گزارش
سجاد روشني
دكتر حبيبي:
مهمترين هدف همايش احيا و بازشناسي انديشههاي امام خميني(ره) است
دكتر نجفقلي حبيبي معاون پژوهش موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني و دبير اجرايي اين همايش در گفتگو با خبرنگار سازمان تبليغات اسلامي گفت:
به منظور بزرگداشت ياد و خاطره امام راحل هر سال سالگردي در اين ايام برگزار ميشود كه همايش بينالمللي امام خميني و قلمرو دين براي نخستين بار در باب مسئله دين و كاركرد آن و ديگر مسائلي كه در انديشه اما مطرح بوده است برگزار ميشود. برنامهريزيهايي صورت گرفته است كه اين همايش تا سال 86 تداوم يابد. هر سال همايش با يك عنوان و امسال با عنوان كرامت انسان برگزار ميشود.
وي افزود: از آنجايي كه بررسي مقالات در يكروز انجام شد، مقالات محوري را شاهد بوديم و معيار انتخاب اين مقالات صلاحيت و علمي بودن آنهاست. بدين معنا كه افراد مقالات خود را ارائه ميكنند و كميته علمي بررسي و مقاله واجد خصوصيات را ميپذيرد. امسال سختگيري زيادي روي مقالات خارجي صورت نگرفت و قصد داريم از سال بعد قدري با برنامهريزي منظمتر سطح علمي مقالات داخلي و خارجي را افزايش دهيم. مهمانان خارجي مقالات خود را از سالهاي بعد ميبايست به طور مشخص در مهلت عنوان شده ارسال كنند و در غير اين صورت امكان سخنراني نخواهند داشت.
دكتر حبيبي تصريح كرد: بيش از 400 مهمان خارجي از 40 كشور و از همه قارههاي دنيا در همايش بينالمللي امام خميني و قلمرو دين حضور داشتند كه با هزينه شخصي خود به اين همايش آمدهاند كه نشانگر علاقه عميق ايشان به حضرت امام خميني است.
دبير اجرايي همايش با بيان اينكه اين مهمانان روزهاي 14 و 15 خرداد نيز در حرم مطهر سالگرد ارتحال امام خميني(ره) را گرامي ميدارند گفت: براي مراسم سالگرد در حرم مطهر افراد بيشتري از طبقات مختلف اجتماعي حضور دارند و ارادت انديشمندان و متفكران خارجي به امام كه با پول شخصي خود به اين همايش آمدهاند نمود بيشتري پيدا ميكند.
دكتر حبيبي افزود: مهمانان متفكر و انديشمند خارجي حاضر در اين همايش از اهالي مطبوعات، مجلات علمي و شخصيتهاي سياسي و اساتيد دانشگاهها هستند.
موسوي لاري:
امام يك شخصيت چند بعدي بود
موسوي لاري وزير سابق كشور نيز در گفتگو با خبرنگار سازمان تبليغات اسلامي در همايش بينالمللي امام خميني و قلمرو دين گفت: امام آغازگر حركتي بود كه منجر به بيداري و آگاهي مردم و شناخت آنان از خود و جامعهشناسان شد. امام انديشه ديني را از فردگرايي و انزواطلبي به جمعگرايي به عنوان انديشهاي كه ميتواند تغييرات مثبت و موثري ايجاد كند تبديل كرد. فقه اسلامي را كه روزي به تكاليف فردي ميپرداخت به عاملي تغييردهنده براي اداره جامعه تغيير داد. امام بعنوان يك فقيه عارف فيلسوف سياستمدار و نمونهاي از يك انسان متعالي كه با قول عملش مردم را به راه صحيح هدايت كرد، شناخته ميشود. وي افزود: همين شخصيت چند بعدي امام كه عرفان شاعرانه و سياست مقتدرانه در يك وجود جمع ميگردند حسن امام است.
شخصيتهاي سياسي، عرفاني، فلسفي و فقهي بسيار بزرگي را داشتهايم كه تاثيرات مؤثري را بوجود آوردهاند. ولي جمع شدن مجموع اين وجوه در وجود ايشان به طوري كه يكي به ديگري ضرر نزند و افراط و تفريط و صعود و افولي نداشته باشد، حسني است كه شايد در بين شخصيتهاي جهان كم نظير و حتي بينظير باشد.
موسوي لاري تصريح كرد: كارها و اقدامات صورت گرفته پيرامون معرفي و ترويج آرا و انديشههاي امام خميني نه تنها براي نسل جوان كافي نيست بلكه با تفسير و برداشتهاي نادرستي كه عدهاي درباره امام صورت دادهاند، آن چهره نوراني را به شكل ديگري معرفي كردهاند كه خسارت بزرگي را به ملت ايران و دنياي اسلام وارد كرده است.
امام جمعه نجف اشرف:
امام خميني اسلام و بخصوص شيعه را زنده كرد
حجت الاسلام سيدصدرالدين قبانجي امام جمعه نجف اشرف نيز در حاشيه اين همايش حضرت امام خميني را از رجال سياسي بزرگ اسلامي ناميد و گفت: حضرت امام خميني با علاقه و عشق به اهل بيت عصمت و طهارت، اسلام و بخصوص شيعه را زنده كرد و حركت اسلامي مردم ايران را براي دستيابي به آزادي رهبري كرد.
حياتي:
اعلام خبر ارتحال امام خاطرهايي تلخ براي من بود
حياتي گوينده خبر راديو و تلويزيون كه خبر ارتحال امام را اعلام كرد گفت: آن روز در ذهن من بسيار خاطرهانگيز و ماندگار است. خاطره انگيز از اين لحاظ كه روز بسيار تلخي براي من و مردم ايران بود كه پس از چند روز كه خبر بيماري امام را ميشنيدند آن روز خبر ارتحال ايشان را شنيدند. مسلماً براي من بعنوان گوينده خبر وظيفهاي سنگين بود.
وي افزود: احساس من در آن روز جداي از احساس مردم ديگر نبود. چرا كه من هم مانند بسياري از مردم هستم. اما احساس من بعنوان گوينده اين خبر تلخ بيشتر از احساس يك شنونده بود چرا كه شنونده خبر را ميشنود و به درون خود فرو ميرود ولي گويندة خبر با حالاتش ميتواند احساس را به مخاطب القا كند.
حياتي تصريح كرد: زماني كه من حدود ساعت 5 صبح 14 خرداد سال 68 به اداره رفتم و خبر را شنيدم خيلي ناراحت شدم. از آنجايي كه يك ربع قبل از اعلان متوجه شدم گوينده خبر من هستم بيشتر متاثر شدم. شيوه نگارش خبر، تاثير آن و نگاهها و ناراحتي همكاران كه روبروي من نشسته بودند و به من گوش ميكردند همگي حساسيت خواندن و اعلان خبر را افزايش ميداد.
شنبه 13 خرداد 1385 - 18:18