از جمله شهرستانهاي توريستي و گردشگري معرفي كرد و آن را حائز اهميت دانست. وي طرح مشاوره مذهبي مدارس، همايش حجاب برتر، آموزش ائمه جماعات مدارس و فعالسازي مساجد به صورت چند مرحلهاي و برنامههاي جذاب براي جذب جوانان و نوجوانان و طرح اهدا بستههاي مناسب فرهنگي براي مسافران خارجي را از جمله طرحهاي مورد اجرا در سال 86 دانست. وي همچنين تاسيس مدرسه معارف را با توجه به اهميت آن خواستار شد.
حجتالاسلام قربانزاده از شهرستان مراغه كه مدت يك ماه است مشغول به كار شده به عنوان آخرين سخنران، تشكيل مراكز قرآني، برگزاري چهار دوره تربيت معلم قرآني، اعزام روحاني به مدارس و دانشگاهها، برگزاري سه دوره آموزش مداحان با محوريت كتاب حماسه حسيني و همكاري مستمر با راديو معارف را از فعاليتهاي سال 85 دانست و طرح «نماز معراج انسان» به منظور تكريم و تربيت نمازگزاران بخصوص جوانان و خانوادههاي دائمالجماعه، همايش نويسندگان جوان با توجه به گستردگي شهرستان مراغه، تجليل از شاعر اهل بيت مرحوم دخيل مراغهاي به منظور ترغيب شاعران اهل بيت را از جمله طرحهاي سال 86 اعلام كرد.
حجهالاسلام اسكندري نيز در پايان مراسم ضمن قدرداني از حضور و حوصله از گردهمايي دو روزه و نقصهاي موجود، تغيير و تحولات در حوزههاي معاونت فرهنگي و تبليغي را بسيار مثبت ارزيابي كرد و افزايش دورههاي آموزشي را در سال 86 سبب بالارفتن ميانگين كاري و روحيه مضاعف در كاركنان دانست.
وي ادامه داد: انتظار ميرود بهاي كافي به طرحهاي ارسالي از مراكز داده شود و نشستهاي منطقهاي در اين راستا برگزار گردد. حجتالاسلام اسكندري با بيان لزوم ادامه طرح روحانيون مستقر، تدارك برنامههاي نوين را از انتظارات ديگر معاونت برشمرد و ايجاد دورههاي غيرحضوري حوزوي را براي روحانيون مستقر ضروري دانست.
وي فشردهسازي برنامهها، تشكيل تيپشناسي روحانيون مستقر موفق و طرح ساماندهي امر تبليغ، استاني كردن طرحهاي متمركز در سالهاي پيش و جايگزيني طرحهاي جديد به استانها را از اهداف معاونت دانست.
حجتالاسلام خاموشي ضمن تقدير و تشكر از حضور مسئولين و پرسنل اظهار داشت: هدف اول ما با اين گردهمايي، انتقال ذهن سازمان در مقطع طراحي كنوني به شما بود و ديگر اينكه سازمان به آمايش سرزميني و استانها توجه كامل دارد. هدف ديگر اين بود كه ايجاد فكر طراحي برنامهها را در استان فعالسازي نماييم. وي ادامه داد: شما بايد شاخصه برنامههاي كارآمد را جستجو كرده و با توجه به محدوديت جذب نيرو برنامهها از طريق پروژه به انجام برسانيد.
حجتالاسلام خاموشي همچنين اظهار داشت: در سال جديد بر اساس هر طرح جديدي كه به مركز ميرسد تخصيص و اعتبار صادر خواهد شد و تمامي استانها موظفند علاوه بر فعاليتهاي گذشته، طرح و برنامههاي خود را ادامه دهد.
اين جلسه كه به مدت دو روز با حضور مديران و مسئولين دفاتر و كانونهاي سازمان تبليغات اسلامي استانهاي آذربايجان غربي و شرقي و در شهرستان نشتارود تشكيل شده بود پس از 16 ساعت نشست كارشناسي مداوم به كار خود پايان داد.
يكشنبه 2 ارديبهشت 1386 - 12:5